CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Dah Macam Kena Ketum,"- Pose Model Ketika Peraga Baju Dikutuk

6-4-2018 04:35 PM| Diterbitkan: Cari-Aimi| Dilihat: 9384| Komen: 44|Original author: Oleh: Aimi

Description: Walaupun belum lagi kita menyambut Ramadhan, kita dapat lihat banyak butik yang sudahpun mengeluarkan rekaan baju raya untuk persediaan syawal.Pelbagai strategi marketing dan cara yang mereka lakukan ...
Walaupun bulan Ramadhan masih belum tiba, tapi kita dah dapat lihat banyak butik yang sudah pun mengeluarkan rekaan baju untuk menyambut Hari Raya Aidilfitri.

Pelbagai cara dan strategi yang dilakukan peniaga bagi menarik perhatian pelanggan sampaikan ada ada yang benar-benar mencuit hati.

Baru-baru ini sebuah butik di Instagram tampil dengan cara tersendiri dengan menggunakan model yang diarahkan bergaya dengan  pelik.



Katanya nak menunjukkan betapa selesanya baju ini sampai boleh buat macam-macam gaya.



Ramai yang terhibur dengan gaya-gaya pelik kerana susah untuk melihat model-model di Malaysia berani buat begini.

Namun ada juga yang mengutuk! Katanya ini semua adalah strategi perniagaan murahan!  Kasihan melihat model yang sanggup lakukan apa sahaja demi wang.


Rata-rata netizen terhibur ada juga yang memuat naik gambar dengan melakukan gaya yang sama. 

Difahamkan pengasas tersebut mahu membuktikan pakaian keluarannya memang selesa dan katanya lagi ini adalah seni fotografi.

Kreatif betul pemikiran mereka nak melariskan produk sekarang kan? Ada yang berminat nak beli? -CARI
14

Bagus
3

Marah
13

Terkejut
8

Sedih
12

Lawak
12

Bosan

Friends Rank (62 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote blewnatural 6-4-2018 05:25 PM
Owhh , ni calaqisya yg terkeluar minggu pertama dalam Gen-F tu ya ..
Quote moonbug 6-4-2018 05:37 PM
Viral pun sejenis marketing juga
Quote nazzse 6-4-2018 05:51 PM
Tgok dekat ig dah boleh agak akan jadi isu..business cq pun dah sendu agaknya, design tah pape harga kemain mahal
Quote batmana 6-4-2018 05:59 PM
design tu labuhkn dada
wat cmtu, klu aset besar
mmgla menampakkan penampakkannya
lainla saiz kecil'
ka, fesyen ni hanya sesuai tuk aset kecik aja..
Quote Artemesiaa 6-4-2018 06:14 PM
Bila model bertudung buat aksi sebegitu nampak kurang sikit kesopanannya
Quote cmf_premierleag 6-4-2018 06:26 PM
brand sendu.. Harga mcm firaun
Fefeling rizalman ke hapa
Quote dubuk 6-4-2018 10:13 PM
macam ranting pokok rambutan
Quote anony-mous 6-4-2018 10:18 PM
Kesiann mcm sampah je marketing tu. xsnonoh lgsg {:freak
Quote xtahumenahu 6-4-2018 10:37 PM
Aperr laaaaaaa gaya cam bangang
Quote ayjay 7-4-2018 02:04 AM
Cheap viral stupid marketing gimmick. Kalau benar bagilah baring atas katil pakai baju time tidur ke apa. Tengah jimak pun ok.
Quote Allthatnana 7-4-2018 01:42 PM
Kesian model tu kena look dumb
Quote munahminah 7-4-2018 03:16 PM
Dh knp sampai mcm tu skali noks
Quote paz 7-4-2018 06:41 PM
Boleh beryoga pakai ni. Ok lah tu, options utk hijabster yang nak buat pose tapi tak menunjukan susuk tubuh.
Quote doubleA 7-4-2018 08:32 PM
Hahaha so comfy sampai boleh pakai masa aktiviti lasak ke apa ni? kelako la bend2 badan tu sama macam patung terkehel tu
Quote adel7 7-4-2018 09:20 PM
Berapa bayar model yg baring kt parking lot tgh2 panas tu?
Quote Kadaisaku 7-4-2018 10:44 PM
Calaqisya ni poyo la konon islamic tp pose baju amendanya style camni? So cheap!
Quote otai_g 8-4-2018 03:46 AM
Kreativiti dgn kebodohan 2 bnd berbeza. Ko rasa?
Quote Mooverine 8-4-2018 10:03 AM
Kalau nak promote baju raya tu selesa, cuba suruh model buat gaya cuci pinggan atau hidang minuman/makanan kat orang ... itu baru betul promote keselesaan pakaian.
Quote nishikido 8-4-2018 10:10 AM
Takda ke seller buat baju kurung cantik2 yg vogue de vass vavavoom yang ssuai tuk naik motor..I raya2 kat kmpg suka cikcur naik moto layan angin ptang.. tapi kbanyakan kain kurung yg dijual skarang ktat ya amat..nak duduk bawah dgan sdara mara pon macam nak pcah kain..

Lihat semua komen(44)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-10-2022 06:01 AM GMT+8 , Processed in 0.066891 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top