CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Motosikal Rempuh Lori, Emy AF 2016 Terbunuh

4-4-2018 10:03 AM| Diterbitkan: Cari-Amirah| Dilihat: 18266| Komen: 117|Original author: Oleh: Amirah

Description: Zahrul Hilmi Badrul Hisam atau dikenali sebagai Emy AF2016 telah cedera parah akibat kemalangan hingga meragut nyawanya di kilometer 17.8 di Jalan Tamparuli-Ranau.
Zahrul Hilmi Badrul Hisam atau dikenali sebagai Emy AF2016 telah cedera parah akibat kemalangan hingga meragut nyawanya di kilometer 17.8 di Jalan Tamparuli-Ranau.

Foto: Carian Internet
Kejadian itu berlaku apabila Allahyarham tidak dapat mengawal motosikal yang ditunggang olehnya dan merempuh sebuah lori tiga tan di lokasi yang berdekatan Kampung Kelawat.

Ketua Polis Daerah Tuaran, Superintendan Dzulbaharin Ismail mengesahkan nahas yang berlaku itu dan memaklumkan pemandu lori itu dalam perjalanan dari Ranau ke Kota Kinabalu.

Foto: Carian Internet

"Mangsa sedang menaiki bukit dari Tamparuli sebelum motosikalnya hilang kawalan.

"Motosikalnya tiba-tiba memasuki laluan bertentangan sebelum bertembung dengan lori tersebut.

"Mangsa meninggal dunia akibat kecederaan parah pada bahagian kepala dan badan," katanya pada Mstar Online.

Foto: Carian Internet
Siasatan masih dijalankan dan diklasifikasikan dibawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 kerana memandu secara bahaya.

Takziah diucapkan kepada keluarga Allahyarham Emy. Moga tabah hadapi dugaan ini. - CARI
26

Bagus
17

Marah
23

Terkejut
19

Sedih
23

Lawak
22

Bosan

Friends Rank (130 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote anish911 3-4-2018 08:29 PM
Innalillah.. Xkenal..
Quote GigaMom 3-4-2018 08:33 PM
Innalillah
Tak kenal
Tp takziah
X perlu who r yuus sgt terid ni
Quote archerfahid 3-4-2018 08:34 PM
Innalillahiwainnailaihirojiun..

Maaf..Tp siyes x kenal..lama dah x layan AF

Family org ada2 kot nie..siap cctv kat umah + mom ada kat us
Quote no_el 3-4-2018 08:34 PM
Ingatkn emy budak pengkid af. Org lain rupenye
Quote fadz84 3-4-2018 08:37 PM
Innalillah.. arwah ni yg diserap masuk masa minggu ketiga kan.. pastu dua Minggu lpas tu terus terkeluar.. AF season Amir Masdi..
Quote amira_adlina 3-4-2018 08:40 PM
Owh season amir masdi tu sama dgn ara ke?
Quote doubleA 3-4-2018 08:41 PM
Innalillah. Takziah. Muda lagi umurnya
Quote hyie 3-4-2018 08:43 PM
meols pon konpius ingatkan si kaktom Amy
Quote pinksarah 3-4-2018 08:43 PM
archerfahid replied at 3-4-2018 12:34 PM
Innalillahiwainnailaihirojiun..

Maaf..Tp siyes x kenal..lama dah x layan AF

I googled this area and mcm ye seperti u kata tu..family org senang..

Takziah kpd family mangsa
Quote amira_adlina 3-4-2018 08:44 PM
Innalillah..dah boleh ingat dah arwah emy ni yg menang joharockstar masuk kemudian tu..ingatkan dia dah tua rupenye mude lagi
Quote wordlife 3-4-2018 08:49 PM
innalillahwainnalillahirajiun.. arwah ni menang Johara Rockstar dan dapat spot utk masuk AF2016 iirc
takziah kepada keluarga mangsa, muda lagi arwah rupanya
Quote sukacactus 3-4-2018 08:49 PM
Salam takziah!
Tau dia dr johararockstar.
Pastu dpt express pass masuk AF
AF aku mmg xlayan
Tp kenal la aunty dia...mmg org senang
Quote Changa 3-4-2018 08:49 PM
who are yusss??
Quote Orgkgdukobesi 3-4-2018 08:50 PM
takziah utk fmily. al fatihah
Quote kechikchomel 3-4-2018 08:54 PM
takziah lah...
tak tau la family arwah ni orang senang ke apa..tapi kalau rumah kat Kingfisher (KF) tu rasanya sume rumah 2 tingkat.
Quote Nenasketum 3-4-2018 09:00 PM
Innalillahiwainnailaihiraji'un semoga rohnya dirahmati Tuhan
Quote skinskin 3-4-2018 09:20 PM
Innalillahiwainnailaihiraji'un...ni yg juara rockstar yg masuk trus ke AF kn?..takziah
Quote Mary_jane 3-4-2018 09:22 PM
Takziah.
Quote simatakucing 3-4-2018 09:32 PM
Takziah...

Lihat semua komen(117)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-6-2022 11:16 AM GMT+8 , Processed in 0.208595 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top