CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Gara-Gara Tegur Bunyi Cawan, Lelaki Dikelar Rakan Serumah

28-3-2018 06:06 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 2326| Komen: 8

Description: Gara-gara pertengkaran semasa mencuci cawan bertukar ganas, seorang tukang cuci earga emas mengelar rakan serumahnya.
Gara-gara pertengkaran semasa mencuci cawan bertukar ganas, seorang tukang cuci warga emas mengelar rakan serumahnya.

Kejadian yang berlaku di Singapura pada Jun 2016 itu menyaksikan Tan Kim Hock, 72, mengelar leher Fan Fook Heng, 62, menggunakan pisau.


Straits Times melaporkan,  Hakim Mahkamah Tinggi Chan Seng Onn mendapati yang wujud provokasi antara mereka berdua sehingga masing-masing hilang sabar.

Foto: Harian Metro
Difahamkan, Kim Hock menghuni rumah itu selepas kematian ibunya pada 1991 tetapi mengambil Fook Heng sebagai rakan serumah kerana diwajibkan mengikut peraturan Lembaga Perumahan.

Mulanya segalanya baik namun tabiat Kim Hock yang suka merokok menyebabkan hubungan mereka menjadi hambar.


Pada malam insiden itu, Fook Heng hilang sabar kerana cara Kim Hock yang bising semasa mencuci cawan.

Disebabkan itu Kim Hock berang sebelum mencapai pisau dan mengelar Fook Heng menyebabkan mangsa tersungkur.-CARI
9

Bagus
7

Marah
39

Terkejut
17

Sedih
13

Lawak
7

Bosan

Friends Rank (92 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote CiliPadiSedap 28-3-2018 07:02 PM
pe2pun akak lega phua chu kang masih selamat if water problems? call PCK plumber no.1 in singapore
Quote kucen_miang 28-3-2018 07:06 PM
best in spore and jb..some say batam
Quote Modngengade 28-3-2018 07:12 PM
Ummah jinjang ppprt singapork ke sis
Quote sehirkedi 28-3-2018 08:09 PM
Ganasnya..dah warga emas pun masih taiko! Alahaii sian mangsa..
Quote edee_91 28-3-2018 08:45 PM
peraturan lembaga perumahan? apa peraturannya tu? kena ada pasangan hidup untuk stay kat situ ke macam mana? eh blur pulak kejap aku. ke baca tak habis?
Quote fliphair8 29-3-2018 09:57 AM
Mati ke idok?
Quote jazaa100 29-3-2018 10:11 AM
sehirkedi replied at 28-3-2018 08:09 PM
Ganasnya..dah warga emas pun masih taiko! Alahaii sian mangsa..

Hidup tertekannn.....
Quote jazaa100 29-3-2018 10:12 AM
edee_91 replied at 28-3-2018 08:45 PM
peraturan lembaga perumahan? apa peraturannya tu? kena ada pasangan hidup untuk stay kat situ ke mac ...

Kann.....

Knp kena ada peraturan mcm tu....tak de privacy nk kena ada org lain duduk sekali....

Lihat semua komen(8)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-12-2022 11:41 PM GMT+8 , Processed in 0.082542 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top