CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Nak Minum Ke Tak? Nak, Yours"- Perempuan Tak Tahu Malu, Lelaki Ini Terkena Gangguan Seksual

29-3-2018 01:14 PM| Diterbitkan: Cari-Aimi| Dilihat: 9169| Komen: 44|Original author: Oleh: Aimi

Description: Selalu kita dengar seringkali di gangguan seksual adalah wanita dan kebanyakan mangsa tidak berani untuk menyuarakan kerana takut menjatuhkan maruah sendiri.Lain pula cerita afiqciko di Twitter seoran ...
Biasanya bila sebut sahaja gangguan seksual mestilah kaum wanita yang menjadi mangsanya kan?

Namun kebanyakan mangsa tidak berani untuk menyuarakan kerana takut menjatuhkan maruah sendiri.


Lain pula cerita seorang lelaki yang menggunakan nama Afiqciko di Twitter yang menceritakan tentang pengalamannya diganggu secara seksual oleh sekumpulan perempuan.


 Afiqciko, Foto: Twitter
Menurutnya,  dia bekerja di kedai makan dan pada hari pertama sudah diganggu secara seksual oleh pelanggan yang didakwa adalah pelajar yang belajar di institusi berdekatan.


Afiq berasa maruah dirinya tercalar walaupun dia seorang lelaki. Perempuan sekarang tiada rasa malu katanya.

Baca thread: 


Pelbagai reaksi yang netizen berikan, ada yang bersimpati terhadapnya, ada yang berasa kelakar kerana dia sepatutnya berani menghadapinya sebab dia lelaki.


Kalau perempuan yang mengadu perkara ini pasti kita akan berasa geram dan marah, tapi kita tak tahu apa yang mangsa lelaki lalui. Ada yang pernah lalui masa pahit begini? -CARI
8

Bagus
11

Marah
9

Terkejut
15

Sedih
12

Lawak
8

Bosan

Friends Rank (63 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote nisako 29-3-2018 02:06 PM
hissshh teruk tul budak 2 perempuan skrg ni...
Quote kroit92 29-3-2018 02:33 PM
memang benda2 ni jadi..

yang kesiannya, si mangsa lelaki, akan di gelakkan kalau jadi mangsa sexual harassment,
sebab tak manly enough. Toxic masculinity la senang.

Kalau perempuan kena, terbalik dunia maki lelaki, backup mangsa
Kalau lelaki kena? Orang ramai gelak. Double standard

Bukan semua lelaki gila sangap.
Masih ada yang menjaga maruah dan kehormatan diri, menghormati orang lain

Perempuan2 tak senonoh ni, harapnya la insaf cepat
kalau tanak insaf, buat benda2 tak senonoh lagi
harap tak kawin beranak pinak. sampai ke tua la kau meraba orang
perempuan jalang
Quote palmolive 29-3-2018 02:48 PM
1st day kerja mmg kekok..
dpt customer gedik cmni...
Quote grizz 29-3-2018 02:48 PM
nmpk muke xde la comel sgt smpai pompuan tu tegedik2..
tp gaya muke ade la nmpk cm layak dibuli gtu..
Quote beeeee 29-3-2018 02:53 PM
harjad do pompuan cmni
Quote vanillaninja 29-3-2018 03:07 PM
Berani sungguh budak2 perempuan sekarang. Apa pun bagus la heols tau nak stand up for himself.
Quote siputsedut 29-3-2018 03:20 PM
Lagikan kt oversea laki pon kene rogol ok..ada baca sorang mat salleh ni kene rogol dgn group of girls..dia gi party then x sure mabuk or kene drugged..tp yg pasti girls tu bg dia drug utk buat bebird dia tegang berjam2 n dia kene rogol dlm keadaan sedar x sedar...akibat dr peristiwa hitam itu...bebird dia cedera  siap hospitalized ok and dia kena gelak sbb dirogol kaum perempuan..n worst. ..dia dpt aids..dia ada confront pompuan2 tu tp takde sorang pon ngaku..naharom kan...sian dia ...
Quote ladybugz 29-3-2018 04:06 PM
It is tough being a man but it is getting tougher nowadays. Tahniah pada yg masih berpegang pada jati diri n maruah sendiri.
Quote chicozinn 29-3-2018 04:07 PM
siputsedut replied at 29-3-2018 03:20 PM
Lagikan kt oversea laki pon kene rogol ok..ada baca sorang mat salleh ni kene rogol dgn group of gir ...

LIKE SERIOUSLY??gila betol kat mana u baca ni??cam xpercaya je bnde ni betul2 jadi..
Quote chicozinn 29-3-2018 04:08 PM
tetiba teringat yg dua pompuan kne tangkap sebab kacau pokya cong codei sampai letak pasir kat bebird orang tu..betina skang da cam jantan sama sialnye..yiihhhhh
Quote siputsedut 29-3-2018 04:10 PM
chicozinn replied at 29-3-2018 04:07 PM
LIKE SERIOUSLY??gila betol kat mana u baca ni??cam xpercaya je bnde ni betul2 jadi..

Kt fb..video psl sexual harassment n baca komen tu tetibaaaa terbaca sbb komen dia tu dpt ribu2 reply n likes...so i pon wonder la lantas terbaca lantas gasped dgn realiti lelaki kene rogol pon ade...
Quote rospinki 29-3-2018 04:15 PM
kat shah alam ler tu..pompuan skrg harap jer betutup kepala..tapi gatai
Quote chicozinn 29-3-2018 04:38 PM
siputsedut replied at 29-3-2018 04:10 PM
Kt fb..video psl sexual harassment n baca komen tu tetibaaaa terbaca sbb komen dia tu dpt ribu2 re ...

tapi sampai kena aids tu kesian gile ahhh..betul2 jahanam perangai betina skang ni..xterpikir dek akal weyh..
Quote siputsedut 29-3-2018 05:03 PM
chicozinn replied at 29-3-2018 04:38 PM
tapi sampai kena aids tu kesian gile ahhh..betul2 jahanam perangai betina skang ni..xterpikir dek  ...

Tu la..kt aprika dlu pernah ada gk kes rogol laki ni..tp masa tu aku pon gelak..ye la..kalu kena rogol...camne laki tu boleh turn on kan..rupanya baca story mamat tu...dia kena drugged..n drug tu mmg buat benda tu naik..so make sense la..kesian kan? Dia kata gelap masa dpn dia n dia x maafkan pon seko2 tu...dia kata siap ada pompuan group tu dah kawin n move on dgn life dia .sedangkan dia nk kawin pon xleh...mmg terkesan sgt story dia...
Quote giyomi 29-3-2018 05:25 PM
tp...btui ker citer ni or sekadar nak upkan diri sendiri...ppuan rabun mana kata ko cute...euwwwww...tasteless
Quote samperit 29-3-2018 06:02 PM
Mungkin deorang sebut Yeo's kot? Air Yeo's tuh
Quote whitePoison 29-3-2018 06:27 PM
Muka soso pun sikit lagi nak kena raba.. tak percaya langsung
Quote miznora 29-3-2018 06:42 PM
sian ko dik nak kena raba

bdk2 pompuan skrg mmg byk taktau malu. harap2 ahli keluarga aku tak tergolong dlm bdk2 taktau malu ni
Quote mrizumi 29-3-2018 06:43 PM
samperit replied at 29-3-2018 06:02 PM
Mungkin deorang sebut Yeo's kot? Air Yeo's tuh

Ada kmungkinan...malu hbis la kalau btul ppuan tu mksd kn air yeo's...

Lihat semua komen(44)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 10:17 PM GMT+8 , Processed in 0.096210 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top