CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Kongsi Pengalaman Mengandung, Ramai Salah Faham Kenyataan Vivy Yusof

2-4-2018 05:09 PM| Diterbitkan: Cari-Aimi| Dilihat: 12013| Komen: 52|Original author: Oleh: Aimi

Description: Bila bercakap pasal fesyen, pasti ramai yang mengetahui 'pakar fesyen' Vivy Yusof yang baru-baru ini berkongsi khabar gembira yang bakal menerima cahaya mata ketiga.Berita gembira itu dikongsi diblogn ...
Bila bercakap pasal fesyen, pasti ramai yang kenal dengan 'pakar fesyen' Vivy Yusof yang baru-baru ini berkongsi khabar gembira yang bakal menerima cahaya mata ketiga.

Berita gembira itu dikongsi diblognya sendiri dan  juga di sebuah akhbar tempatan.

Namun komennya tentang isu wanita mengandung dihentam dan ramai yang tidak bersetuju dengan komen Vivy.


Terlampau ramai yang salah faham dengan kenyataan Vivy Yusof dan sesetengah mengecam sehingga membuka 'thread' menyatakan rasa kecewa mereka terhadap ikon fesyen ini. 

Kata mereka, mungkin Vivy berasa mengandung adalah proses yang mudah kerana terdapat ramai pembantu yang boleh memudahkan urusannya seharian.


Berbeza dengan orang kebanyakan, segalanya perlu diuruskan sendiri, kadang-kadang sampai tak cukup tangan.

Fadza Anuar, suami Vivy Yusof akhirnya tampil memberi penjelasan tentang kenyataan Vivy. 


Ada sesetengah netizen salah faham tentang komen yang diberi dan cuba memutar belitkan kenyataan.

Ada juga yang memberi komen dengan menasihatkan Vivy untuk sentiasa positif dan jangan peduli apa kata netizen. 

Bila dah popular, benda baik pun dikecam, yang buruk apatah lagi. Bertabahlah. -CARI
9

Bagus
4

Marah
8

Terkejut
6

Sedih
9

Lawak
8

Bosan

Friends Rank (44 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote blewnatural 2-4-2018 05:15 PM
Tahniah vivi yusof mengandung lagi ya , tambah maid lagi la pasni . Senangnya bila mengandung ...
Quote armin 2-4-2018 05:30 PM
Masalahnya dalam artikel tu kononnya faham bila org lain ada hard pregnancy tapi last ayat suruh jadi strong jugak walaupun kau tak larat. Like wth? Ingat semua macam dia?

Memang org cakap kau monster la ada ke staff kau banyak mc sebab mengandung kau pergi mengadu kt HR? Teruk betul.

Memang patut pun org marah. And I saw the tweet her ex employee kata memang seksa kerja situ bila pregnant. Nampak sgt la.. lagi nak kata staff kau ok je hahahahaaa
Quote marumaru 2-4-2018 06:09 PM
pregnancy ni memang subjektif...tak sama semua org...tapi kena try jadi kuat...jgn ikut perasaan sngt...insyaallah akan dipermudahkan...minta doa pada tuhan banyak2...
Quote airmineral 2-4-2018 07:16 PM
Semoga puan bibi juga mengalami fasa mengandung sambil handle semua hal rumahtangga seperti wanita bekerjaya serta urus rumahtangga sendiri(beli barang dapur siang ikan sayur bawanh masak lauk pauk basuh baju lipat baju mop lantai sapu lantai iron baju laki bini kemas rumah dll)
Quote MeghanK 2-4-2018 07:21 PM
armin replied at 2-4-2018 05:30 PM
Masalahnya dalam artikel tu kononnya faham bila org lain ada hard pregnancy tapi last ayat suruh jad ...

siyes dia g ngadu kat HR sebab staff mc
Quote siputsedut 2-4-2018 10:59 PM
Kat mana nk tgk full article?

Tp ye lah..semua org x sama pregnancy nya..tak sama ketahanan nya..bg org lain..gini dah sakit..tp to some...biasa2 aje..boleh tahan lg..i had tough pregnancies (tp syukur easy labour) tp at times i had to keep going..both urusan rumah dan kerjaya..tp ye lah..manusia ni ada limit masing2...mcm alahan..i pregnant pon ada alahan muntah2...tp i could force myself out of bed every morning  meanwhile other person terpaksa bercuti sbb tak larat..what works for me not necessarily works for others...simple as that...
Quote chazey 2-4-2018 11:04 PM
armin replied at 2-4-2018 05:30 PM
Masalahnya dalam artikel tu kononnya faham bila org lain ada hard pregnancy tapi last ayat suruh jad ...

Selayaknya dikecam. Har.

Quote chazey 2-4-2018 11:07 PM
airmineral replied at 2-4-2018 07:16 PM
Semoga puan bibi juga mengalami fasa mengandung sambil handle semua hal rumahtangga seperti wanita b ...

