CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Sebab Tu Bahaya Kalau Perempuan Memandu"! - Pekerja Shell Kena Lenyek 4WD

30-3-2018 12:50 PM| Diterbitkan: Cari-Nurulain| Dilihat: 8036| Komen: 43|Original author: Oleh: Ain

Description: "Sangat membimbangkan kalau wanita memandu kereta! Kebanyakan kemalangan berpunca daripada kebodohan wanita!"
"Sangat membimbangkan kalau wanita memandu kereta! 
Kebanyakan kemalangan berpunca daripada kebodohan wanita!"



Foto: The Glocal

Ah, sudah! Kenapa pula netizen bertegang urat mengenai kebolehan memandu wanita?

Ya, tak dinafikan lagi kemahiran memandu wanita sedikit lebih kurang daripada lelaki walaupun tak semuanya begitu.

Terbaru, pengguna Facebook kecoh apabila tular sebuah video memaparkan sebuah pacuan empat roda (4WD) 'melenyek' seorang pekerja stesen minyak Shell dipercayai berlaku di Kota Marudu, Sabah.


Loading FB Post...


Di awal klip video berkenaan memaparkan seorang pekerja lelaki sedang melakukan kerja penyelenggaraan sebelum sebuah 4WD putih mengundur dan melanggarnya.




Seorang lelaki yang sedang berjalan menuju ke kaunter terlihat kejadian itu, lalu segera mengarahkan pemandu berkenaan supaya menganjakkan kenderaannya ke depan.




Mujur nasibnya baik, pekerja itu selamat dan dia kelihatan seperti tidak mengalami kecederaan serius.




Tidak lama kemudian, seorang wanita keluar dari tempat pemandu 4WD berkenaan dan bergegas ke belakang kenderaannya untuk membantu dan bercakap dengan mangsa.

Video itu mencetuskan kemarahan netizen yang menyalahkan pemandu wanita terbabit kerana tidak peka dengan keadaan sekeliling.

Gara-gara video itu, habis semua pemandu wanita dikecam!


Perempuan kalau bawa kereta...





Aik, kenapa pemandu wanita je selalu kena kutuk?




Pun begitu, segelintir netizen merasakan tidak adil meletakkan kesalahan di atas wanita itu. Sebaliknya, pekerja terbabit juga harus dipersalahkan kerana tidak mengikut prosedur operasi standard (SOP) ditetapkan.


Kenapa tak letak kon?


Foto: FB Kota Marudu Dihatiku/Siakap Keli

Aduhai, tak kiralah sama ada lelaki mahupun wanita, semua pihak perlu peka dan berhati-hati sebaik sahaja duduk di belakang stereng. Pandu cermat, jiwa selamat. - CARI
23

Bagus
11

Marah
4

Terkejut
12

Sedih
15

Lawak
18

Bosan

Friends Rank (83 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote idakamaruddin 30-3-2018 01:04 PM
kete tinggi mcmtu mesti x nmpk

aku pnh gak drive ford ranger bapak aku x nmpk tepi terlanggar motor parking kt ujung..nsb xde pape..jatuh motor tu..nsb xde calar kete kalau x menangis bapak aku

senyap2 je x bg tau bapak aku hehe
Quote imransulaiman 30-3-2018 01:41 PM
Baru semalam ada lady driver bawa VW Beetle kelabu gelap selamba badak keluar simpang terus masuk lorong laju tanpa signal!! Saya terpaksa ke lorong kiri untuk  overtake dia. Nasib baik tiada kereta di lorong kiri!

Masa overtake, saya sempat tengok dia tak pakai seatbelt, anak kecil seorang duduk depan dan seorang lagi rambut curly berdiri di antara front seats. Si jibaun tu pakai tudung drive satu tangan...tangan kanan tongkat pipi! Muka macam nak minta penyepak! Semoga ko eksiden satu hari nanti!
Quote shernazz 30-3-2018 01:49 PM
imransulaiman replied at 30-3-2018 01:41 PM
Baru semalam ada lady driver bawa VW Beetle kelabu gelap selamba badak keluar simpang terus masuk lo ...

U ada hon 20 harkat x?
Kalau iols mmg hon 20 harkat sambil.hi beam...
Marah okeh sebab kalau iols...mmg sentiasa bawa anak kat blakang...
Dh eksiden kang..nak claim.insurans.lg...choi pemandu begini
Quote emariesadnan 30-3-2018 02:05 PM
di sabah pla ne
Quote VespaSilbe 30-3-2018 02:12 PM
Memandu sambil mata dok baca fon. Ramai jah mcm ni.
Quote chicozinn 30-3-2018 02:22 PM
shernazz replied at 30-3-2018 01:49 PM
U ada hon 20 harkat x?
Kalau iols mmg hon 20 harkat sambil.hi beam...
Marah okeh sebab kalau iol ...

bahahhahahhaha..bangkai lawak shial ayat hon 20 harakat...
Quote shernazz 30-3-2018 02:35 PM
chicozinn replied at 30-3-2018 02:22 PM
bahahhahahhaha..bangkai lawak shial ayat hon 20 harakat...

