CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Main Buai Di Siang Hari, Pendududuk Kuarters Dihantui Pontianak

6-4-2018 10:25 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 9546| Komen: 63

Description: Video 24 saat yang menyaksikan buaian berhayun tanpa sesiapa di atasnya kecuali susuk yang kelihatan seperti pontianak berdiri di bersebelahan menjadi tular di media sosial.
Video 24 saat yang menyaksikan buaian berhayun tanpa sesiapa di atasnya kecuali susuk yang kelihatan seperti pontianak berdiri di bersebelahan menjadi tular di media sosial.


Harian Metro melaporkan, insiden tersebut dirakamkan oleh penghuni kuarters kerajaan yang tinggal di Kempas, Johor Bahru.

Difahamkan kuarters berkenaan baru siap dibina dan belum dihuni sepenuhnya oleh kakitangan jabatan tersebut.


Seorang penduduk yang enggan dikenali berkata, setakat ini dia tidak diganggu atau berdepan dengan kejadian yang tidak diingini.

“Baru-baru ini kecoh dalam beberapa kumpulan WhatsApp dan saya ada menonton video berkenaan apabila ia tular.


“Sejak tinggal di sini awal tahun ini, saya tidak pernah berdepan sebarang gangguan mistik atau berhadapan insiden pelik.

“Perumahan ini juga masih belum penuh diduduki, dan ramai yang belum berpindah ke sini buat masa ini."

Pegawai Perhubungan Awam JBPM Johor Mohamad Riduan Akhyar pula menyatakan, sejak video itu tersebar, pihaknya ada mengadakan bacaan tahlil dan Yasin.

Foto: Harian Metro
“Kita mengambil pendekatan perubatan tradisional dan mengadakan bacaan tahlil dan Yasin.

“Bagi kami, isu ini tidak serius dan mungkin secara kebetulan dilihat penghuni dalam kejadian pada siang hari itu.

“Sebelum ini, anak-anak penghuni bermain di taman permainan berkenaan dan tidak pernah mengalami masalah gangguan makhluk halus.”  -CARI
15

Bagus
16

Marah
9

Terkejut
8

Sedih
26

Lawak
20

Bosan

Friends Rank (94 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote pearl.silver 6-4-2018 10:35 AM
Sapa wat kje gi prank org situ
Quote AbukRokok 6-4-2018 10:54 AM
fanatik mj12 KE
Quote siputsedut 6-4-2018 11:27 AM
kat rumah aku pon selalu buaian berayun yg heran buaian sebelah dia tuh statik je..choy sgt..ada jiran berjaya rakam video tp tak diviralkan la..kosser sangat kan..who rrr yuss nk sebar2 video hantu...

abang aku pon pernah dtg lepak rumah..dia keluar hisap rokok kat tangga kecemasan ngadap ke buaian tu...dia kata tgh mlm nampak ada budak kecik dok main2 kat situ...dia kata takkan la anak orang..mak pak mana biar anak kecik main kt taman sengsorang tgh2 mlm...

pastuh aritu ada jiran nampak ada pompuan berkebaya nyonya dok melepak kat taman mainan tu..tak nampak muka sbb dia dok berpayung ngn payung daun2 yang mcm org biasa letak kat kubur tu...

ala2...taman mainan tu port dia kot ... amboi2...
Quote kechikchomel 6-4-2018 11:38 AM
siputsedut replied at 6-4-2018 11:27 AM
kat rumah aku pon selalu buaian berayun  yg heran buaian sebelah dia tuh statik je..choy sgt.. ...
pastuh aritu ada jiran nampak ada pompuan berkebaya nyonya
kebaya kaler merah ke sis?

