CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

"Bukan Tak Rangup, Tapi Tak Masak" - Gregg Wallace

5-4-2018 11:12 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 11304| Komen: 120

Description: "Saya tidak bermaksud ia harus digoreng seperti ayam goreng. Apa yang saya maksudkan adalah ia tidak dimasak sempurna. Ianya tidak cukup masak."
"Saya tidak bermaksud ia harus digoreng seperti ayam goreng. 
Apa yang saya maksudkan adalah ia tidak dimasak sempurna. Ianya tidak cukup masak."


Selepas dikecam teruk gara-gara isu ayam rendang 'Crispy', juri MasterChef UK tampil memberi penjelasan.



Memetik Mail Online, Gregg Wallace menerusi rancangan Good Morning Britain berkata, rendang ayam yang dipersembahkan peserta dari Malaysia, Zaleha Kadir Olpin itu sebenarnya tidak masak, bukan kerana ia tidak rangup.

Bagaimanapun, hos rancangan berkenaan menempelak kenyataan Gregg.

"Tetapi anda menyebut 'rangup'," kata Kate Garraway.

Gregg kemudian membalas; "Dia (Zaliha) bukan disingkir kerana kulit ayam tidak rangup, sebaliknya dia disingkir kerana peserta lain lebih baik". 


Foto: Mail Online

Sementara itu, Straits Times Singapore melaporkan, juri John Torode membidas kenyataan Kate yang mengatakan dia sepatutnya memahami persediaan untuk memasak ayam rendang memandangkan dia pernah memasaknya ketika berada di Malaysia bagi sebuah rancangan memasak.

"Saya ada cakap padanya (Zaliha) yang ayamnya kurang masak," katanya.

Manakala, seorang tukang masak dari Malaysia, Yenni Law mencipta resipi ayam rendang rangup untuk menyindir Gregg. 



Foto: FB Yenni Law

"Ramai yang menghantar mesej kepada saya untuk menyediakan resipi 'Crispy Chicken Rendang' yang saya buat semalam.

"Jadi, inilah dia!" katanya. - CARI



1

Bagus
1

Marah
22

Terkejut
2

Sedih
4

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (33 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote OmJualGas 5-4-2018 11:17 AM
orang putih pun sarkas...
Quote pyropura 5-4-2018 11:27 AM
Lihat tu indon, kemaren Dubes UK belain kami, now channel TV Brits lahar Torode judge bodoh pujaan indon ... bangsa2 negara maju berebut2 belain Malon, kami tak perlu bikin apa2, tak macam indon sering dicuekkin   @disip @Kepitingbakau @thanawat
Quote zeed 5-4-2018 11:30 AM
pyropura replied at 5-4-2018 11:27 AM
Lihat tu indon, kemaren Dubes UK belain kami, now channel TV Brits lahar Torode judge bodoh pujaan i ...

Win sangat statement!
Quote noor2 5-4-2018 11:31 AM
Orang bukan x terima kekalahan. ..tapi komen pun tak betul. ...kalau awal2 cakap ayam kurang masak bolehlah diterima. ....ni alasan tak cukup rangup. ...lepas tu bolak balik bila orang pertikaikan. ...memanglah akan ada peserta lain yang lebih baik....
Quote SWORKS27 5-4-2018 11:33 AM
nasib la nko white people..saja nak mintak kene kecam
bab2 kecam..malaysia no 1...jangan main2...
laki boleh jadi pompuan la kalau kena kecam
Quote sinalegna 5-4-2018 11:35 AM
Omputih pun kuat auta gak eh.. ckp belit2
Quote Artemesiaa 5-4-2018 11:36 AM
NI kes ego tinggi tak nak mengakui kesilapan tu yang masih nak beralasan lagi
Quote Kepitingbakau 5-4-2018 11:37 AM
pyropura replied at 5-4-2018 11:27 AM
Lihat tu indon, kemaren Dubes UK belain kami, now channel TV Brits lahar Torode judge bodoh pujaan i ...

Ye lah pasti di bela mati matian kalu malon merajok dan tak nak kirim upeti kat mama ely kan pening(padahal hanye drama je di belakang dubes dan pengadil tu senyom2 je)
Quote disip 5-4-2018 11:41 AM
pyropura replied at 5-4-2018 11:27 AM
Lihat tu indon, kemaren Dubes UK belain kami, now channel TV Brits lahar Torode judge bodoh pujaan i ...

mane youtubenye ??
Quote Rainrein 5-4-2018 11:54 AM
Propa lebey. Dan dan cakap ayam x masak pulekkk.
Quote pumpkingirl 5-4-2018 11:57 AM
Tula kalau dah tak sedap..ckp je tak sedap..tak payah bagi alasan2 tak logik..rendang ayam tak krispy la apala..kan dah kena hencap
Quote dodolgemok 5-4-2018 12:04 PM
Eh hanat xpayah nak konar spin cam cacai2 cibai dlm porem boleh tak? Mengaku je lah kau cakap kena rangup kan!
Quote gaara_X 5-4-2018 12:09 PM
mat saleh pun dah pandai membelit dah skang nie....sekajap kena garing..sekejap tak masak...ahaks!!
Quote pyropura 5-4-2018 12:22 PM
disip replied at 5-4-2018 11:41 AM
mane youtubenye ??

Langsung keluar tibbi BBC  keesokan harinya, begitu penting Malon yah dimata dunia  ... tapi i m afraid indon tak paham engris

[Youtube]mTpLL9RwSPs[/youtube]

https://youtu.be/mTpLL9RwSPs
Quote pyropura 5-4-2018 12:22 PM
dodolgemok replied at 5-4-2018 12:04 PM
Eh hanat xpayah nak konar spin cam cacai2 cibai dlm porem boleh tak? Mengaku je lah kau cakap kena r ...

Hakim tu dah macam indon suka konar, sebab tu bodoh
Quote disip 5-4-2018 12:22 PM
Edited by disip at 5-4-2018 12:24 PM
pyropura replied at 5-4-2018 12:22 PM
Langsung keluar tibbi BBC  keesokan harinya, begitu penting Malon yah dimata dunia  ... tapi i m a ...

penting tak penting pun sesame kamenwel sendiri british bagi sagu hati sedikit je malon dah terpancut merate rate , tapi tetap zahra malon tak lolos acarenye
Quote pyropura 5-4-2018 12:25 PM
disip replied at 5-4-2018 12:22 PM
penting tak penting pun sesame kamenwel sendiri british bagi sagu hati sedikit je malon dah terpan ...

Langsung konar ye ndon tak dapat jawap yer?
Quote disip 5-4-2018 12:26 PM
pyropura replied at 5-4-2018 12:25 PM
Langsung konar ye ndon tak dapat jawap yer?

konar ape die lon , nah malon budu bodoh pun ade kat indon tulah kan kalau tak pernah gi oversi jadi beruk dalam tempurung beze name je lon

Quote pyropura 5-4-2018 12:29 PM
disip replied at 5-4-2018 11:41 AM
mane youtubenye ??

Buat indon yg alami kefahaman bahasa engris, lihat foto masakan Yenni Law itu, itu baru bisa dibilang CRISPY CHICKEN RENDANG, bukan setakat dried rendang yer @disip @thanawat

Lihat semua komen(120)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-9-2022 11:10 AM GMT+8 , Processed in 0.080419 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top