CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Peniaga Dengki, Kencing Dan Buang Air Besar Dalam Sup Pesaing

5-4-2018 10:30 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 2891| Komen: 19

Description: Bau pelik dan tidak menyenangkan dalam periuk sup daging di sebuah restoran akhirnya terbongkar.
Bau pelik dan tidak menyenangkan dalam periuk sup daging di sebuah restoran akhirnya terbongkar.

Daily Mail melaporkan, ia adalah angkara seorang lelaki yang sanggup kencing dan buang air besar di dalam periuk tersebut. 


Ia terbongkar selepas pemilik premis berkenaan, Jiang bertindak memasang sistem kamera litar tertutup (CCTV) di premisnya yang terletak di Bandar Haikou, Wilayah Hainan.

Rakaman CCTV seorang lelaki sedang kencing di dalam periuk sup pesaingnya, Foto: Daily Mail
Difahamkan tindakan tersebut dilakukan bapa pesaingnya, Li yang membuka restoran mee di kedai bersebelahannya.

Jiang kemudiannya membuat aduan kepada polis dan suspek ditangkap sebelum dibebaskan tidak lama kemudian.


Pentadbiran Ubat dan Makanan China mengesahkan yang sup tersebut dicemari dengan najis dan air kencing manusia. 

Menurut Jiang lagi, tiada langsung pertengkaran berlaku antara mereka malah dia juga memanggil Li sebagai 'abang'.

Bapa Li melakukan tindakan tersebut kerana dengki restoran Jian dikunjungi lebih ramai pelanggan. 

"Saya masih menunggu permohonan maaf daripada Li dan keluarganya," katanya. -CARI

15

Bagus
18

Marah
20

Terkejut
9

Sedih
8

Lawak
11

Bosan

Friends Rank (81 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote shernazz 5-4-2018 10:43 AM
Euw...
Buang je periuk tu...
Suwey woo
Quote axl_bach 5-4-2018 10:47 AM
Aik, bkn budaya mendengki pesaing sebelah nih hanya wujud di kalangan peniaga melayu jer ker?? Kat CHina pun ada??
Quote snazzydaisy 5-4-2018 10:50 AM
bangsa tuttttttttt & kekotoron berpisah tiada!
Quote RED 666 5-4-2018 10:53 AM
Berak tak basuh
Quote vanillaninja 5-4-2018 10:53 AM
Baca tajuk pun dah boleh agak negara mana
Quote Artemesiaa 5-4-2018 10:54 AM
Satu lagi kes kantoi disebabkan cctv
Quote grouper 5-4-2018 11:01 AM
Nmpaknya yg masukkan benda kotor tu dah wat silap..sbb benda2 tu la yg jadi penarik org p kedai pesaing die
Quote kuzaime 5-4-2018 11:02 AM
Kt sini mandrem bg org x nmpk kedai tu..kt sana x ada mandrem trus kencing berak aje dlm makanan
Quote prettyuglybabe 5-4-2018 11:05 AM
entah anak dia elok je bersaing dengan si jiang..
bapak dia pulak yang pi buang taik..
Quote krustykrab 5-4-2018 11:06 AM
axl_bach replied at 5-4-2018 10:47 AM
Aik, bkn budaya mendengki pesaing sebelah nih hanya wujud di kalangan peniaga melayu jer ker?? Kat C ...

tu lah...berita pelesu ni

Quote saviour_09 5-4-2018 11:46 AM
memang ummah pengotor camsial
Quote Mooverine 5-4-2018 11:51 AM
Ala.. kenapa lah terbaca ni masa dekat-dekat lunch. Dahla bawa bekal sup ayam tadi ... Euwww sungguh
Quote Mooverine 5-4-2018 11:52 AM
prettyuglybabe replied at 5-4-2018 11:05 AM
entah anak dia elok je bersaing dengan si jiang..
bapak dia pulak yang pi buang taik..

mungkin, kan? ayah dia yang dengki... kalau betul, kesian anak dia. Hilang kawan gara-gara ayah yang pendengki.
Quote umbut 5-4-2018 12:36 PM
Sapa kata peniaga cina x dengki mendengki.. tapi eeeewwww gelilah
Melayu, sihir menyihir
Quote samasam90 5-4-2018 01:13 PM
euwwww teringat waktu kecik cerita penjual bakso atas basikal yg letakkan spender dia kedalam bekas kuah utk bagi sedap...
Quote batmana 5-4-2018 01:24 PM
tu pentingnya bli cctv, psg dashboard dvr cam bagai

bukan bli tepon mahal2 smpai rm1k, 2k, pstu haram nk labur sket bli cctv /dvr cam yg rm80 aja
Quote insulin 5-4-2018 11:26 PM
Jijiknya...
Quote salmon-suki 7-4-2018 09:29 AM
geli dowh...melayu pakai sihir whatsoever,cina mainland plak terus pegi berak ngn kencing dlm periuk makanan tu..lagi berani drpd melayu laa..xde main benda2 halus..hihi
Quote swimswim 7-4-2018 11:05 AM
eh bkn meleis je ke yg dengki2 nieww heu3

Lihat semua komen(19)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-8-2022 02:41 PM GMT+8 , Processed in 0.076764 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top