Quote PongKang 6-4-2018 11:57 AM
video mana video..
Quote siputsedut 6-4-2018 12:05 PM

ntah la..tidok pula jiran tersebut describe... kalau kebaya merah nak jugak akak cerca jiran tu propah
Quote sitisitu25 6-4-2018 12:16 PM
siputsedut replied at 6-4-2018 11:27 AM
kat rumah aku pon selalu buaian berayun  yg heran buaian sebelah dia tuh statik je..choy sgt.. ...

bkn main hantu2 zmn skrg..nk berkebaya nyonya aje..awat baju kurung x seksi ke?
Quote iloveselangor 6-4-2018 01:58 PM
sitisitu25 replied at 6-4-2018 12:16 PM
bkn main hantu2 zmn skrg..nk berkebaya nyonya aje..awat baju kurung x seksi ke?


Seksi je kalau hantu tu pakai baju kurung jarang nampak tali bra.
Quote myakayina 6-4-2018 02:47 PM
kasi can lah dia nak main buai.. dulu2 pun kecoh kat area putrajaya sana hantu main buai siang hari gak..
[youtube]QC-VGrHY8CA[/youtube]
Quote annadonna 6-4-2018 02:52 PM
dulu pernah la kat taman permainan aku nampak satu kuda-kuda tu bergoyang goyang sendiri macam ada budak naik. Aku rakamlah jugak then aku tunjuk dgn hubby. Dia selamba kata "angin tu"... huhu... entahlah ya... yang lain tak gerak satu benda tu aje gerak. So aku buat kesimpulan maybe spring dia rosak kot
Quote batmana 6-4-2018 03:03 PM
siang la plak

overtime la ni..
psl gst, terpakse puak2 hantu OT wktu siang..
Quote fushimi 6-4-2018 03:07 PM
sitisitu25 replied at 6-4-2018 12:16 PM
bkn main hantu2 zmn skrg..nk berkebaya nyonya aje..awat baju kurung x seksi ke?

hantu pun ada taste ok

baju kurung tak cukup hipster ok




Quote marumaru 6-4-2018 03:09 PM
alah...kan semua tahu kita berkongsi dunia ni...kadang2 biarkan aje selagi tak melampaui batas...
Quote SWORKS27 6-4-2018 03:59 PM
ahhhh sudahh..

nih cerita hantu mana pulak nak keluar nih...
ala2 bajet reveal sikit2 kasi kecoh....

lps tu...muncul cerita HANTU KOPEK BAJU PUTIH, MAIN BUAIAN
Quote stargazer20 6-4-2018 04:41 PM
fushimi replied at 6-4-2018 03:07 PM
hantu pun ada taste ok

baju kurung tak cukup hipster ok

..
Quote sulan01 6-4-2018 05:22 PM
Ustaz & lobai kan selalu cakap, semua atas dunia ni makhlok & milik Allah..... apa salah nya dia nak tumpang main buaian tu, asalkan tak kacau orang biar jer lah...
Quote namieamuro 6-4-2018 05:26 PM
siputsedut replied at 6-4-2018 11:27 AM
kat rumah aku pon selalu buaian berayun  yg heran buaian sebelah dia tuh statik je..choy sgt.. ...

ade member iols pi lepak taman pas abes maen bola..time tu senja dh..tgh elok perasap mulot..tetibe buaian kt taman tu bergerak mcm org main..laju member iols atur langkah pulang ke rumah

pandai hantu tu nk tegor suh member iols balek sbb dh magrib
Quote namieamuro 6-4-2018 05:28 PM
annadonna replied at 6-4-2018 02:52 PM
dulu pernah la kat taman permainan aku nampak satu kuda-kuda tu bergoyang goyang sendiri macam ada b ...

xkan angin kot..kude tu bkn bole hayun seringan buaian..anak buah iols main kuda tu mcm susah aje nk hayun..mungkin sbb baru lagi kot menan kuda tu
Quote siputsedut 6-4-2018 05:31 PM
namieamuro replied at 6-4-2018 05:26 PM
ade member iols pi lepak taman pas abes maen bola..time tu senja dh..tgh elok perasap mulot..tetib ...

suka bebenar antu ngn buaian ye

Lihat semua komen(63)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-8-2022 09:42 PM GMT+8 , Processed in 9.886360 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top