CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Tak Nak Bayar RM2, Saya Ada Lawyer" - Terhibur, Netizen Rindu Zaman Sekolah

6-4-2018 03:24 PM| Diterbitkan: cari-khair| Dilihat: 5058| Komen: 25|Original author: Oleh: Khair

Description: Anda pasti ingat ketika di bangku sekolah dahulu, antara perkara tidak digemari seorang pelajar adalah apabila bendahari kelas atau lebih dikenali dengan nama 'ceti' meminta bayaran duit kelas yang ke ...


Anda pasti ingat ketika di bangku sekolah dahulu, antara perkara tidak digemari seorang pelajar adalah apabila bendahari kelas atau lebih dikenali dengan nama 'ceti' meminta bayaran duit kelas yang kebiasaannya dibayar secara mingguan atau bulanan.

Duit kelas yang dikutip biasanya akan digunakan untuk perbelanjaan kelas seperti keceriaan, membeli bahan bacaan tambahan dan paling biasa digunakan untuk jamuan akhir tahun.



Seorang remaja di twitter (@syahiraslhdn), berkongsi beberapa screenshot perbualannya menerusi aplikasi WhatsApp dengan rakan sekelas untuk mengingatkan mereka supaya membawa duit kelas keesokan hari.

Memang tergelak dibuatnya bila membaca perbualan Syahira bersama rakan-rakannya. Ada juga yang tiba-tiba buat-buat tak kenal antara satu sama lain.



Ada yang terus nak pindah sekolah kerana tak mahu membayar RM2.



Bahkan, ada yang mengatakan jumlah RM2 itu untuk wang tebusan kucing belaannya. 



Alasan yang paling padu adalah 'hendak membawa peguam hanya kerana enggan membawa wang RM2 itu.

Apa yang dikongsikan Syahira ini telah membuatkan ramai netizen terhibur dengan gelagatnya dan rakan-rakan. Sekurang-kurangnya ada juga perkara yang boleh membuat orang tergelak dalam keadaan ekonomi tidak menentu hari ini.


Foto: Twitter

Buat adik-adik yang sedang bersekolah, jangan lupa bayar duit kelas tau. Kesian pada bendahari kelas, jenuh nak mengutip duit tu. - CARI
3

Bagus
1

Marah

Terkejut

Sedih
3

Lawak
16

Bosan

Friends Rank (23 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote zulka 6-4-2018 03:36 PM
ini pun boleh jadi bahan berita ke.. hmm
Quote ejans 6-4-2018 03:42 PM
Innocent nya jawapan saya ada Allah tu.. Hahahahah. Trus kecut kawan dia.. Btw nice.. Dari yg mencarut fak fak tu..
Quote fushimi 6-4-2018 03:45 PM
rakyat mesia sentiasa menghiburkan

munteri pun pak lawak inikan rakyat jelatanya

Quote CardiGans85 6-4-2018 03:56 PM
Rm 2 seminggu ke sebulan ni?
Quote vanillaninja 6-4-2018 04:10 PM
Teringat zaman dulu2. I la tukang mintak duit sebagai bendahari kelas
Quote missDollie 6-4-2018 04:10 PM
Comel nye..
Quote nazzse 6-4-2018 05:54 PM
vanillaninja: Teringat zaman dulu2. I la tukang mintak duit sebagai bendahari kelas


Sama, siap kena panggil ceti lagi..budak laki la paling liat nak bayar, mcm2 alasan {:give
Quote aleesyasofia 6-4-2018 08:16 PM
advance budak skrg nie.. iolss dlu pon mmg muka bndahari.. pgang duit saja.. dr form 2 smpai form 6.. mse form 6 smpai 2 bendahari skali pgang.. prsatuan tgktn 6, pgawas sek.
Quote kroit92 6-4-2018 09:59 PM
berapa umo diorang ni, comelnya jawapan
Quote xtahumenahu 6-4-2018 10:36 PM
Erkkkk...apsal aku x rasa kelakar?
Quote MeghanK 6-4-2018 11:26 PM
tak lawak pon
Quote fazamania 7-4-2018 12:39 AM
Teringat masa sekolah dulu... Bendahari nak kutip duit kelas.. x byk mana pon.. RM1 jer pon .
Tu pon byk skip
Quote tri-max 7-4-2018 08:42 AM
huntongla bebudak zaman ni, apa2 through wassap jer
anyway tak klakar pon, its normal conversation yg tidak menginzalkan
Quote aku_best 7-4-2018 09:07 AM
Mcm rekaan jer....
Quote kucingitam 7-4-2018 09:33 AM
tak pernah ingat ada kena bayar duit kelas ni semua...ahahah
Quote cari-khair 7-4-2018 10:53 AM

lawaklah...
Quote MeghanK 7-4-2018 11:07 AM
cari-khair replied at 7-4-2018 10:53 AM
lawaklah...

takkkkk

Quote kay781 7-4-2018 12:31 PM
Cerita apa ni? Tak lawak pun. Siap fak fak lagi.
Quote batmana 7-4-2018 03:41 PM
patut tajuk utama, kecik2 dah pandai cakap FAK!!..
ini bukan kelakar ni, ni menyedihkan

nk begurau , kecik2 , takde idea ka nk becakap selain ckp kesat lucah tu?'


nk aja aku pelempang budak yg ckp tu..

Lihat semua komen(25)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

12-8-2022 08:16 PM GMT+8 , Processed in 0.074195 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top