CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Maafkan Along Abah, Ini Semua Salah Along. Along Tak Patut Drive Kereta Tu"

3-4-2018 04:31 PM| Diterbitkan: Cari-Aimi| Dilihat: 4970| Komen: 36|Original author: Oleh: Aimi

Description: Dalam kita bergembira, ada yang sedang bersedih dengan nasib yang menimpa.
Dalam kita bergembira, ada yang sedang bersedih dengan nasib yang menimpa.

Di Twitter, Ahmad Arif berkongsi cerita tentang sebuah keluarga yang mengalami kecelakaan jalan raya di  Lebuhraya Utara-Selatan. 


Difahamkan ketika kejadian, kereta tersebut dipandu oleh seorang lelaki dikenali sebagai Faiz Hakim.



Pilu bila melihat Faiz Hakim yang seolah-olah menyesal dan menyalahkan dirinya apabila kedua ibu bapanya meninggal dunia sekelip mata. 

Melihat pada ayatnya sahaja kita tahu dia sedang buntu dan tidak tahu apa yang harus dilakukan.



Di Twitter, ramai yang mendoakan agar Faiz Hakim kuat dan ada yang menasihatkan Faiz Hakim agar terima takdir yang diterima.

Namun ada juga yang memarahi Faiz Hakim. Apa perlunya menceritakan semua ini dalam Insta Story kalau benar-benar sedang bersedih?


Apa pun takziah diucapkan. Semoga Faiz kuat dalam menempuhi hari-hari yang mendatang. -CARI
11

Bagus
20

Marah
12

Terkejut
27

Sedih
20

Lawak
22

Bosan

Friends Rank (112 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote umbut 3-4-2018 04:34 PM
X paham.. dia bawa keta ke tak
Quote UsuFie 3-4-2018 04:42 PM
kesiannya..mesti dia trauma sgt ni...
Quote shernazz 3-4-2018 04:45 PM
So...mamat ni bawak.laju cm.pelesit ke ?
Quote shernazz 3-4-2018 04:45 PM
umbut replied at 3-4-2018 04:34 PM
X paham.. dia bawa keta ke tak

Dia kata dia x patut drive kete tu
Maknanya dia drive la
Quote prettyuglybabe 3-4-2018 04:55 PM
budak baru dapat lesen..
suruh drive pulak long distance..
masuk highway lagi..
sedap tekan minyak lagi dan lagi dan lagi..
Quote zulka 3-4-2018 05:07 PM
utk info ayah dia pun dah meninggal juga...
Quote matchstick 3-4-2018 05:13 PM
takziah..

tp bila di viral kan gini rasa mcm iklan JKJR pulak. mngkn tujuan dia nk beri keinsafan kt pengguna jalan raya yg lain. tp percaya lah xde nya insaf budak2 muda yg jenis bwk kereta ikut perasaan ni selagi xjadi kt diri sendiri
Quote MeghanK 3-4-2018 05:24 PM
prettyuglybabe replied at 3-4-2018 04:55 PM
budak baru dapat lesen..
suruh drive pulak long distance..
masuk highway lagi..

budak baru dapat lesen memang acah2 f1 driver..duk gila stereng lagi kekdah nya
Quote sheqim 3-4-2018 05:30 PM
Sume nk viral tahpape
Quote prettyuglybabe 3-4-2018 05:36 PM
MeghanK replied at 3-4-2018 05:24 PM
budak baru dapat lesen memang acah2 f1 driver..duk gila stereng lagi kekdah nya

itu la.. selagi tak ada yang mati, bukan main kembang hidung jalan berkepak masing-masing..
Quote sufi^_^ 3-4-2018 05:54 PM
Sesal kemudian tak de gunanya, dik.
Semoga jadi pengajaran kat budak2 bbnu baru dapat lesen.
Kehebatan tak diukur dari betapa laju ko boleh tekan minyak atau berapa banyak kereta yang lebih kelas dari ko punya perodua/proton tu yang ko boleh potong.
Quote giyomi 3-4-2018 06:49 PM
betul ker dia menyesal? sb kat caption tuk arwah mak dia, leh plak dia letak "hmm". it does not show you are sad. ni pendapat aku lar khennn
Quote chicozinn 3-4-2018 07:23 PM
bertabah la faiz..aku memula dpat lesen xberani bwak kete apatah lagi bwak kete lelaju..meollsss rasa si budak ni mesti rsa bersalah sepanjang hayat dia..{:cryrun
Quote Jorja 3-4-2018 07:23 PM
takziah wahai attention seeker.
Quote ~boolean 3-4-2018 07:35 PM
Kemaruk simpati, brengsek punya anak...

Mak dah mati pun kau nak merentan di media sosial..bukannya nak insaf..
Quote anna_molly 3-4-2018 07:50 PM
Sempat kau upload kat insta?takziah.....
Quote jazaa100 3-4-2018 08:52 PM
mak aku meninggal, aku tak tgok socmed dekat sebulan kot....
wassap group pun aku kuar, kekwn dok contact....rasa semak je.....
kemurungan sekejap aku.... rasa tak berguna semua tu....

mak & ayah kau meninggal, blh letak gambar semua kat socmed lagi....
kau nak apa ek?.....

nak Like?.....

Quote kambinggila 4-4-2018 02:13 AM
takziah buat keluarga mangsa. utk mangsa, apa motif ko post kat social media? ingat arwah mak ayah ko baca ke??
Quote haryatie 4-4-2018 07:32 AM
budak baru dpt lesen
long distance lak tu..
blum btul2 mahir lagi..
laju jugak kut..
bertabah je la dik..

Lihat semua komen(36)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-5-2022 02:11 AM GMT+8 , Processed in 0.071347 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top