CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Bila Non-Muslim Tanya Muslim Buat Seks Atau Tidak - Apa Jawapan Anda?

4-4-2018 06:17 PM| Diterbitkan: Cari-Nurulain| Dilihat: 3848| Komen: 16|Original author: Oleh: Ain

Description: Hingga kini, umat Islam masih diperlekehkan. Semakin ia dipermainkan, semakin kerap juga sindiran 'mengarut' dilemparkan terhadap Muslim dari seluruh dunia.
Hingga kini, umat Islam masih diperlekehkan. Semakin ia dipermainkan, semakin kerap juga sindiran 'mengarut' dilemparkan terhadap Muslim dari seluruh dunia.

Namun, Muslim hari ini sudah lali dengan ejekan mereka yang merendah-rendahkan agama Islam. Muslim kini tidak mudah melatah dan semakin bijak memberi respons terhadap tuduhan tidak berasas 'orang luar' mengenai Islam.


Foto: Relate Institute

Seperti yang terjadi baru-baru ini, seorang pengguna Twitter menyuarakan pendapatnya yang agak sinis mengenai umat Islam.

"Adakah Muslim melakukan hubungan seks?" tulisnya.


Foto: Twitter



Foto: Tenor

Tidak dapat dikenal pasti sama ada pengguna yang hanya menggunakan bendera Rusia itu benar-benar serius dengan soalannya atau hanya sekadar suka-suka.

Bagaimanapun, pertanyaan itu meraih perhatian umat Islam dengan respons masing-masing yang memang padu! Masing-masing dengan jawapan yang melucukan dan penuh sindiran pedas.

"Ibu bapa saya membeli saya dari flipkart ketika jualan murah Dilwale.

"Kami hanya merenung antara satu sama lain sementara bayi kami sedang dimuat turun,"
komen netizen.







Pun begitu, bukan semua orang memberi respons penuh sindiran semata-mata. Masih ada segelintir yang memberikan jawapan yang bagus dan membantu.

"Hanya pasangan yang sudah berkahwin sahaja dibenarkan,"
komen netizen.


Foto: Twitter

Apa pula jawapan anda jika diajukan pertanyaan ini? - CARI
16

Bagus
17

Marah
20

Terkejut
16

Sedih
20

Lawak
24

Bosan

Friends Rank (113 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote azwanaliori 5-4-2018 11:25 AM
Artikel ni bagai mencurah petrol atas api

Its obviously just one stupid question from one stupid trolls n bukannya mewakili keseluruhan non muslim.

Quote missjuli 5-4-2018 11:58 AM
azwanaliori replied at 5-4-2018 11:25 AM
Artikel ni bagai mencurah petrol atas api

Its obviously just one stupid question from one stupid  ...

Yeah, mmg bukan mewakili the whole of non muslim. Tapi kalau si yang bertnya tu betul2 non-muslim, ada kemungkinan dia keliru dgn ISLAM.
Tgk je la sekarang, berapa ramai org melayu (dlm ic islam) but still having free sex?

Mungkin si yg bertanya tu, terfikir, Sex bebas bagi yg belum berkawin tu adalah dilarang dalam Islam, but why still people do not obey it?



Tapi tu la soalan dia terlalu subjective and tak specific tentang apa tujuan sebenar dia bertanya. Sbb tu ramai yg salah faham.

p/s: just from my personal view la.
Quote missjuli 5-4-2018 12:06 PM
Edited by missjuli at 5-4-2018 03:23 PM

Atitude kita, cara kita beramal dgn agama kita, cara kita jaga agama kita, jaga nama baik agama kita, saya rasa tu yg patut kita buat dan renungkan.
Change our attitude and other will respect us. Org luar memperlekehkan kita tahu nak marah, tahu nak sentap.. diri sendiri mempersendakan agama tanpa sedar tak pernah fikir?

Pokok panggal, rujuk diri balik, renung masyarakat kita sekarang, generasi kita sekarang, apa yg tak kena? Pokok takkan bergoyang kalau tak ada angin.
Ubah la diri masing2, ingt.. dari cara pemakaian pun org boleh nilai.

p/s: pendapat pribadi,

Quote hudalarva 5-4-2018 01:31 PM
Soalan yang tak perlu dilayan pun... except for those who easily triggered itu la point utama dia tanya soalan tu... mencari2 mangsa muslem yg senang senthap gittchew
Quote batmana 5-4-2018 01:41 PM
bdk2 mmg cmtu
Quote Nurul8001 5-4-2018 01:48 PM
Kena tanya pasal sex tak pernah..

