CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Orang Tak Bagi Adam Corrie Guna Panggilan 'Abah' Sebab Dia Cina, Patutkah?

5-4-2018 03:49 PM| Diterbitkan: Cari-Nurulain| Dilihat: 7941| Komen: 65|Original author: Oleh: Ain

Description: Setiap pasangan pasti ingin mendapatkan zuriat terutama mereka yang telah lama menunggu kehadiran seorang cahaya mata.
Setiap pasangan pasti ingin mendapatkan zuriat terutama mereka yang telah lama menunggu kehadiran seorang cahaya mata.

Apabila anak bakal dilahirkan, mestilah bakal ibu bapa berasa teruja yang amat sangat dan tidak sabar untuk bertemu anak buat kali pertama.

Antara perkara yang membuat ibu bapa teruja adalah pemilihan nama anak serta panggilan untuk ibu bapa. Itulah apa yang dirasai Adam Corrie yang teruja menunggu kehadiran cahaya mata sulungnya.




Adam, menerusi laman Twitternya semalam berkongsi sekeping imej imbasan ultrabunyi 3D anaknya dengan kapsyen "Anak abah senyum hari ini. Alhamdulillah".

Netizen mengambil kesempatan untuk mengucapkan tahniah kepada Adam dan berkongsi keterujaannya menunggu saat bayi itu dilahirkan.


Tak sabar nak tunggu baby bro Adam




Bagaimanapun, Adam kemudian memuat naik sebuah posting dipercayai bagi memberi penjelasan kepada pihak yang mempertikaikan panggilan 'abah' yang digunanya.

"Ada orang tanya, kenapa 'abah',"
tulisnya.




Selain netizen, posting itu turut menarik perhatian selebriti Adibah Noor yang pelik kerana perkara itu pun boleh menjadi satu isu.


"Itupun orang nak tanya ke? Ish ish ish,"
tulisnya.


Foto: Twitter

Aduh, boleh pening dibuatnya kalau nak memuaskan hati semua orang. - CARI
9

Bagus
1

Marah
4

Terkejut
5

Sedih
4

Lawak
4

Bosan

Friends Rank (27 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote azwanaliori 5-4-2018 03:52 PM
Yeke ada org tanya ke saje buat citer.
Quote idakamaruddin 5-4-2018 04:16 PM
dah lama zaman skg xde pggl abah

tp kawan iols laki dia agak hipster tu mmg anak2 pggl abah

mcm x caya igt stok dady dady je
Quote Skuau 5-4-2018 04:45 PM
cina nak guna bm..ada yg bising...cina tak reti bm...pon bising jugak....mcm ni orng pon ada jugak ka????? Adoi!!!
Quote chicozinn 5-4-2018 04:47 PM
ak tringin nk anak ak pgil laki ak abah @ bapak..ni x kua2 je baby tetiba laki aku bahasakn diri dy ayah..LOL..kuciwa kot
Quote saviour_09 5-4-2018 04:47 PM
bodo betul
ikut suka dia la nak anak dia panggil apa

abah ko la!
Quote gummiebear 5-4-2018 04:57 PM
Teringat iklan maxis ke apa yg anak dia panggil abah abaahh. Comelsss
Quote whadda 5-4-2018 05:07 PM
itu pon nak tanye ke.. sukati dia la
Quote amyza 5-4-2018 05:09 PM
Rindu arwah abah lah...dah xleh panggil "abah" lagi.
Pe pun,sukahati dia lah nak bahasakan gelaran apa dgn anak dia. Pelik2 jer lah netizen i
Quote mieymiey 5-4-2018 05:22 PM
Eeee bodohnya itu pun nak dipersoalkan
Quote exclusive_vvip 5-4-2018 05:44 PM
azwanaliori replied at 5-4-2018 03:52 PM
Yeke ada org tanya ke saje buat citer.

kannn.. i pun terpikir gak,betol ke ada tanya gitu?...i suka je corrie ni..tapi sejak zaman viral ni,kekadang i skeptikal jugak dengan status2 sebegini...
Quote cik-jaja 5-4-2018 05:55 PM
Eh, takde keje sangat ke netizen ni sampai tu pun jadi isu?
Quote azwanaliori 5-4-2018 06:11 PM
exclusive_vvip replied at 5-4-2018 09:44 AM
kannn.. i pun terpikir gak,betol ke ada tanya gitu?...i suka je corrie ni..tapi sejak zaman viral  ...

Zaman skrg anytg for viral sake ok..

Its not a big deal pun ntah2 org just saja tanya soalan why abah why not baba etc.. Mustahil la smpi tahap org marah2 dia xkasi panggil abah sbb dia cainis. Mcm exagerate je.

Klu ye pun perlukah tulis esei panjang2 nk bgtau pasal ni semua menimbulkan kemarahan netizen yg senang emosi baca bnda2 gini .


Quote de_ikea 5-4-2018 08:05 PM
Netizens takde apa nk komen lah tu. alahaii
Quote Cyempaka 5-4-2018 08:18 PM
Harap2 bukan sesaja buat cerita la ye. Yer aku pun suka adam corrie ni berlakon tp sekarang ni nampak selalu merempan dan kadang2 sensitif terlebih.
Quote cmf_jeangrey 5-4-2018 09:50 PM
Kalau tgk komen2 ummah rempit kt socmed, x pelik pun kalau corrie boleh terima mesej camni..kenyataannya bukan semua org cerdik bila bertanya
Quote mommymonster82 5-4-2018 10:06 PM
Sweet sgt abah..
Okla sbb u cina suh je panggil baba..
Baba n nyonya..
Quote HoneyManjer 5-4-2018 10:49 PM
What a joke! Berita sampahhhh {:yameteh
Quote meisapoya 5-4-2018 10:51 PM
Panggil la dlm bahasa mana pon x kisah. Tapi bahasa albania mcm x proper jah ye. Nnt acik bwg serang.

Tapi i plg suka abah/ ayah. Home sweet home sgt bunyi
Quote faraway1 5-4-2018 11:53 PM
amboi orang melayu pun ramai mummy daddy yea..

teringin nak my baby panggil ibu,
tapi ibu sound cam hibou dalam bahasa french bermaksud burung hantu...

Lihat semua komen(65)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-7-2022 07:55 AM GMT+8 , Processed in 0.074110 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top