CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Macam Batmobile, SUV Kalis Peluru Ini Adalah Yang Termahal Di Dunia!

2-4-2018 05:15 PM| Diterbitkan: Cari-Nurulain| Dilihat: 2611| Komen: 14|Original author: Oleh: Ain

Description: Pernahkah anda membayangkan memiliki sebuah kenderaan utiliti sukan (SUV) yang direka dengan seni bina yang gah? Pasti kepala anda mula membayangkan SUV kalis peluru seperti dipaprkan dalam filem aksi ...
Pernahkah anda membayangkan memiliki sebuah kenderaan utiliti sukan (SUV) yang direka dengan seni bina yang gah? Pasti kepala anda mula membayangkan SUV kalis peluru seperti dipaprkan dalam filem aksi.

Kalau anda nak tahu,
SUV Karlmann Kings yang kelihatan kukuh dan gah ini dihasilkan syarikat IAT dari China dan merupakan SUV termahal pernah dijual di dunia!




Memetik Mail Online, harga Karlmann Kings ini bermula daripada 1.56 juta British Pound (RM8.29 juta) untuk model asas dan nilainya lebih tinggi jika anda memilih untuk memasang pilihan aksesori tambahan termasuk kerangka kalis peluru. Bagaimanapun, menurut perekanya, pengeluarannya terhad kepada 10 unit sahaja.




Sekali tengok, reka bentuk luarannya persis sebuah Batmobile dari komik DC! Kalau luarannya pun sudah kelihatan gempak, dalamannya terlebih lagilah.

Ruangan dalaman Karlmann Kings ini sangat ekslusif dilengkapi sistem hiburan mewah, PlayStation 4, sistem pencahayaan, peti sejuk, skrin televisyen lebar.




Malah, ia turut dilengkapi dengan mesin pembancuh kopi di dalamnya dan k
ebanyakan ciri di ruangan dalam jentera ini dikawal melalui aplikasi telefon bimbit! Semuanya di hujung jari.

Kereta yang dinamakan sempena raja Perancis abad ke-6, Carloman I ini dibina daripada fiber karbon dan keluli.

Bagaimanapun, kelajuan jentera buatan syarikat China ini hanya mampu pergi sejauh 140km/j sahaja dipercayai kerana faktor badannya yang seberat 4.5 tan.


Foto: Mail Online

Pun begitu, bakal pembeli ditawarkan untuk menaik taraf casis mereka untuk menjadikannya kalis peluru, menjadikan beratnya kepada enam tan. - CARI
14

Bagus
17

Marah
16

Terkejut
21

Sedih
16

Lawak
19

Bosan

Friends Rank (103 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote aku_statik 2-4-2018 05:40 PM
Wow. Bleh wat loan 9 tahun tak.? {:question
Quote meisapoya 2-4-2018 06:26 PM
Cantik nyaaaaa
Tapi dh berat tu, petrol pon byk makan
Quote CiliPadiSedap 2-4-2018 06:32 PM
meisapoya replied at 2-4-2018 06:26 PM
Cantik nyaaaaa
Tapi dh berat tu, petrol pon byk makan

naik MRT je dik, aircond pun kuat, bangla pun kurang
Quote meisapoya 2-4-2018 06:40 PM
CiliPadiSedap replied at 2-4-2018 06:32 PM
naik MRT je dik, aircond pun kuat, bangla pun kurang

Hahah teringat plak i balik keje haritu, naik ktm dok bwh ketiak bangla. Tahan je la 30 minit nk smpi destinasi. Lps tu, asal peak hour je, sanggup naik erl walaupun mahal byk
Quote Artemesiaa 2-4-2018 06:44 PM
Kalau ada banyak duit apa ada hal kalau minat nak belinya ikut kemampuan masing2 ler
Quote jofizo 2-4-2018 06:48 PM
Baik beli kenderaan tentera terus....humvee ke, lipanbara ke...
Quote CiliPadiSedap 2-4-2018 07:23 PM
meisapoya replied at 2-4-2018 06:40 PM
Hahah teringat plak i balik keje haritu, naik ktm dok bwh ketiak bangla. Tahan je la 30 minit nk s ...

bau bawang ke bau onion sis? bukan semua orang bertuah dapat bau ketiak
Quote fazamania 2-4-2018 07:46 PM
Tayar kalis peluru tak? Hehehe
Quote mdhelmi 3-4-2018 11:51 AM
semangat nak tgk video bukti bullet proove kene tembak bertubi2 ke apeke
last2 cuma bawak awek jln2
Quote cik-jaja 3-4-2018 12:16 PM
ada ke org nak main ps4 dalam kereta tu?
Quote spiderman80 3-4-2018 12:40 PM
Walaupun 'Made In China' tapi harga SUV ni sangat mahal seiring dengan specifications yang ditawarkan.
Jadi, istilah kononnya barangan China tidak berkualiti tidak boleh diguna pakai lagi sebab we get what we paid for.
Quote spiderman80 3-4-2018 12:41 PM
Tapi kelajuan maksimum 140km/j untuk SUV ini sangat tak best. Viva lagi laju.
Quote munahminah 7-4-2018 07:04 PM
Knp bsegi segi sgt design nih.. x lawaaaa
Quote L_Z 8-4-2018 10:08 AM
spiderman80 replied at 3-4-2018 12:41 PM
Tapi kelajuan maksimum 140km/j untuk SUV ini sangat tak best. Viva lagi laju.

Kan.. Gue agree wit u bro...

Lihat semua komen(14)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-7-2022 08:36 AM GMT+8 , Processed in 0.073966 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top