CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

10 Diet Shah Rukh Khan Untuk Six Pack - Boleh Ke Anda Mengikutnya?

5-4-2018 12:37 PM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 2942| Komen: 11|Original author: Oleh: Azza Rai

Description: Dia adalah Raja Bollywood.Lakonannya bersahaja dan romantik mampu mencairkan hati wanita yang siang malam menantikan aksinya di kaca televisyen.Biarpun ramai hero yang muda menjadi pelapis di industri ...
Dia adalah Raja Bollywood.
Lakonannya bersahaja dan romantik mampu mencairkan hati wanita yang siang malam menantikan aksinya di kaca televisyen.

Biarpun ramai hero yang muda menjadi pelapis di industri sana, namun dia masih dinanti-nantikan. Shah Rukh Khan, 52 masih kekal menawan dengan riak muka, wajahnya yang awet muda dan paling penting badannya yang six pack.



Teruja pula untuk mengetahui rutin King Khan ini dalam mengekalkan bentuk badannya dalam usia yang sudah separuh abad!

Bagaimana? Anda bersedia untuk mengetahui rahsia King Khan ini?
Jom kita semak

1) Banned daging kambing
Shah Rukh Khan gemar dengan nasi Dum Briyani yang dimasak dengan daging kambing tapi kini beliau dilarang untuk makan daging kambing. Entah apa sebabnya tapi itulah pengorbanannya.

2) Rebus
Tak perlu minyak, tak perlu goreng. Shah Rukh Khan lebih gemar untuk rebus ayam dan tabur dengan garam serta lada hitam. Kemudian disajikan sebagai salad ayam, ringkasnya.



3) Tak pernah tambah

Bagi beliau cukup hanya satu pinggan. SRK tidak pernah minta untuk tambah makanan dan apa yang ada didalam pinggan beliau habiskan.

4) Selamat tinggal karbohidrat

Semua jenis makanan berasaskan karbohidrat beliau tinggalkan sama ada nasi, gandum dan kentang.


5) SRK makan ini
Daging ayam belanda, ikan, keju paneer, telur putih dan susu skim. Walaupun tidak bersenam, SRK masih mengamalkan diet dari makanan tersebut.

6) Tiada snek
Bayangkan beliau langsung tidak menjamah snek sampingan. Memang bagi SRK cukup dengan hidangan penuh atau salad tak perlu snek tambahan.

7) Mentega
Apa jua hidangan atau masakan yang dimasak dengan mentega, memang SRK tak akan ambil.

8) Minuman protein
Selepas bersenam SRK akan meminuman minuman protein.

Foto Carian internet
9) Sayur-sayuran
Banyakkan sumber hi-fiber seperti legumes, gandum penuh dan sayur-sayuran.

10) 3 liter air
Setiap hari demi memastikan badan tidak dehidrasi. 

Jadi, bagaimana? Anda mampu untuk mengikut plan diet dari Shah Rukh Khan ini? Jika boleh, tahniah! Teruskan dengan plan senaman pula untuk mendapatkan bentuk badan sepertinya pula. - CARI 

6

Bagus
9

Marah
3

Terkejut
6

Sedih
14

Lawak
13

Bosan

Friends Rank (51 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote taji2906 5-4-2018 12:39 PM
kambing sedap apa.. makan berpada2 je la.. lgpun makanan kegemaran nabi.. sunnah jadinya
Quote devilito2 5-4-2018 12:57 PM
adui ...  
Quote CardiGans85 5-4-2018 01:02 PM
Mcm ala diet atkin saja.
Quote iloveyou 5-4-2018 02:30 PM

tp dlm diet srk ni ada daging turkey. atkin= no meat/protein lgsung
Quote sheqim 5-4-2018 02:46 PM
heols ni dah tua.. cukuplah ambik watak2 cliche romantik or org muda..
iols minat gilos dgn heols ni... tapi boring dgn pilem dia
Quote paz 5-4-2018 03:03 PM
Wow ok inspirasi untuk lebih kuat jaga makan.
Quote CardiGans85 5-4-2018 04:27 PM
iloveyou replied at 5-4-2018 02:30 PM
tp dlm diet srk ni ada daging turkey. atkin= no meat/protein lgsung

Oh yeke..igt atkin x bole minum susu. My mistake
Quote Cari-Azza 5-4-2018 06:25 PM
sheqim replied at 5-4-2018 02:46 PM
heols ni dah tua.. cukuplah ambik watak2 cliche romantik or org muda..
iols minat gilos dgn heols n ...

kan? macam tak sesuai, lagi2 if heroin muda. Tapi tu lah, market sana masih ada. Ada ja yang anti cliche yang my name is Khan tu, tapi itu ja lah.

Quote kivio 5-4-2018 07:02 PM
1. Six pack tu just untuk screening purposes
2. Diet tak sama untuk semua orang, tak semua yang makan camtu akan dapat 6p
3. Sado isnt necessarily healthy
Quote armin 5-4-2018 11:38 PM
iloveyou: tp dlm diet srk ni ada daging turkey. atkin= no meat/protein lgsung

Atkin no carbs la. Protein la paling byk makan kalau diet atkin. Ikan, ayam, daging is fav for atkin
Quote sheqim 6-4-2018 08:25 AM
Cari-Azza replied at 5-4-2018 06:25 PM
kan? macam tak sesuai, lagi2 if heroin muda. Tapi tu lah, market sana masih ada. Ada ja yang anti  ...

cam geli lah sbb cam apak dan anak bercinta pon ade.....

Lihat semua komen(11)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

11-8-2022 02:33 PM GMT+8 , Processed in 0.112328 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top