CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Muat Naik Video 'Dibunuh' Selepas Kalah Bertaruh

28-3-2018 04:00 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 2459| Komen: 7

Description: Lelaki Bagladesh ditahan selepas memalsukan kematiannya menerusi media sosial kerana mahu mengelak membayar ASD1,800 (RM6,981) selepas kalah bertaruh dalam perlawanan kriket.
Lelaki Bagladesh ditahan selepas memalsukan kematiannya menerusi media sosial kerana mahu mengelak membayar ASD1,800 (RM6,981) selepas kalah bertaruh dalam perlawanan kriket.


Memetik Times of India, video dimuat naik Adel Shikder dikongsi lebih 10,000 kali dalam tempoh beberapa hari, mendorong polis mengesan mayatnya.

"Dia mengupah jurusolek filem yang juga jurukamera sambilan untuk merakam 'pembunuhannya' selepas kalah pertaruhan 150,000 taka (RM6,981) bagi perlawanan final kriket antara Bangladesh dan India bagi merebut Piala Nidahas,” kata pegawai kanan polis Dhaka, Kamruzzaman Sardar kepada AFP.


Tangkap layar dari video 'pembunuhan' Adel

Bagaimanapun, Bangladesh tewas pada perlawanan pada 18 Mac di Colombo selepas pemain India, Dinesh Karthik berjaya meraih kemenangan untuk pasukannya.

Menurut polis, tiga individu dapat dilihat menerusi video berkenaan dan dua daripadanya 'mengelar' leher lelaki berusia 28 tahun itu.

Difahamkan, mereka menggunakan sirap jus buah berwarna merah sebagai darah tiruan yang dicurah ke tubuh Adel ketika imejnya dikelar dimuat naik di media sosial.

Adel kemudian menghantar video berkenaan kepada seorang individu tidak dikenali selepas kalah pertaruhan itu.

"Sebelum itu, dia memenangi 40,000 taka (RM1,862) daripada orang sama pada perlawanan separuh akhir yang dimenangi Bangladesh ketika menentang Sri Lanka.

"Dia kemudian membelanjakan wang berkenaan dan membuat pertaruhan lebih besar untuk perlawanan akhir itu," jelas Kamruzzaman.


Foto: bdnews24.com

Kes itu terbongkar selepas polis menahan jurugambar terbabit pada Sabtu lalu yang membawa kepada penangkapan Adel keesokannya. - CARI
3

Bagus
3

Marah
10

Terkejut
9

Sedih
9

Lawak
5

Bosan

Friends Rank (39 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote axl_bach 28-3-2018 04:03 PM
Camner dia dah kena bunuh pastu pegi hantar kat random stranger plak??
Quote kucen_miang 28-3-2018 04:03 PM

                  
                                      
Quote grizz 28-3-2018 05:24 PM
ade jugak spesis cmni..
Quote Nenasketum 28-3-2018 05:24 PM
Gambo dia mati mana?
Quote Mary_jane 28-3-2018 08:55 PM
Paling kanan tu muka macam raf, laki si mawar gst.
Quote zorrro_03 28-3-2018 09:45 PM
Salah plot ni. Harap lain kali buat  story board yang lebih logik. Buat simulasi Kalau boleh.
Quote oppol 28-3-2018 10:57 PM
Bodoh punya bangla, nak samakan sri lanka dengan india dalam kriket..

Lihat semua komen(7)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-12-2022 12:47 AM GMT+8 , Processed in 0.169366 second(s), 37 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top