CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Pengantin Tular: Sebelum Nikah, Main Mobile Legends Dulu

29-3-2018 10:46 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 6807| Komen: 36

Description: Sudah lengkap memakai baju Melayu putih berserta sampin dan songkok, aksi kandid seorang lelaki duduk bersila dan menundukkan kepala sambil menadah tangan pada hari pernikahan menjadi tular di media s ...
Sudah lengkap memakai baju Melayu putih berserta sampin dan songkok, aksi kandid seorang lelaki duduk bersila dan menundukkan kepala sambil menadah tangan pada hari pernikahan menjadi tular di media sosial.


Ini kerana dia sedang khusyuk bermain Mobile Legends dalam telefon bimbitnya.

Foto: mStar Online
mStar Online melaporkan, gambar tersebut telah dimuat naik oleh seorang jurugambar di Facebook Rudy Aqsara.

Pengantin lelaki, Mohamad Hafizzul Hilmi Abdul Ali, 28, berkata, gambar tersebut diambil sebelum akad nikah berlangsung di Masjid Kampung Telok Kitang di Pengkalan Chepa, Kelantan pada 17 Mac lalu.

Foto: Facebook

“Rasa gementar pada hari nak nikah. Tapi ada ‘masalah’ yang tidak disengajakan membuatkan tok kadi tiba lewat ke masjid.

“Sementara menunggu tu saya bukalah sekejap 'Mobile Legends'. Bila dah lama menunggu kira-kira dua jam, perasaan gementar tu dah hilang,” katanya kepada mStar Online.

Foto: mStar Online
Walau bagaimanapun Hafizul meminta maaf sekirnaya tindakan bermain game di dalam masjid itu mengundang rasa kurang senang masyarakat. -CARI
7

Bagus
23

Marah
8

Terkejut
6

Sedih
11

Lawak
6

Bosan

Friends Rank (61 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote zulka 29-3-2018 10:49 AM
tak heran pun, budak2 zaman skang...
jgn ko tebawa taik game tu smpai beranak pinak sok sudah, jadi mcm husband ofismate aku...smpai minta cerai gara2 laki taik game....24jam pegang hp je
Quote razzmat 29-3-2018 11:29 AM
relex laa main games jer pun
Quote grizz 29-3-2018 11:34 AM
ala game je kot..bkn tgk porno..pe nk heran nye..
Quote honeybucuk 29-3-2018 11:36 AM
wife..sila cantas awal2 hobi laki kaki game ni..

sebelum u dicantas oleh game tu..haha
Quote gede-bab 29-3-2018 11:41 AM
jangan kata tunggu tok kadi...tunggu traffic light pun sempat main game...bila dah lampu hijau tak jalan...
Quote batmana 29-3-2018 11:48 AM
masa tkde anak tu bolela

klu dah ada anak, aku lihat kebanyakkn (bukan smua)main games ni, jadikn bini tu hamba

dia pi layan games, arah bini  ini, jaga anak bagai..

golongan cmni la mmg layak kene pelempang aja..
Quote haryatie 29-3-2018 11:51 AM
selagi belum jd suami org main la sepuas hatii..
pasni takut nnti x berpeluang lagikk..
Quote myakayina 29-3-2018 11:53 AM
sempat lagi tu...
Quote Orix 29-3-2018 11:56 AM
Muka budak2 sgat
Quote hzln 29-3-2018 11:57 AM
Akak skrg ketagih main design home. Tipikal acik2 sgt duk main susun2 perabot, hiasan rumah semer...feeling2 interior designer sgt, bila dpt rating rendah rasa nak baling jah henpon
Quote spiderman80 29-3-2018 12:04 PM
Baguslah pengantin perempuan mendapat suami macam ni.
Menurut kajian antarabangsa, gamers lelaki tidak akan curang kepada isteri mereka sebab hidup mereka cuma fokus kepada rumahtangga, kerja dan game sahaja.

Akak-akak dan makcik-makcik yang ada suami bukan gamers patut memaksa suami mereka bermain game COC, Clash Royale atau sekurang-kurangnya Snake demi mengelakkan suami mereka berbuat curang.

Remember, prevention is always better than cure.
Quote asyriqa 29-3-2018 12:09 PM
Alaa..relax ahh...dlm masa beberapa bulan ni konpem tak sempat main game..sibuk ahh siang mlm pagi petang main game ngan bini..sampai lupa game kt hp
Quote ultra78 29-3-2018 12:26 PM
So ???????

Quote DollahRepek 29-3-2018 12:29 PM
Harap2 lepas kawin tu takda keluar dekat KRT "lelaki dah tak romantik sebab asyik layan game"
Quote insulin 29-3-2018 12:34 PM
hzln replied at 29-3-2018 11:57 AM
Akak skrg ketagih main design home. Tipikal acik2 sgt duk main susun2 perabot, hiasan rumah semer... ...

Software interior design apa tu sis?  
Quote hzln 29-3-2018 12:37 PM
insulin replied at 29-3-2018 12:34 PM
Software interior design apa tu sis?

Search jer "design home" kat playstore.
Game utk acik2 yg berangan nak tukar perabot rumah tiap ari lol
Quote missDollie 29-3-2018 12:43 PM
ultra78 replied at 29-3-2018 04:26 AM
So ???????

Kannn..so??????? Who r yusss...why bother why bother..
Quote idakamaruddin 29-3-2018 12:56 PM
lagi 1 kalau laki korang kaki forex..berejam dpn pc ngn hp

sakit mata menengok nyeee rasa nak telingkup sume benda lg2 kalau lost

Quote helicornia 29-3-2018 01:09 PM
biarla dia nk hilangkan gemuruh tu..jgn ketagih game sudah

Lihat semua komen(36)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-12-2022 04:44 AM GMT+8 , Processed in 0.093019 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top