CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

"Sini Ramai Wanita, Mudah Nak Cari Kekasih!" - Lelaki Daftar Di Universiti Wanita

28-3-2018 04:57 PM| Diterbitkan: Cari-Nurulain| Dilihat: 2697| Komen: 8|Original author: Oleh: Ain

Description: Selalu kita dengar, ramai orang memanfaatkan media sosial bagi mencari jodoh atau teman istimewa. Namun, berbeza dengan lelaki dari China ini yang memilih untuk memohon masuk ke sebuah universiti wani ...
Selalu kita dengar, ramai orang memanfaatkan media sosial bagi mencari jodoh atau teman istimewa. Namun, berbeza dengan lelaki dari China ini yang memilih untuk memohon masuk ke sebuah universiti wanita bagi mencari teman wanita.


Foto: Tenor

Ketika sesi temu duga di China Women's University di Beijing, pelajar lelaki berusia 18 tahun itu berkata, tindakannya itu adalah "supaya senang mencari teman wanita", lapor Yangtze Evening News.

Walaupun ia khas buat pelajar wanita, namun setiap tahun, universiti itu akan mengambil sekurang-kurangnya seorang pelajar lelaki untuk fakutli kesusasteraan.




Tindakan remaja dari Ningbo, Zhejiang itu telah mencetuskan perdebatan isu ketidaksamaan jantina di China dalam kalangan netizen selepas video sesi temu duganya tersebar di media sosial.


Foto: South China Morning Post

"Terdapat ramai pelajar perempuan di universiti ini. Kalau saya dapat menyambung pengajian di sini, saya tidak akan ada masalah dalam mencari teman hidup," katanya.

Lelaki itu bagaimanapun mengakui saingan untuk diterima ke universiti itu sangat sengit kerana ia hanya menerima seorang pelajar lelaki tahun lalu. Pun begitu, keluarganya kurang bersetuju dengan tindakannya itu.

"Ayah saya berpesan supaya berhati-hati. Dia tidak mahu anak lelakinya berubah kerana berada di persekitaran dikelilingi kaum wanita,"
katanya.

Hei, kalau dia diterima masuk, memang ramailah calon kekasihnya. Siap boleh bertukar pasangan lagi tu!


Foto: Youtube

Tapi, betulkah semudah disangka nak mencari teman wanita di situ? Kalau seorang pun tidak 'tersangkut' dengannya, memang murung berpanjangan lah gamaknya. - CARI
21

Bagus
29

Marah
10

Terkejut
23

Sedih
29

Lawak
18

Bosan

Friends Rank (130 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Artemesiaa 28-3-2018 05:25 PM
Cari teman tak mengapa jangan tertukar perwatakan sudah
Quote Rainrein 28-3-2018 06:18 PM
Artemesiaa replied at 28-3-2018 09:25 AM
Cari teman tak mengapa jangan tertukar perwatakan sudah

Itu yang apaknye risau tuh.
Quote pearl.silver 28-3-2018 07:11 PM
Last2 sampai grad pun xde gf
Kne friendzone je semua
Quote vanillaninja 29-3-2018 10:21 AM
Semoga tercapai la cita2 heols.
Quote ladybugz 29-3-2018 10:27 AM
Rasenye senang nk dpt gf. Dulu waktu kat uni my course mmg x ramai sgt lelaki. So lelaki2 yg ada tu sume dpt gf2 ala2 pan asian gitu walupu. Yg lelaki tu muke biasa2 aje. Untungla.
Quote aunisofia 6-4-2018 10:38 AM
Artemesiaa replied at 28-3-2018 05:25 PM
Cari teman tak mengapa jangan tertukar perwatakan sudah

.....kan
Quote batmana 6-4-2018 06:04 PM
klu tu universiti pmpn
ade ke tandas utk lelaki?
Quote dani-rox 6-4-2018 06:11 PM
desperadonya ko dekk

Lihat semua komen(8)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-10-2022 01:23 PM GMT+8 , Processed in 0.077110 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top