CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Belajar Tinggi, Tapi Terpekik Terlolong Macam Beruk,"- Pelajar Universiti Dihentam

30-3-2018 05:25 PM| Diterbitkan: Cari-Abdul| Dilihat: 6461| Komen: 48|Original author: Oleh: Abdul

Description: Memang tak dapat dinafikan, hidup di alam universiti adalah salah satu detik-detik indah dalam hidup kita sebelum kita beralih ke kancah pekerjaan.
Memang tak dapat dinafikan, hidup di universiti adalah salah satu detik-detik indah dalam hidup kita sebelum kita melangkah ke alam pekerjaan.

Terbaru seorang pengguna Twitter bernama Akmalhaez memuat naik sebuah video yang memaparkan cara pelajar lelaki Uitm Seremban melepaskan tekanan setelah tamatnya peperiksaan.

Nah saksikan. 


Mesti ramai di antara pelajar lelaki yang menginap di asrama pernah melakukan perkara begini kan?

Video itu mendapat reaksi negatif dari para netizen namun ada yang kata apa salahnya kerana ia dilakukan sebagai salah satu cara untuk bergembira.

Nah baca.


Apa-apa pun janganlah terus menghukum, memang normallah pelajar asrama membuat perangai gila, nanti dah berkerja dan berkeluarga tak dapat dah rasa saat-saat begini, betul tak? -CARI
10

Bagus
9

Marah
9

Terkejut
24

Sedih
18

Lawak
16

Bosan

Friends Rank (86 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote nurbaya 30-3-2018 05:46 PM
Why so serioussss...rileks laa dah kata abis exam kan..alah masa ni la time nak jd sengal bongok2, nanti dah kerja dah kahwin x boleh buat perangai gila2 camni.

Plus, makhluk2 lelaki kat asrama ni mmg lain macam sikit. Adrenaline terlebih
Quote rdzaccess 30-3-2018 06:07 PM
Dia nya anti sosial ..
Quote missinpiece 30-3-2018 06:29 PM
Rileksla bro
Quote iloveselangor 30-3-2018 06:31 PM
Ala biasa la krang menjerit2 macam kau tak pernah menjerit je.

Biasa la org bersosial menjerit pergi club, cari perempuan malam menjerit lagi.....kau tak pernah mnjerit mlm2 ke? Mesti bosan kau nyah.
Quote jazaa100 30-3-2018 06:34 PM
Yg belum habis exam mesti tension....

Aku dulu bkn dah hbis exam je menjerit, sebelum exam pun mnjerit....
Quote tomaz 30-3-2018 06:40 PM
Iolss dedulu selalu paper abis lambat dr course lain. Yg abis exam awal siap main mercun raya cina tu hah. Rilex2 je geng2 iolss xde nak marah ke haper. Budak zaman skrg pantang kena usik sikit. Bosan dohhhh. Zaman exam la paling best

Quote fishcracker 30-3-2018 06:51 PM
Biola die lepaskan tekanan lepas abes pulun study nak exam...rindunye zaman study,huhu
Quote imransulaiman 30-3-2018 07:11 PM
Aku dulu habis exam tak nak jerit atau sawan... Tapi bila dah konvo dan dapat kerja, baru hilang akal... Hahaaaa!
Quote LautBiru52 30-3-2018 07:38 PM
Biasa la. Ni kira sebahagian drpd life student. Benda2 gila mcm ni la yg akan dikenang bila dah keje nanti. {:smile
Quote kroit92 30-3-2018 07:44 PM
haha, aku dulu duduk matriks pun macam ni jugak, rindu nya zaman tu..

tengah duduk bersembang ramai-ramai, tiba2 orang melaung 2 blok menjerit-jerit, lepas tu gelak

sampai la pakguard datang suluh lampu kat dua2 blok, baru diam
ahhhh rindunya. selalunya start dengan sorang budak yang stress menjerit kat tingkap,
lepas tu sorang jerit diam lah
lepas tu orang ketiga blok lain jerit diam
tiba2 semua jerit diam
lepas tu ada yang join jerit berlagu, bahahahaha, rindu wehhh
Quote Nenasketum 30-3-2018 07:46 PM
Kalau taim aku jerit2 macam ni, mesti ada kena histeria lepas tu. Zaman skarang ni setan pun lari sebab bebudak menyetan lebih dari setan ori.
Quote Rainrein 30-3-2018 08:31 PM
Jerit macam tu pun xleh ke?  Lahai netizen nih,seboleh bolehnye cari point nak bash orang. Take a chill pill pls.
Quote ohnoLia 30-3-2018 09:16 PM
Wah gambar bilik kat atas tu so kemas and bersih ya...   
Quote kechikchomel 30-3-2018 09:28 PM
masa saya kat uni dulu...kalau ada match bola lah yg dorg dok jerit2. kalau lepas abis exam jarang lak dgr.
Quote estrelle 30-3-2018 09:29 PM
Lulz.tu pon nak marah.Tapi budak2 ni awal sgt pon nk mejeriti dulu masa konvo baru rasa puas smpai menangis masa keluar dewan jumpa parent sebab tak sangka dapat abiskn jugak study sebab byk kali tangguh atas komitmen kerja.
Quote RatuDunia94 31-3-2018 05:56 AM
Iols dulu study UKM xde makna mcm ni.. Dh la kej atas bukit.. Kang menjerit mau ada kak pon sambut..
Quote idakamaruddin 31-3-2018 07:36 AM
rasa biasa kot ngn budak2 uitm ni

normal je kot jerit menyahut mcmtu

yg butthurt sgt tu mesti x pnh masuk u

sedih btl life ko dikkk
Quote ladybugz 31-3-2018 07:44 AM
Rindu jg zaman uni dulu. Bab jerit2 ni biasalah. X yah tunggu exam, tgh musim bola ke tgh tgk movie hantu ke semuanya akan kedengaran suara jeritan berskala mega. Cume time konvo sedih juga la takleh stay lama sbb ade hal lain so x sempat nk jerit sama2 kat luar dewan.. dpt tgk drpd dlm kereta shj as i was otw to other venue.
Quote jofizo 31-3-2018 08:12 AM
Ok je, tambah lak final exam utk final year.... Terasa hilang semua beban yg ditanggung semasa study

Lihat semua komen(48)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

15-8-2022 06:06 PM GMT+8 , Processed in 4.936820 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top