CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Lain Dari Lain, Tony Fernandes Cari Kru Kabin Di Instagram

2-4-2018 03:22 PM| Diterbitkan: cari-khair| Dilihat: 3199| Komen: 10|Original author: Oleh: Khair

Description: Ramai yang mengimpikan untuk mempunyai kerjaya sebagai pramugari dan pramugara atau lebih mudah dipanggil kru kabin kerana berpeluang terbang ke negara orang selain pulangan gaji yang agak lumayan.

Foto: Instagram Tony Fernandes

Ramai yang mengimpikan untuk mempunyai kerjaya sebagai pramugari dan pramugara atau lebih mudah dipanggil kru kabin kerana berpeluang terbang ke negara orang selain pulangan gaji yang agak lumayan. 



Kebiasaannya, temuduga terbuka akan dilakukan oleh syarikat penerbangan untuk melihat calon-calon yang layak mendapat tawaran kerja ini, tetapi berlainan dengan apa yang dilakukan oleh CEO AirAsia, Tony Fernandes apabila menyatakan dia akan mencari seorang kru kabin lelaki dan wanita daripada mereka yang tag beliau di post instagram. 


Posting berkenaan mendapat perhatian ramai netizen yang ingin mencuba nasib untuk mendapatkan peluang kerjaya di langit biru itu. 



Apa yang perlu dilakukan hanyalah tag Tony Fernandes pada video tentang diri sendiri di Instagram anda. Lebih menarik, jika terpilih, sesi temu duga khas akan dijalankan oleh Tony Fernandes sendiri. 

Posting IG tersebut mendapat perhatian daripada ramai netizen dan masing-masing berusaha untuk mendapatkan perhatian daripada CEO AirAsia itu sendiri.



Hebat, kan?! Boleh dikatakan, AirAsia adalah syarikat penerbangan pertama di dunia yang mencari kru kabin dengan cara sebegini. Pada mereka yang mencuba nasib, kami doakan anda berjaya. Jangan lupa payung tiket kapal terbang satu untuk kami. - CARI
29

Bagus
32

Marah
26

Terkejut
28

Sedih
29

Lawak
36

Bosan

Friends Rank (180 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote chinta89 2-4-2018 03:36 PM
skg ni ape yg lain dari yg lain tu yg cepat mendapat tempat hehe..

wish u luck!
Quote Nenasketum 2-4-2018 03:41 PM
Lepas tag anney ni, jumpa kat bilik wotel nombor......?? Chaitt podah
Quote indenial 2-4-2018 03:42 PM
Pernah teringin nak jd FA {:childlike {:love
Quote prettyuglybabe 2-4-2018 04:30 PM
pastu kat ig punya lawa..
sekali datang interview serupa nyonya sayur..
Quote HannahMontana 2-4-2018 05:04 PM
Tony dengan bang KayJay  ,mcm 2 beradik ,yg sorang tu abang Long , yg sorang tu abang Ngah

hensem lagi abang Ngah heheheh...
Quote beeeee 2-4-2018 05:22 PM
boleh guna apps nak kurus dan filter 100 kali
Quote pinkpunk 3-4-2018 10:54 AM
abislah kena tipu jelahh
Quote chicozinn 3-4-2018 02:39 PM
prettyuglybabe replied at 2-4-2018 04:30 PM
pastu kat ig punya lawa..
sekali datang interview serupa nyonya sayur..

kan??kat ig brape tingkat filter digunanye smata2 nak dpat gamba cntik last2 bila depan2 muka org hulu banat
Quote Konahhh 28-4-2018 10:50 PM
"Now anyone can be an FA" gitew conceptnyee
Quote beautifulliar 29-4-2018 08:47 AM
Plis lah tk pyh nk duk my childhood dreams kejadah ape sume ingat panel nk ambik ko ke panel xpandang pon bila ko bgtau reason gitu knp nk join airlines ms interbiu nanti dreams2 bagai tu ni sume bbnu yg teringin nk jd crew dlm masa sama giler glemer nk tunjuk kt kwn2 ke ape p sane siapkan diri ko dlu dek jgn nanti sibuk mgeluh kje penat tkde rest mkn pon huruhara br nk menyesal indah khabar dari rupa or br korang mngeluh n phm ngn kekwatnya and rude nya sesetengah manusia yg suka mngarah itu ini nk kan yg terbaik dgn alasan ko byr gaji kitorang dgn duit tiket apepon good luck semoga ada rezeki dipandang tony or cuba lah airlines lain klo berminat sgt tp bersedialah dgn caci maki maknosia bila dh berada kt atas sne jgn nmpk yg best2 je mmg sume pon teringin nk join

Lihat semua komen(10)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-7-2022 06:40 AM GMT+8 , Processed in 0.073331 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top