CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Staf KLIA Curi Kasut Pegawai Tinggi Tentera

5-4-2018 10:37 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 3703| Komen: 19

Description: Kasut milik pegawai tinggi tentera laut dicuri seorang lelaki di bangunan terminal utama Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA), ketika dia hendak ke Kota Kinabalu, Sabah pada Ahad lalu.
Kasut milik pegawai tinggi tentera laut dicuri seorang lelaki di bangunan terminal utama Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA), ketika dia hendak ke Kota Kinabalu, Sabah pada Ahad lalu.  



Foto: KLIA

Sinar Online melaporkan, kejadian kira-kira jam 2 petang itu menyebabkan pegawai berkenaan kerugian kira-kira RM700, kata Ketua Polis Daerah KLIA, Asisten Komisioner Zulkifli Adamshah.

“Semakan kamera litar tertutup (CCTV) mendapati kasut bernilai RM700 itu dicuri seorang lelaki dari dalam beg mangsa.   

“Bagi mengelakkan tindakannya itu dikesan, suspek terus memakai kasut tersebut lalu beredar,” katanya.  


Polis kemudian berjaya menangkap seorang lelaki tempatan yang juga pekerja di Bahagian Aerodarat KLIA berusia 29 tahun di Banting, kira-kira jam 9.30 pagi, semalam.

Hasil pemeriksaan di rumah suspek, polis merampas sebuah beg Nike dan sepasang kasut berjenama Footjoy.  

Kes disiasat mengikut Seksyen 380 Kanun Keseksaan. - CARI
7

Bagus
6

Marah
7

Terkejut
4

Sedih
4

Lawak
6

Bosan

Friends Rank (34 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Supersirap 5-4-2018 10:40 AM
Nak mula main golf ke pekerja Klia tuuu
Quote moonbug 5-4-2018 10:40 AM
Dah sah-sah ada cctv merata
Quote haiku 5-4-2018 10:44 AM
Helloooo wartawan Cari

Tolong buka thread Commonwealth Games 2018

Malaysia baru menang pingat emas pertama menerusi acara angkat berat.

Jangan lembab sgt. Itu current issues.


Quote zulka 5-4-2018 10:47 AM
kasut golf pun ko nak rembat ke, ke taktau yg itu kasut golf
Quote Artemesiaa 5-4-2018 10:51 AM
Mendapat sudah nak sangat mencuri
Quote prettyuglybabe 5-4-2018 11:03 AM
dah biasa mencuri la tu..
biasa kebas barang rakyat marhaen yang report takde apa tindakan..
sekali terkebas barang orang berpangkat yang sekali report terus check cctv..
Quote saviour_09 5-4-2018 11:47 AM
pakai kasut golf dalam airport nak buat apa dik???
sah2 la kantoi
Quote berusjamban 5-4-2018 12:19 PM
Kalu vip hilang kasut rm700 pun dah kecoh
Quote aechae 5-4-2018 12:21 PM
berusjamban replied at 5-4-2018 12:19 PM
Kalu vip hilang kasut rm700 pun dah kecoh

Klu marhaen nk kna hilang brapa nilai dlu bru bleh kecoh eh?
Quote berusjamban 5-4-2018 12:35 PM
aechae replied at 5-4-2018 12:21 PM
Klu marhaen nk kna hilang brapa nilai dlu bru bleh kecoh eh?

Hahaha marhaen xde duit so nilai yg hilang pun dipandang sepi jah
Quote samasam90 5-4-2018 01:19 PM
haiku replied at 5-4-2018 02:44 AM
Helloooo wartawan Cari

Tolong buka thread Commonwealth Games 2018

timeline wartawan cari sedikit lambat yach.. feeling tinggal di negara omputeh.. lewat seminggu..
Quote munchkin 7-4-2018 02:05 AM
ni mungkin pangkat general ke atas.
Quote izwan_izi 7-4-2018 02:28 AM
munchkin replied at 7-4-2018 02:05 AM
ni mungkin pangkat general ke atas.

Mana ada pangkat lagi tinggi dari general oii...kalo dah atas general tu...dah masuk ke level field marsyal...level YDPA tu...
Quote salmon-suki 7-4-2018 09:26 AM
sedekah jelaa kasut tu kat dia...
Quote mjla 7-4-2018 09:44 AM
Kena orh pankat besau laju jer biat keje
Kat rakyat marhaen biat bodow je
Quote munchkin 7-4-2018 04:37 PM
izwan_izi replied at 7-4-2018 02:28 AM
Mana ada pangkat lagi tinggi dari general oii...kalo dah atas general tu...dah masuk ke level fiel ...


Maksud brig gen ke atas (peg tinggi tentera). Kalau kol dan ke bawah tu pegawai tentera.
Quote AHMADVW 8-4-2018 02:44 PM
Yg mencuri psti bngsaku
Quote Manjahati 8-4-2018 02:55 PM
Dah ada keja elok2 napa ler nk mencuri lg...bakal ilag keja pasni
Quote white_musk 8-4-2018 03:06 PM
aechae replied at 5-4-2018 12:21 PM
Klu marhaen nk kna hilang brapa nilai dlu bru bleh kecoh eh?

Hilang nyawa pun orang tak heran dik

Lihat semua komen(19)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-7-2022 07:42 AM GMT+8 , Processed in 1.073045 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top