Tapi, bagi statement yg menjengkelkan pernah..
Contoh, ada rakan saya nak peluk Islam, boleh seorang rakan chinese dia kata: "ni, mesti nak kawin 4, agama Islam je benarkan kawin banyak ni"

Tapi, saya jawab balik :"kawin 4 pun, semua isteri yang sah..daripada jadi perempuan sinpanan, gundik, lagi kesian nasib perempuan"

Dijawab lagi: "buat apa kawin banyak, tapi, tak cukup makan?"

Tang ni, saya terdiam, saya cuma kata, memang dalam Islam, boleh kawin sampai 4, tapi syaratnya ketat..kalo lelaki kawin banyak tapi, tak mampu sara keluarga, sesungguhnya dia telah menjadi fitnah pada agama Islam

Quote kroit92 5-4-2018 02:27 PM
mungkin budak ni tanya soalan macam tu sebab pelik

ada Muslim yang dia kenal tapi sangat la social
and tau he/ she had sex

so, kita memang diharamkan before marriage dengan ikatan yang sah
after that, yes. that's basic

Tapi ye la, budak2 zaman sekarang ni kan social gila
sumpah aku pun takut tengok. Walaupun islam, tapi macam orang takde agama, seks bebas.
Alasan, syurga tu dipenuhi dengan pendosa yang bertaubat
yes, memang la, tapi takkan kau sex then taubat, then sex then taubat, and the cycle continues

refrain yourselves la

Mulut bercakap syurga
Amalan melangkah ke neraka

Nasihat pun tak makan,
"Cermin diri tu dulu sebelum tegur orang. Kau macam tak pernah buat dosa je"
haiyoo manusia.. manusia.. manusia..

lalai dunia, lupa pada pencipta yang Maha Besar,
jiwa tak tenang kalah dalam menang
Quote cik-jaja 5-4-2018 05:57 PM
banyak sgt bnda yg orang islam sendiri buat sampai burukkan imej umat islam lain...
Quote spiderman80 5-4-2018 10:39 PM
Ala.... kalau korang membaca forum Quora, banyak sangat soalan-soalan bodoh seumpama diutarakan untuk hentam China dan kaum Cina. Relax lah..... sorang dua yang bangang membuat provokasi dengan bertanyakan soalan bodoh, dia tidak mewakili semua orang ok?
Quote spiderman80 5-4-2018 10:45 PM
cik-jaja replied at 5-4-2018 05:57 PM
banyak sgt bnda yg orang islam sendiri buat sampai burukkan imej umat islam lain...

Ini tidak boleh dinafikan, lebih-lebih lagi banyak kes pengganas ada kaitan dengan dengan so-called pengganas Islam. Most non-Muslim akan fikir agama Islam menggalakkan keganasan padahal pengganas tersebut tidak mewakili ajaran Islam sebenar.

Begitu juga dengan sesetengah pelancong dari tanah besar China.
Kalau nak ikutkan, cuma peratusan yang sangat rendah daripada ratusan juta pelancong yang melawat ke luar China berperangai PPRT contohnya berak merata-rata tetapi orang luar macam kita akan bertanggapan SEMUA pelancong China adalah teruk.
Quote niena90 6-4-2018 12:44 PM
Hahaha gila punya soalan! Dia igt kita ni meja kerusi ke takde perasaan dan nafsu? Pls go die.
Quote mieymiey 6-4-2018 12:51 PM
Komen 'after the groom buy out his wife from her father' tu lawak.  Untuk laki Keknis sesuai la kot, tapi ubah sikit 'from her mother'
Quote palmolive 6-4-2018 03:08 PM
tak sangka ada gak spesis spoon feed dikalangan mereka...
nampak hebat tapi pemalas rupanyer
Quote mjla 6-4-2018 03:15 PM
Cepat2 la terjun dr atas Klcc
Pesal la bodo hamat
Pastu nyisahlan org
Quote barfi 7-4-2018 01:08 PM
kroit92: mungkin budak ni tanya soalan macam tu sebab pelikada Muslim yang dia kenal tapi sangat la socialand tau he/ she had sexso, kita memang diharamkan bef ...


Zaman skg bukan takat budak2 sekolah, budak kolej jah berzina. Suami org isteri org pun ramai.. swing bagai.. mmg bodo haramjadah semuanya
Quote fair_iza 10-4-2018 10:39 PM
Aku pernh dpt soalan ini dr kawan2 international. Memang diaorg ikhlas tanya sbb tak tahu. Diaorg agak terkejut sbb aku dn boyfriend x pernh have seks. Lepas tu bertubi2 soalan

Lihat semua komen(16)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-7-2022 07:24 AM GMT+8 , Processed in 0.327533 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top