Kan? Har. Sembang kencang susah itu susah ini sedangkan kau ada PA, ada maid, berapa ramai kuli batak da kau boleh guna bagi arahan takat tunjok jari jah pada meka untok buat keja2 kau. Cis.
Quote chazey 2-4-2018 11:09 PM
Dan akak tak kesian lansung bila baca statement like heshe. Rasa seperti propah pun iya. Really? You still run to the toilet at 8 months of pregnancy to puke? Really?
Quote MissVixen 2-4-2018 11:39 PM
Aku rasa PA dia, iman yang happy go lucky tu berhenti sebab nak ttc. Ni sakit, alahan mengandung nanti, kena maki sebagai wanita lemah pulak.
Quote MissVixen 2-4-2018 11:43 PM
chazey replied at 2-4-2018 11:09 PM
Dan akak tak kesian lansung bila baca statement like heshe. Rasa seperti propah pun iya. Really? You ...

Ada juga yang hyperemesis gravidarum yang berlaku sepanjang pregnancy.
Quote Lolalala 3-4-2018 12:00 AM
chazey: Dan akak tak kesian lansung bila baca statement like heshe. Rasa seperti propah pun iya. Really? You still run to the toilet at 8 months of pregnancy  ...


Kakak...iolss 3rd trimister 8&9 bulan start balik muntah2 hokeyh. Lagi mengah
Quote mommymonster82 3-4-2018 12:29 AM
marumaru replied at 2-4-2018 06:09 PM
pregnancy ni memang subjektif...tak sama semua org...tapi kena try jadi kuat...jgn ikut perasaan sng ...

Bukn ikut perasaan sis..
Kita kena fikir keselmatan ank juga..
Jgn paksa diri.. kita bukn bawa diri sorg..kita bawa ank sekali..
Bukn lm pon..9 buln je..klu nk mnja ke malas pon.. apa salahnya janji baby sihat..

And ..Org yg Allah xpnh duga sakit n ada komplikasi ketika mengandung mmg xkan faham....
For me senang je..jgn paksa diri...apa yg kita nk buktikn pada org dgn paksa2 diri kita? Nak tunjuk kita iron lady.? Takut org kata kita manja? Xlarat rehat.. apa2 fikirkan keselamatan anak..jgn menyesal kemudian hari.. jd apa2 org yg sibuk suruh kita jgn ikut perasaan tu nk ke tolong...so sad bila me terjumpa ibu2 yg hilng ank sbb ikut nasihat2 org sbb takut org kta manja.. dr yg concern pon mmg dia suruh je kita apa2 je trust ur instinct n pegi je hospital..jgn tunggu.. org akn layan u..dont worry...gtu..
Quote Tapayana 3-4-2018 07:23 AM
senak ke tu kena hencap? pebenda la bbny gigih beridola kan si vv ni. ko anak orka toksah nak sembang psl hard and hustle lah.

dah beranak 3 baru sedar? sakitnya jd ibu mengandung?
Quote marumaru 3-4-2018 08:04 AM
mommymonster82 replied at 3-4-2018 12:29 AM
Bukn ikut perasaan sis..
Kita kena fikir keselmatan ank juga..
Jgn paksa diri.. kita bukn bawa d ...

ramai jah pregnant woman yg sngt strong...nampak penat tak larat jalan pun slow2,tapi kuat jugak la keja sampai beranak...semua cari rezeki punya pasal...even yg dah kaya raya macam vivy pun duk kerja keras sebab ada tanggungjawab besar...dan sy pun sebab tanggungjawab anak2 dan suami...gagahkan diri pergi kerja ambik anak taska masak kemas umah..pastu sampai masa beranak...sy pun siap buat overtime untuk claim time off waktu sarat...tapi boss tak bagi, banyak cekadak alasan...takpelah sy kuatkan diri...alhamdulillah tuhan ganti beranak semua senang...dan realitinya lepas ada anak lagi mencabar, tak tido malam menetek anak jaga anak demam...so nak taknak kita terpaksa jadi supermummy...walaupun rasa nak burnout, tapi mana buleh mc jadi ibu kan...so life goes on...semoga tuhan gantikan kesusahan ni semua jadi kemudahan dan rezeki untuk anak2...amin
Quote ibuiqah 3-4-2018 08:46 AM
ok ajer aku  baca artikel dia...ngape yg nk marah dia plak hahahha
heran aku koang jeles eh..
Quote umbut 3-4-2018 09:08 AM
MissVixen replied at 2-4-2018 11:39 PM
Aku rasa PA dia, iman yang happy go lucky tu berhenti sebab nak ttc. Ni sakit, alahan mengandung nan ...

Iman dah resign
Quote manehnya 3-4-2018 09:20 AM
aku dah unfolow si bibi ni lepas baca artikel tuh,

rasa cm dia x layak nk ckp cmtu sbb dia byk helper, keta pun ada dreber.. x susah mana pun..
Quote vanillaninja 3-4-2018 09:29 AM
Sure thing, Vivy. Whatever you say.

Lihat semua komen(52)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-8-2022 03:29 AM GMT+8 , Processed in 0.952187 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top