CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Terlupa Sedang Goreng Telur, Habis 5 Buah Rumah Hangus

3-4-2018 12:44 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 6699| Komen: 63

Description: Lima buah rumah musnah dijilat api akibat kelalaian salah seorang penghuninya ketika menggoreng telur ayam.
Lima buah rumah musnah dijilat api akibat kelalaian salah seorang penghuninya ketika menggoreng telur ayam.


Foto Hiasan


Sinar Harian melaporkan, kejadian berlaku di Kampung Terengganu, Teluk Intan, kira-kira 12.45 pagi semalam.

Kejadian menyebabkan tiga keluarga hilang tempat tinggal, manakala harta benda musnah dalam kebakaran itu ketika mereka sedang nyenyak tidur.

Sementara itu, bapa kepada salah seorang mangsa iaitu Sukardi Siran, 62, mengatakan dia sedang berehat selepas pulang daripada berniaga sate di kedai makan ketika kejadian berlaku.

"Kemudian saya mendengar anak lelaki saya Mohd Fariq Sukardi, 26, yang tinggal di hadapan rumah saya menjerit tolong api rumah terbakar, lalu saya pun keluar.


"Apabila saya keluar saya lihat rumah anak saya sedang terbakar begitu juga empat buah rumah lagi dan apa yang saya lakukan adalah memastikan dia, menantu dan cucu saya selamat," katanya.


Foto: Sinar Online

Menurut Sukardi, kebakaran dipercayai berpunca daripada kecuaian salah seorang penghuni daripada lima buah rumah yang terbakar.

"Pemilik rumah itu berusia 40an dan dia beritahu dia ada menggoreng telur ayam kemudian terlupa sedar-sedar api sudah marak," katanya. - CARI
21

Bagus
21

Marah
13

Terkejut
24

Sedih
15

Lawak
17

Bosan

Friends Rank (111 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote zulka 3-4-2018 12:46 PM
yg ko pegi mengaku goreng telur tu kenapa....diam2 sudah la
Quote haryatie 3-4-2018 12:50 PM
aduhaiii...goreng telur jerk pun..tp kalau da terlupa
hangus dgn rumah2 sekali
Quote shernazz 3-4-2018 12:55 PM
Bangang btol..
Sian jiran lain
Quote santubung 3-4-2018 12:58 PM
haryatie replied at 3-4-2018 12:50 PM
aduhaiii...goreng telur jerk pun..tp kalau da terlupa
hangus dgn rumah2 sekali

yg iols pelik mcm mana boleh lupa? kalau rebus telur tu boleh gak la terima. goreng telur. lps boh minyak, boh telur. kena tunggu. x sampai 1 minit pun. ke dia ingat telur tu telur dinosour? sejam baru masak.

adehhhhh!!!!
Quote haryatie 3-4-2018 01:02 PM
santubung replied at 3-4-2018 12:58 PM
yg iols pelik mcm mana boleh lupa? kalau rebus telur tu boleh gak la terima. goreng telur. lps boh ...

tu la kan...masak telur ni sekejap jerk
ker sambil goreng telur main tipon...
langsung lupaaa..
Quote batmana 3-4-2018 01:02 PM
susah nk ckp,
penyakit lupe ni, leh kene pada sapa2
aritu terlupa anak dlm kete
ni terlupa goreng telur

harap kita semua dijauhkn.
Quote jofizo 3-4-2018 01:03 PM
pelik tul la.... goreng telo jer pun, x smp 2 min dah masak....
Quote pyropura 3-4-2018 01:08 PM
batmana replied at 3-4-2018 01:02 PM
susah nk ckp,
penyakit lupe ni, leh kene pada sapa2
aritu terlupa anak dlm kete

Yess, bende ni boleh terjadi pada sesapa pun, beringat aje lah kan ....
Quote prettyuglybabe 3-4-2018 01:08 PM
tak pasal-pasal je orang lain dapat susah..
sapa la yang mintak telur gorang tengah malam tu..
Quote puccafan 3-4-2018 01:17 PM
Ada orang, tak sesuai buat kerja multitasking. Kalo dah tau, diri sendiri camtu, tunggu la kejap telor tu masak. Telur goreng je pon. 3 minit dah setel masak
Quote supernaturalee 3-4-2018 01:17 PM
Tp xpnh dgr lg kes yg tertgl telur dlm kete kn?
Quote noor2 3-4-2018 01:19 PM
Mesti sambil berforum atau main fb. ..tak pun we chat dan wasap group. ...terus lupa. ..hehe
Quote Artemesiaa 3-4-2018 01:25 PM
Kelalaiannya menyusahkan jiran tertangga juga harap jadi pengajaran berguna
Quote miss_bear 3-4-2018 02:09 PM
Mungkin dia dah goreng lepas angkat, lupa nak tutup api.

Aku pun hari tu gosok baju guna seterika waktu petang, malam tiba2 sebelum nak tido tu was-was dah tutup seterika ke belum. Minta laki aku tolong check, rupanya betul aku tak tutup. Nasib baik aku jenis dirikan seterika, tak baringkan atas iron cover tu
Quote miss_bear 3-4-2018 02:09 PM
Mungkin dia dah goreng lepas angkat, lupa nak tutup api.

Aku pun hari tu gosok baju guna seterika waktu petang, malam tiba2 sebelum nak tido tu was-was dah tutup seterika ke belum. Minta laki aku tolong check, rupanya betul aku tak tutup. Nasib baik aku jenis dirikan seterika, tak baringkan atas iron cover tu
Quote leylapple 3-4-2018 02:28 PM
santubung replied at 3-4-2018 12:58 PM
yg iols pelik mcm mana boleh lupa? kalau rebus telur tu boleh gak la terima. goreng telur. lps boh ...

aritu ada sorang blh terlupa anak dalam kereta..
Quote leylapple 3-4-2018 02:28 PM
batmana replied at 3-4-2018 01:02 PM
susah nk ckp,
penyakit lupe ni, leh kene pada sapa2
aritu terlupa anak dlm kete

aku baru nak cakap benda yang sama...


Quote leylapple 3-4-2018 02:29 PM
supernaturalee replied at 3-4-2018 01:17 PM
Tp xpnh dgr lg kes yg tertgl telur dlm kete kn?

tapi penah jugak la terdengar kes tiba2 telur jadi kecut tanpa sebab..
Quote sofiazara 3-4-2018 02:30 PM
supernaturalee replied at 3-4-2018 01:17 PM
Tp xpnh dgr lg kes yg tertgl telur dlm kete kn?

ada, ada. itu aku. pagi ahad beli telur sepapan kat 99 speedmart pastu letak dalam boot / bonet whatever,
singgah kedai lain beli buku letak plastik buku kat passenger seat.

balik rumah ambik buku sahaja. petang tu dah nak senja baru ingat telur sepapan dalam kereta. mujur tak jadi anak ayam wakakakaka

Lihat semua komen(63)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-7-2022 08:04 AM GMT+8 , Processed in 0.085586 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top