CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Kapten Kriket Australia Dikecam Kerana Memalukan Negaranya..

2-4-2018 10:29 AM| Diterbitkan: Cari-LianaE| Dilihat: 3205| Komen: 16|Original author: Oleh: Liana

Description: Tiga pemain Australia termasuk kapten, Steve Smith, David Warner dan Cameron Bancroft digantung 12 bulan susulan terlibat dalam skandal mengubah ...

Tiga pemain Australia termasuk kapten, Steve Smith, David Warner dan Cameron Bancroft digantung 12 bulan susulan terlibat dalam skandal mengubah struktur bola kriket ketika kejohanan di Afrika Selatan.

Tiga pemain itu dihantar pulang ke Australia di mana media Australia mengecam dan mendakwa ia perkara yang memalukan negara.

Foto Carian internet
Dalam sidang media di Australia, Smith tidak mampu menahan air mata dan memohon maaf kerana telah mencalarkan imej negara.

Pada perlawanan di Afrika Selatan itu, Bancroff ditangkap menerusi kamera siaran langsung sedang memegang kertas pasir berwarna kuning bertujuan menggosok permukaan bola bagi memberi kelajuan berbeza.


Smith mengakui perkara itu dan menyatakan bertanggungjawab sebagai kapten pasukan. - CARI 

19

Bagus
12

Marah
6

Terkejut
8

Sedih
15

Lawak
8

Bosan

Friends Rank (68 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote batmana 2-4-2018 11:17 AM
dari gosok kertas pasir

baik blaja 'sleight of hand' tukar bola tu dari kocek aja

lagi la org tk prasan
Quote Artemesiaa 2-4-2018 12:02 PM
Sebab tu jangan buat benda tak betul kamera merata tunggu nak merakam
Quote chicozinn 2-4-2018 12:17 PM
nak menipu tu kena la peka dgan sekeliling..skang kan kamera banyak pakai zoom bagai sume..
Quote surwanis 2-4-2018 01:29 PM
buat ape...aku nengok len macam je
Quote sinalegna 2-4-2018 01:32 PM
Lol.. aku lak x nmpk bola, dok tgk anu dia
Quote lumie 2-4-2018 02:25 PM
Aku tgk gmbr dlu bru bc berita. Dok pikir apa lahh dia tgh buat..... Hihi
Quote chinta89 2-4-2018 02:28 PM
x psl2 nama tercemar
Quote saladin780 2-4-2018 03:07 PM
surwanis replied at 2-4-2018 01:29 PM
buat ape...aku nengok len macam je

kan..ingatkan tunjuk kemaluan time tgh game
Quote hanakikan 2-4-2018 03:08 PM
Edited by hanakikan at 2-4-2018 03:09 PM

bola tu kat tangan kiri, kertas pasir kuning tu tangan kanan

ciknek heols yg tengah tu. size 5 inches agaknya
Quote surwanis 2-4-2018 03:09 PM
saladin780 replied at 1-4-2018 07:07 PM
kan..ingatkan tunjuk kemaluan time tgh game

bahaya utk makcik2 kegersangan berita cmnih...

Quote shamsadis 2-4-2018 03:10 PM
bersukan pun nak menipu
Quote jofizo 3-4-2018 12:08 AM
Aku ingat memalukan negara sbb benda dlm sluar dia....hahaha
Quote pyropura 3-4-2018 04:18 AM
Krikongket ni game yg syok sendiri, permainan Keling, Paki Bangla ajah,  
Quote amyza 3-4-2018 12:49 PM
Tengok gambar macam tunjuk kemaluan, rupanye bukan.
Quote shernazz 3-4-2018 12:59 PM
Apa.guna.kertas pasir tu utk bola.ek?
Quote finesse 3-4-2018 01:46 PM
Mcm besar je..

Lihat semua komen(16)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

11-8-2022 01:34 PM GMT+8 , Processed in 0.095169 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top