CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Najib, Mahathir Sindir Juri MasterChef UK

4-4-2018 10:21 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 6372| Komen: 58

Description: Bukan sahaja rakyat Malaysia dan Indonesia bersatu, malah dua pemimpin politik berlainan parti turut memiliki pandangan sama dalam mempertahankan peserta warga Malaysia yang disingkirkan dari suku akh ...
Bukan sahaja rakyat Malaysia dan Indonesia bersatu, malah dua pemimpin politik berlainan parti turut memiliki pandangan sama dalam mempertahankan peserta warga Malaysia yang disingkirkan dari suku akhir program realiti televisyen, MasterChef UK pada Isnin.


"Mana ada orang makan rendang ayam rangup?" tulis Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak di Twitternya.



Sementara itu, mantan perdana menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad turut menyuarakan kata-kata sindiran terhadap juri program terbabit.

"Mungkin anda keliru antara ayam rendang dengan KFC," tulisnya di Twitter.


Add Image Caption Here



Perkara itu juga mendapat perhatian Pesuruhjaya Tinggi Britain di Malaysia, Vicki Treadell.

"Rendang adalah hidangan tradisional ikonik Malaysia, jangan keliru dengan Indonesia.

"Ia boleh jadi ayam, kambing atau daging lembu. Ia tidak pernah rangup dan tidak boleh dikelirukan dengan ayam goreng, kadang-kadang dihidangkan dengan nasi lemak," tulisnya di laman Twitter.


Foto: Twitter




Sebelum ini, juri-juri mengkritik pilihan hidangan Nasi Lemak Ayam Rendang yang disediakan Zaleha Kadir Olpin di mana salah seorang daripadanya iaitu Gregg Wallace mengatakan rendang ayam disajikan itu kurang rangup dan tidak boleh dimakan. - CARI
9

Bagus
2

Marah
11

Terkejut
3

Sedih
4

Lawak
8

Bosan

Friends Rank (37 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote pyropura 4-4-2018 10:29 AM
Hanya indon tongong @resiel aje sukung judge yang  jahil
Quote eizarz 4-4-2018 10:37 AM
it is global issue now..{:childlike
Quote highcastle 4-4-2018 10:39 AM
Isu ayam rendang rangup ni menyatukan pendapat Nusantara dan pemimpin Malaysia.......
Quote moonbug 4-4-2018 10:54 AM
Rendang ayam unites us all
Quote batmana 4-4-2018 11:28 AM
vicki treadell tu lahir kat perak, malaysia
pstu pindah UK
pi balik Malaysia jadi duta UK

mmg org malaysia ni..
Quote awanearisu 4-4-2018 11:34 AM
Ini membawang tahap tertinggi ni
Quote Modngengade 4-4-2018 11:43 AM
cash lah kau dekk...bimbo sgt  nk jadi juri
Quote lumie 4-4-2018 11:47 AM
Wahhh bersatu padu semuanyaaaaa... Kikikiki
Quote dodolgemok 4-4-2018 12:08 PM
Cash buat juri tolol tersebut! Bertimpa2 ummah hencap heshe. Jgan depressed smpai terjumpa lombong yah!
Quote dodolgemok 4-4-2018 12:08 PM
resiel replied at 4-4-2018 11:19 AM
kalau jahil tak kan die jadi chef yang terkenal seantero british,hanye malon bodoh budaye ciplak   ...

Brengset tolol lu anjing! Indo di twitter pon ramai kutuk juri tersebut lah sial!
Quote resiel 4-4-2018 12:10 PM
dodolgemok replied at 4-4-2018 12:08 PM
Brengset tolol lu anjing! Indo di twitter pon ramai kutuk juri tersebut lah sial!

itu indon bbnu je indon yang otai mestile tau memang yang silap malon sendiri tak sedar diri menghasut negare lain kerane semate mate sontap kalah pertandingan masak
Quote ninja boy 4-4-2018 12:11 PM
Edited by ninja boy at 4-4-2018 12:15 PM

agak2 rendang daging dimasak kering2 kemudian dicelup tepung krispi goreng
Quote AkuMark 4-4-2018 12:14 PM
Wow...bersatu demi rendang...bestnye rendang...lapo plak
Quote AbukRokok 4-4-2018 02:34 PM
ada parti rendang tak nak vote nanti?
Quote thanawat 4-4-2018 02:36 PM
Edited by thanawat at 4-4-2018 02:40 PM
moonbug replied at 4-4-2018 10:54 AM
Rendang ayam unites us all

Bukan naja umatnya .. ternyata pemimpin  malaysia ikut-ikut tongong .....

Heran masih banyak juga yang belum mengerti perbezaan antara Rendang Ayam ... dengan Kalio Ayam .... Rendang Ayam memang haruslah kering .. sedangkan kalio ayam basah .... semuanya memakai bumbu yang sama ...

Kalio Ayam


[youtube]ILncVwslK9g[/youtube]

Rendang Ayam


[youtube]hQSQTWD3tQM[/youtube]




Quote moonbug 4-4-2018 02:42 PM
thanawat replied at 4-4-2018 02:36 PM
Bukan naja umatnya .. ternyata pemimpin  malaysia ikut-ikut tongong .....

Heran masih bany ...

Kisah pulak aku
Quote Simunggu 4-4-2018 02:44 PM
dodolgemok replied at 4-4-2018 12:08 PM
Cash buat juri tolol tersebut! Bertimpa2 ummah hencap heshe. Jgan depressed smpai terjumpa lombong y ...

pandai juga engkau setuju dgn kami ya...ingat semua kamu nak bantah...
Quote men_cari 4-4-2018 02:45 PM
wakkkakakakkaakka  TUN plg win  !!!! pedasss gtuuu hahhahahaha
Quote wallflower 4-4-2018 02:48 PM
Mmg nmpk tak sedap hidangan acik zaleha tu. Seketul peha ayam besar untuk rendang gitu, harus la segala rempah rendang pon tak sebati dgn isi ayam. Jika dihidang kan bahagian ayam lain, dan dipotong kecil, org tak akan confuse dgn KFC.

Lihat semua komen(58)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-9-2022 12:01 PM GMT+8 , Processed in 0.075017 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top