Selayaknya kena.hon.panjang gitu... depa neh sesedap rasa je nk tukar lane x bg signal kan
Quote kroit92 30-3-2018 02:44 PM
sapa salah? sapa salah?

makcik bawang salah
tiba2 makcik bawang kena, hahahahah
Quote Artemesiaa 30-3-2018 02:56 PM
Ramai je jenis macam ni tak kira jantina jenis bila nak keluar simpang ke dari parking area ke menonong je keluar tak padang kiri kanan belakang dah.  Expect orang lain nak kena bagi jalan kat dia sentiasa.  
Quote fox. 30-3-2018 02:57 PM
memang agak bahaya bagi wanita bawak 4wd. kereta tinggi dah satu hal. kadang2 tempat duduk driver tu dorang tak adjust. stereng lagi tinggi dari paras anak mata. dah kalau gitu mana nak nampak jelas apa yg ada kat depan tu kan.silap2 acik kebaya merah pun boleh kena langgar. nak2 spesis kontratok g1 g2 ni. kemain ko siap cermin mata hitam. tinted kereta pun dah gelap lagi malap penglihatan mata kau!
Quote ladybugz 30-3-2018 03:03 PM
Sorry la kalu bab kemalangan ni lelaki or perempuan same je. N setakat ni most of kemalangan yg live berlaku depan mata semuanya melibatkan lelaki dan kebanyakan mangsanya perempuan. Skali tu pemandu lori nk melenyek seorg pelajar perempuan hampir nk tayar nk cecah kepala perempuan tu. Salah pemandu lelaki lori tu sbb nk masuk simpang x tgk kiri kanan. Skali lg pemandu lelaki kereta melanggar 2 org perempuan sampai hancur motor berlaku depan mata. Kejadian dpan skolah. Satu lg di simpang empat pemandu lori lelaki melanggar pakcik tua pecah otak berterabur n pemandu lori lelaki tu cabut lari. Semuanya lelaki.
Quote Jorja 30-3-2018 03:48 PM
Sedangkn driver merz pun boleh langgar anak sendiri apatah lagi yg drive 4wd. I prna tengok pkerja petron mencangkung cangkung buat kerja macam ni juga tapi yg bijaknya derang bt kerja 2 orang.. Sorang lagi bdiri dekat colleague tu
Quote annabellaruz2 30-3-2018 04:02 PM
yg selalu aku jumpa on the road masa drive kat KL kan, lelaki yg tgh pegang fon, bawa kete 40/kmj kat lorong tengah..
yg kita ni nak memotong, tak dapat sebab lorong kiri kanan berdesup macam peluru..
yg pompuan pulak, agak2 la klu nak sayang kete...
dalam keadaan jalan sesak, dia boleh jarakkan kete dia dgn kete depan tu sampai boleh 20 kete mencelah potong depan dia dari kiri kanan..
kalau ko kat belakang dia, rasanya nak bg dia hon berapa harakat tu?
dah kena hon 50 harakat, tau plak terhegel2 kerkial2 nak masuk lane kiri sekali..
klu rasa nak uji kesabaran, try la drive kat Jalan Kuching-Selayang ataupun Jalan Kuching-Kajang...

Quote gekkou 30-3-2018 04:20 PM
badan kecik bawak kete besar or bawak kete yang seat rendah
memang tak nampak depan
padahal dah habis naik dah seat tu
bertabahlah
Quote BoongaKertas 30-3-2018 04:39 PM
shernazz replied at 30-3-2018 01:49 PM
U ada hon 20 harkat x?
Kalau iols mmg hon 20 harkat sambil.hi beam...
Marah okeh sebab kalau iol ...

hahaha! siot komen chuols! meols terhibur di kala stress ptg2 ni! tp kenapa mesti 20 harkat?
Quote iloveselangor 30-3-2018 04:48 PM
Orang Sabah selalu sakit jantung ke ?
Quote munahminah 30-3-2018 06:09 PM
Ala kalau pasal cuai ni tak kira laki ke pempuan.. sekain.. dari driver perempuan hehehehe
Quote gigahertz 30-3-2018 06:42 PM
imransulaiman replied at 30-3-2018 05:41 AM
Baru semalam ada lady driver bawa VW Beetle kelabu gelap selamba badak keluar simpang terus masuk lo ...

cun tak ?
Quote imransulaiman 30-3-2018 07:02 PM
shernazz replied at 30-3-2018 01:49 PM
U ada hon 20 harkat x?
Kalau iols mmg hon 20 harkat sambil.hi beam...
Marah okeh sebab kalau iol ...

Tak horn pun.. Tak nak ganggu emosi sendiri.. Hehe

(kalau ikutkan hati nak je rodok sondol kereta dia dari belakang..hahaaa)

Lihat semua komen(43)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-8-2022 02:46 PM GMT+8 , Processed in 0.140441 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top