CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Ingin Perhatian, Maryam Sengaja Pakai Skirt Masuk Masjid

5-4-2018 03:27 PM| Diterbitkan: cari-khair| Dilihat: 6729| Komen: 30|Original author: Oleh: Khair

Description: Baru-baru ini, hangat diperkatakan di media sosial berkenaan kelakuan seorang aktivis wanita, Maryam Lee yang mengatakan dia dihalau daripada memasuk kawasan Masjid Negara hanya kerana tidak menutup a ...


Baru-baru ini, hangat diperkatakan di media sosial berkenaan kelakuan seorang aktivis wanita, Maryam Lee yang mengatakan dia dihalau daripada memasuk kawasan Masjid Negara hanya kerana tidak menutup aurat.

Ramai netizen menyifatkan kelakuan Maryam itu adalah tidak wajar kerana umum mengetahui tatacara pemakaian untuk ke tempat beribadat adalah menutup aurat dan sopan. Tatacara tersebut bukan hanya diguna pakai di masjid, tempat beribadah orang Islam, bahkan tempat beribadah agama lain turut menggunakan peraturan sama iaitu berpakaian sopan.



Para netizen ini boleh tahan rajin juga apabila mereka menyelongkar galeri gambar di media sosial Maryam dan ternyata wanita tersebut sebelum ini berkunjung ke tempat lain seperti Iran misalnya, Maryam boleh sahaja menutup aurat apabila masuk ke tempat beribadah.



Memetik tweet @HafizRayyan, tindakan Maryam itu seolah-olah hendak menunjukkan dirinya bodoh dan 'tertindas oleh pemikiran sendiri'. Bahkan, ramai bersetuju dengan pendapat tersebut. 

Bukankah di masjid-masjid yang biasa dikunjungi pelancong seperti Masjid Negara, Masjid Putra serta beberapa masjid lain ada menyediakan jubah segera untuk digunakan pelancong bagi menutup aurat? Mengapa tidak meminjam sahaja jubah tersebut? 


Foto: Twitter

Apa-apa pun, ikutkah seperti pepatah orang dulu-dulu "masuk kandang kambing mengembek, masuk kandang harimau mengaum". Usahlah diikutkan sangat pemikiran awak itu, biar ada akal sedikit dalam hidup ini. - CARI

8

Bagus
12

Marah
11

Terkejut
7

Sedih
7

Lawak
4

Bosan

Friends Rank (49 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Themilo 5-4-2018 03:38 PM
semalam kat page FB  Liberal Muslim Logic, ada gambar badak sundel ini memakai hijabs dan menutup  aurat ketika menziarahi kuil Hindu di Bali. Namun, sundel heavyweight ni acah-acah urban pula ketika di Mesjid Negara.
Quote krustykrab 5-4-2018 03:42 PM
manusia ni mcm2 penyakit otak yg ada...mungkin sbb pemakanan atau masa mak dia ngandung dia, mak dia ada sakit mental....wallahualam
Quote Mek_bulat 5-4-2018 03:48 PM
Attention seekers..
Quote yangsemb 5-4-2018 03:54 PM
Ngadesss sangat attention seeker ni {:freak
Quote mokcikKSKB 5-4-2018 03:59 PM
Tu belum tengok kat swak non muslim pon pakat bantai sebut ya rabbi...kihkih..astaga ni biasa sebut dh depa.tp kesah plak kita nk ada maksud ke idok.asal jgn maksud jahat2 sudah
Quote missinpiece 5-4-2018 04:13 PM
Banyak lagila benda berfaedah nak dibuat daripada berperangai bodo cam die nih
Quote mizruncing 5-4-2018 04:31 PM
stop making stupid people famous. attention seeker mmg mcm ni
Quote sufi^_^ 5-4-2018 04:32 PM
Attention whore.
Childish stunt memakan diri.
Bodoh.
Quote chicozinn 5-4-2018 04:45 PM
attention whore..meluat lak makin ramai golongan bodoh nk mampos bercambah kat malaysia ni
Quote alaa 5-4-2018 04:51 PM
RUDE. alang2 kenapa tak bogel aje ke sana sini. buat apa ikut peraturan kena kena tutup2 tu
Quote fliphair8 5-4-2018 05:25 PM
Kalau mak aku lama dah kena jerit bijiknyaaaaaaaa hangggggg.....alangkan org bersembang masa ceramah dlm masjid mak aku boleh cakap tak cukup sembang2 kat luar tadi ke? Maka aku pun tunduk malu.....huhuhu...anak sapa la lapar perhatian ni
Quote Artemesiaa 5-4-2018 06:02 PM
Jenis attention seekers yang akhirnya makan diri
Quote PongKang 5-4-2018 06:53 PM
ni samdol namanya
Quote kimchipedas 5-4-2018 07:57 PM
Memang mental berkilo -kilo lah dia ni
Quote de_ikea 5-4-2018 08:07 PM
Cari glam ajekkk
Quote Cyempaka 5-4-2018 08:26 PM
Dulu yg makan kat restoran masa bulan puasa pun dia ni jgk rasanya. Mmg jenih kebulur perhatian la.  Kesiannn harap rupa sedeh.. Terpaksala cari idea lain nak dipandang orang
Quote coconico 5-4-2018 10:03 PM
Pergi temple kat Thailand pun Mat saleh yg dtg pakai seluar Pendek di suruh pakai sarung yg disediakan supaya berpakaian lebih sopan, ni kan masjid yg sah2 diketahui kena berpakaian tutup aurat. Ni saja buat provokasi acah2 urban
Quote LautBiru52 6-4-2018 08:21 AM
alaa replied at 5-4-2018 04:51 PM
RUDE. alang2 kenapa tak bogel aje ke sana sini. buat apa ikut peraturan kena kena tutup2 tu

Mau bertempiaran lari orang masjid. Hahahahahaha
Quote aunisofia 6-4-2018 10:03 AM
kesian.....

Lihat semua komen(30)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-7-2022 06:27 AM GMT+8 , Processed in 0.076033 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top