CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Satu Malaysia Kena 'Game', Video Viral Kebaya Merah Hanya Lakonan?

29-3-2018 03:04 PM| Diterbitkan: Cari-Abdul| Dilihat: 5156| Komen: 37|Original author: Oleh: Abdul

Description: Baru-baru ini tularnya sebuah video dashcam yang merakamkan penampakan entiti misteri berkebaya merah yang berjalan seorang diri di sebatang jalan yang gelap.
Baru-baru ini tularnya satu video dari dashcam yang merakamkan penampakan entiti misteri berkebaya merah yang berjalan seorang diri di kawasan jalan yang gelap.


Berdasarkan video tersebut, difahamkan si perakam dan rakannya terserempak dengan makhluk tersebut beberapa kali di setiap selekoh. Adakah video itu benar? Nah saksikan.


Namun lokasi kejadian masih lagi tidak dapat dipastikan, ada yang mengatakan ia berlaku di Bukit Lengkok, Kedah dan ada yang mengatakan ia berlaku di Klang, Selangor.


Tapi, apa yang mengejutkan ialah, tularnya satu perbualan di Wahtsapp mengatakan ia adalah prank yang dilakukan oleh sekumpulan individu.

Nah baca.

Pengakuan tersebut mendapat reaksi dari para netizen.

Ini antara komen mereka.

Tidak ketinggalan juga , ada yag mengatakan ia adalah promo filem pontianak yang dibintangi aktres terkenal, Fazura.

Apa-apa pun, video itu memang menyeramkan dan tidak nampak seperti dibuat-buat. Tapi itulah, palsu rupanya. -CARI
4

Bagus
13

Marah
3

Terkejut
29

Sedih
9

Lawak
10

Bosan

Friends Rank (68 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote GuardianFork 29-3-2018 03:13 PM
KU TERTIPU!
Quote iloveyou 29-3-2018 03:19 PM
cissssssssssss tipah tertipu. tp mmg btul, rse seram nya tu.
Quote vanillaninja 29-3-2018 03:24 PM
I pun mula2 ingat video ni betul #gullible
Quote myakayina 29-3-2018 03:24 PM
ada tertengok kat youtube tempohari, katanya masa shooting filem pontianak tu ..fazura diganggu juga..ada pontianak sebijik mcm fazura dok tengok dorg dari dlm semak2 hutan kawasan shooting tula ..
Quote idakamaruddin 29-3-2018 03:29 PM
gigih aku save no mamat yg lapar viral ni

kesian sbb x ensem

Quote SweetShera 29-3-2018 03:30 PM
Sekali tgk mcm tak dak kepala, mungkin dia pakai baju yg mcm magician pakai tu ,

sebab tu imej dirakam dari blkg shj
Quote pokaibanktokyo 29-3-2018 03:43 PM
Sorry la. Takkan ada kawan sampai empat orang nak carik penyakit macam tu kat jalan awam. Berlakon konon. Bangang sial. Tiap kali nampak video seram terus ada hati nak ngaku lakonan engko. Piiirah
Quote cairel_azlie 29-3-2018 03:47 PM
Rajin pulak deorang buat baju boria yg sama banyak2 dan buat video shooting pagi2 buta.... hahaha
Quote manehnya 29-3-2018 04:02 PM
bengap la budak2 yg buat prank ni...  gigih sgt.. harap tidur mereka tak tenang lepas permainkan kak baju kebaya
Quote felinecat 29-3-2018 04:06 PM
Bengap. Buat keje bodoh nak memperbodohkan org. Saje nak create panic
Quote CiliPadiSedap 29-3-2018 04:07 PM
myakayina replied at 29-3-2018 03:24 PM
ada tertengok kat youtube tempohari, katanya masa shooting filem pontianak tu ..fazura diganggu juga ...

pontianak tu mesti acik bawang terlupa password cariforum, terpaksa cikcur dekat lokasi shooting filem
Quote Clan204 29-3-2018 04:20 PM
Kan dah kata bukan hantu... Bontot tak sama pun... Hahaha
Quote abangadek 29-3-2018 04:22 PM
iols percaya je video ni, takdenya prank2... tah2 bebudak tu sembang kosong je dlm wasap group tu nak nganjing
Quote buragazz 29-3-2018 04:29 PM
Laa hoax hantu ker... aku dapat satu video ada arbok pakai kebaya merah kene kacau ngan bebudak ni masa turun escalator.. ingat yang tu...
Quote Artemesiaa 29-3-2018 04:46 PM
Sebab tu jangan mudah sangat terpedaya dengan benda viral cam tu
Quote pearl.silver 29-3-2018 04:50 PM
Sy percaya video tu bukan hantu sebenar..
Dia lg seram klu acik berkebaya berdiri kaku tepi jln tu..acah2 mcm nk tumpang
Ni jln tak berapa melenggang
Quote myakayina 29-3-2018 05:18 PM
pokaibanktokyo replied at 29-3-2018 03:43 PM
Sorry la. Takkan ada kawan sampai empat orang nak carik penyakit macam tu kat jalan awam. Berlakon k ...

kann? kot ye betul lakonan mmg berani mati kawan pompuan nak berjln dlm gelap sebegitu..hanya nak prank satu M'sia..sementelah heols lalu jln tu dan set dashcam bagai..
Quote myakayina 29-3-2018 05:20 PM
CiliPadiSedap replied at 29-3-2018 04:07 PM
pontianak tu mesti acik bawang terlupa password cariforum, terpaksa cikcur dekat lokasi shoo ...

sis search youtube tengok video tu..betul ke tidak tu acik bawang cari porum..
Quote gummiebear 29-3-2018 06:17 PM
Kalau betul la prank moga yang tukang buat tu dihantui oleh hantu kebaya seumur hidup dia

Lihat semua komen(37)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-5-2022 04:46 PM GMT+8 , Processed in 0.088326 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top