CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Bilal Antara Lima Ditahan Miliki Heroin

5-4-2018 10:16 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 3418| Komen: 38

Description: Seorang bilal sebuah masjid di Pendang ditahan Agensi Antidadah Kebangsaan (AADK), malam semalam kerana disyaki mengedar dadah.
Seorang bilal sebuah masjid di Pendang ditahan Agensi Antidadah Kebangsaan (AADK), dalam operasi yang dijalankan di sekitar daerah itu dari kelmarin hingga awal pagi semalam kerana disyaki mengedar dadah.


Memetik BH Online, suspek berusia 38 tahun terbabit antara lima ditahan dalam serbuan di sebuah rumah di Taman Sejahtera.


Foto: BH Online

Suspek ditahan kerana memiliki dadah dipercayai jenis heroin seberat 2.75 gram, kata Ketua Pegawai AADK Daerah Pendang, Ahmad Zaher Hamid.

Suspek kemudian diserahkan kepada polis untuk tindakan lanjut, manakala lima penagih terbabit ditahan mengikut Seksyen 3(1) Akta Penagih Dadah (Rawatan & Pemulihan) 1983.


"Kesemua yang ditahan berusia antara 18 hingga 43 tahun itu kemudian dibawa ke Pejabat AADK Daerah Pendang untuk tindakan lanjut.

"Hasil ujian saringan air kencing mendapati kesemuanya positif dadah jenis opiat dan methamphetamine. Mereka juga disiasat mengikut Seksyen 3(1) Akta Penagih Dadah (Rawatan & Pemulihan) 1983," katanya. - CARI
3

Bagus
18

Marah
7

Terkejut
8

Sedih
15

Lawak
8

Bosan

Friends Rank (59 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote zorrro_03 5-4-2018 10:18 AM
Edited by zorrro_03 at 5-4-2018 10:37 AM

bilal menatang apa pakai kain pun nampak pusat.  asal boleh je kau tulis ye.  binawe.
Quote GigaMom 5-4-2018 10:39 AM
zorrro_03 replied at 5-4-2018 10:18 AM
bilal menatang apa pakai kain pun nampak pusat.  asal boleh je kau tulis ye.  binawe.

Bilal yg pakai kain tu ke.
Bukan yg tgh tduk duduk penuh tawaduk tu ke
Quote zulka 5-4-2018 10:50 AM
bilal je pun...bukan nabi
Quote zorrro_03 5-4-2018 10:54 AM
GigaMom replied at 5-4-2018 10:39 AM
Bilal yg pakai kain tu ke.
Bukan yg tgh tduk duduk penuh tawaduk tu ke

asal pakai pelikat je terus mangkok bodo cop bilal.  
Quote alieyrina 5-4-2018 11:00 AM
Janji p masjid cukup waktu
Quote SINCITY 5-4-2018 11:10 AM
zorrro_03 replied at 5-4-2018 10:54 AM
asal pakai pelikat je terus mangkok bodo cop bilal.

Kesian hang tak boleh terima kebenaran. Mesti bilal tu bodoh macam hang.
Quote sinalegna 5-4-2018 11:37 AM
Dia ni pon nak claim kena naya jgk ke?
Quote saviour_09 5-4-2018 11:45 AM
kes aniaya ni
bilal gi port tu nak tarbiah mat pet situ
alih2 sangkut urine pulak

erm...
Quote krustykrab 5-4-2018 11:49 AM
Kedah mosque bilal nabbed for alleged possession of heroin
New Straits Times Bernama,New Straits Times 1 hour 49 minutes ago

   
PENDANG: A mosque bilal (muezzin) was among six people detained by the National Anti-Drug Agency (Nada) for alleged possession of heroin during a raid at a house in Taman Sejahtera here last night.

The 38-year-old bilal was picked up in the 11pm raid together with five others, aged between 18 and 43.

In a statement, Pendang Nada chief, Ahmad Zaher Hamid, said 2.75 grammes of heroin were seized from the bilal, who was handed over to the police to facilitate investigations.

Ahmad Zaher said the agency also detained 16 people in Kubur Panjang, Keda Tanjung Setol, Kampung Kubang Pisang, Kampung Pulau Machang and Mukim Air Putih to assist in the probe. – BERNAMA © New Straits Times Press (M) Bhd


kalau nak tau betul ke idak bilal tu, kome gi call NST
Quote gaara_X 5-4-2018 12:32 PM
Manusia nop perfect...so tak payah laa nak tunding jari kat orang....
Quote zorrro_03 5-4-2018 12:51 PM
SINCITY replied at 5-4-2018 11:10 AM
Kesian hang tak boleh terima kebenaran. Mesti bilal tu bodoh macam hang.

kau bebal ye?  
Quote samasam90 5-4-2018 01:04 PM
bilal je pun.. kau hingat baik sangat ke, guarantee sooorga?
Quote Changa 5-4-2018 01:25 PM
zorrro_03 replied at 5-4-2018 10:54 AM
asal pakai pelikat je terus mangkok bodo cop bilal.

ting tong dadah ke sister?
sister sendiri yang tuduh yang pakai pelikat itu bilal then sister sendiri yang sentap dengan tuduhan sendiri.
aiyoh bodoh nya otak sister kuat makan dadah itu.
Quote zorrro_03 5-4-2018 02:00 PM
Changa replied at 5-4-2018 01:25 PM
ting tong dadah ke sister?
sister sendiri yang tuduh yang pakai pelikat itu bilal then sister sen ...

bilal kejadah apa nya. sial penulis ni yang pandai2 petik kata bilal lah apa.  kau pun sama percaya. kau mabuk dadah ke nyah?
Quote akusukaq 5-4-2018 02:24 PM
zorrro_03 replied at 5-4-2018 10:54 AM
asal pakai pelikat je terus mangkok bodo cop bilal.

bangla pakai kain pelikat pun ada yg anggap bilal.  
Quote zorrro_03 5-4-2018 02:58 PM
akusukaq replied at 5-4-2018 02:24 PM
bangla pakai kain pelikat pun ada yg anggap bilal.

bodo sgt kannn.  kepala otak nak spin saja...
Quote chinta89 5-4-2018 03:00 PM
rajin ke masjid, jd bilal, sekadar menutup mata org ramai??
Quote chicozinn 5-4-2018 04:48 PM
bilal pon ade gak kaki ekor..hurmmm
Quote giyomi 5-4-2018 06:41 PM
terima lah hakikat zorro, bilal pon manusia biasa, dun live in denial wakeup.

Lihat semua komen(38)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-7-2022 10:27 AM GMT+8 , Processed in 0.075634 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top