CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Halloween Lambat Lagilah!" - UM Sahkan Boy Iman Tipu Jadi Calon PhD

6-4-2018 12:31 PM| Diterbitkan: Cari-Nurulain| Dilihat: 21345| Komen: 187|Original author: Oleh: Ain

Description: Sehingga kini, masih ramai mempertikaikan kesahihan gelaran doktor falsafah diterima Boy Iman dari universiti Malaya (UM).
Sehingga kini, masih ramai mempertikaikan kesahihan gelaran doktor falsafah diterima Boy Iman dari universiti Malaya (UM).

Menjawab teka-teki orang ramai, Facebook Universiti Malaya beberapa jam lalu membuat kenyataan bahawa pihaknya menafikan kewujudan nama pelakon terbabit sebagai calon Doktor Falsafah di universiti berkenaan.

"Pihak UM telah membuat semakan dan mengesahkan bahawa tiada pendaftaran atas nama individu ini sebagai calon Doktor Falsafah di UM," tulis kenyataan itu.




Kenyataan itu dibuat selepas pelakon Blok 404 itu memuat naik gambar kad pelajarnya di Instagram kononnya sebagai bukti dia menyambung pengajian di peringkat PhD di universiti berkenaan.


Biar gambar berbicara




Kenyataan itu mencetuskan pelbagai respons di kalangan netizen yang menyelar tindakan Boy Iman, sekali gus memuji tindakan pantas pihak universiti berkenaan.

"Agak-agaklah Boy Iman. Kenapa petik nama UM,"
komen netizen.





Senangnya Dato buat dua PhD




Berikutan itu, ramai pihak meminta universiti berkenaan untuk mengenakan tindakan undang-undang terhadap pelakon terbabit.


Foto: FB UM

Aduh, nak menipu pun beragaklah. Tak pasal-pasal mendapat malu sahaja. - CARI
16

Bagus
13

Marah
22

Terkejut
21

Sedih
18

Lawak
17

Bosan

Friends Rank (107 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote cha-cha 6-4-2018 12:37 PM
Menyedihkan lah mamat ni.
Quote missinpiece 6-4-2018 12:40 PM
X paham sungguh ngan dia nih
Quote K_Lily 6-4-2018 12:43 PM
perghhhhh..gile
Quote krustykrab 6-4-2018 12:45 PM
so apa feedback bakal student PHd ni?
ke kata pihak U tipu
Quote mieymiey 6-4-2018 12:45 PM
Mamat ni tak belajar dari kesilapan. Asyik la kantoi menipu
Quote ayjay 6-4-2018 12:48 PM
mieymiey replied at 6-4-2018 12:45 PM
Mamat ni tak belajar dari kesilapan. Asyik la kantoi menipu

Sebab dia tahu mesti akan ada yg percaya, yg sokong dan membeli darinyaaaaaaa
Quote fushimi 6-4-2018 12:50 PM
bodoh tu simpan sikit

jangan ditunjuk tunjuk

saja nak membusukkan nama UM
Quote mieymiey 6-4-2018 12:53 PM
ayjay replied at 6-4-2018 12:48 PM
Sebab dia tahu mesti akan ada yg percaya, yg sokong dan membeli darinyaaaaaaa

Tu la. Harap ramailah yang sedar sebenarnya mamat ni penipu. Kesian makcik pakcik kat kampung yang tak terdedah dengan dunia siber, taktau sebenarnya mamat ni penipu besar.
Quote wookiehoney 6-4-2018 01:04 PM
celah mana student id card UM cmtu

nyampah aku.

pastu tesis takde letak website kat bawah der.tahik

org lain buat research mcm nk mampus kau sesedap rasa je claim..muka tebal betul
Quote dewi_rina 6-4-2018 01:07 PM
Biar gambar berbicara katanya.....
Masalahnya gambar pun tak pandai nak membohong, failed
Quote shida81 6-4-2018 01:12 PM
ke sebenarnya dia kena tipu.. konon2 dia study under UM

meols dulu ada je member bangga masuk Uitm (lol), i tny uitm mn .. tetiba dia mention satu jln kat kl

iols x igt ape dia ckp... i ckp mn ada itm ada kat situ.. dia ckp owhhhh kolej i kerejsama ngn itm... iols

ketawa sahaja...........
Quote blythes 6-4-2018 01:14 PM
shameless   
Quote mizsela 6-4-2018 01:16 PM
tolong la insaf.orang lagi pandang ko tinggi drpada menipu berkali2 ni pastu kantoi
Quote Fettybombom 6-4-2018 01:17 PM
Ambillah tindakan.. Penipu berleluasa sebab xde tindakan, biarkan mcmtu aje..
Quote niena90 6-4-2018 01:17 PM
Thesis amende letak website Uni kat hardcover? Hahaha dah bodoh tu bodoh jela. Jgn la pakai title Dato la Dr. la..Luaran pun dah nmpk penipu ko ni. Try hard btol la belon ni.Semak btol! Org lain susah payah belajar, ko senang2 je amik jln pintas. Puihhh!
Quote airmineral 6-4-2018 01:18 PM
Menyusahkan orang la mamat ni. Kena buang nama "boy" baru matang agaknya...{:dot
Quote fushimi 6-4-2018 01:21 PM
sekaya kaya  si terlajak laris tu  dia pun tak sebatak ko nak kejar DR phd bagai

memalukan betul
Quote sukacactus 6-4-2018 01:23 PM
Ko mmg suka jd badut kan mat belon
Quote Mooverine 6-4-2018 01:33 PM
Ni kira memalsukan dokumen kan.. Kalau aku jadi pihak UM, buat report polis lah.. Biar padan muka orang penipu macam ni.

Lihat semua komen(187)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

12-8-2022 08:30 PM GMT+8 , Processed in 0.279986 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top