CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Rasa Macam Nak Mati Je!" - Netizen Gelak Sampai Barai Dengan Nasib Lelaki Ini

28-3-2018 01:15 PM| Diterbitkan: Cari-Nurulain| Dilihat: 7021| Komen: 30|Original author: Oleh: Ain

Description: Bagi sesetengah orang, mereka mungkin kurang meminati sardin atau tuna di dalam tin kerana trauma dengan makanan kucing.
Bagi sesetengah orang, mereka mungkin kurang meminati sardin atau tuna di dalam tin kerana trauma dengan makanan kucing.

Eh, apa kena mengena tuna dengan makanan kucing pula? Ha, bagi yang pernah mengalaminya sahaja akan memahami perasaan orang tersalah makan makanan kucing.

Mana tidaknya, bau makanan kucing seakan-akan sama dengan bau tuna, rupanya juga kadang kala nampak macam sama saja, kan?

Baru-baru ini, kecoh di laman Twitter apabila seorang pengguna berkongsi pengalaman rakannya tersilap makan makanan kucing yang disangkanya tuna jenama Ayam Brand.




Aduhai! Dek kerana tersalah makan makanan kucing, Hafizul Haneff meminta orang ramai untuk mendoakan supaya rakannya itu tidak bertukar wajah menjadi seekor kucing.

Ramai netizen geli hati dengan pengalaman rakan Hafizul itu.

"Dia cakap, sekarang dah mula membuang dekat pasir,"
tulis Hafizul.






Inilah orangnya!




Pelik juga orang ramai apabila Aafiq Anwar tidak dapat membezakan kedua jenis makanan itu.


Takkan tak berbau?





Apa rasanya?




Sementara itu, Anwar menerusi laman Twitternya mengakui dirinyalah Mr Meow yang disebut-sebut ramai.

"Sayalah orang yang makan makanan kucing (basah) itu,"
tulisnya.

Bagaimanapun, Anwar memaklumkan tiada sebarang efek negatif dirasakan tubuhnya selepas memakan makanan kucing itu.


Tak sakit perut ke?


Foto: Twitter

Alamak, pernah tak anda mengalami situasi serupa? Manalah tahu pernah termakan makanan ikan pula, kan? - CARI
16

Bagus
18

Marah
5

Terkejut
12

Sedih
20

Lawak
17

Bosan

Friends Rank (88 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote miemiecha 28-3-2018 01:54 PM
aku pun gelak bacanyaaa!!!
Quote diss69 28-3-2018 02:00 PM
miemiecha: aku pun gelak bacanyaaa!!!

hahaha...akk pon...
Quote RosesAre_Red 28-3-2018 02:16 PM
ok, memang lawak!
Quote ckitjer 28-3-2018 02:31 PM
Lepas gelak puas2 baru terasa kecian kat dia
Quote vanillaninja 28-3-2018 03:06 PM
Ok sis terhibur
Quote manehnya 28-3-2018 03:08 PM
kacak budaknya.. meoww
Quote nuerulcayang 28-3-2018 04:18 PM
hahahaha....nsib baik xde pape
Quote Zaien 28-3-2018 05:02 PM
lepas ni jgn tibe2 tumbuh misai n bulu kucing yek hahahahaa
Quote Artemesiaa 28-3-2018 05:16 PM
Sebab tu periksa betul2 dulu labelnya sebelum beli tapi walaupun silap pengambilan pasti tak memudaratkan
Quote MyStiQu3 28-3-2018 05:23 PM
Hahahaha adoi la. Tak tau la nak gelak ke nak nangis!!
Quote kroit92 28-3-2018 05:25 PM
besok jadi Black Panther

Super cat
Quote cassriena 28-3-2018 06:03 PM
kesiannya ko dik ...
Quote L211 28-3-2018 08:11 PM
aku tergelak weh baca.. adoiiii.. tp teringat anak kwn aku masa tu umur 2 tahun.. dia boleh pergi hempuk kepala kucing tgh makan friskies.. aku agak dia main dgn kucing time tu masa aku tgh sembang dgn kwn kat dapur.. sekali aku tgok anak dia tgh mkn makanan kucing tu. menjerit aku panggil kwn aku yg anak dia makan friskies.. kwn aku selamba ckp anak dia selalu kongsi mkn dgn bobo (nama kucing tu).. aku ckp abis ko xhalang ke, dia jawab kalau halang mgamuk xigt.. so biarkan plus anak dia suka yg ada salmon tu.. terkedu aku.. huhuhu mujur xde effect pape..
Quote mieymiey 29-3-2018 08:38 AM
Dah kucing selalu makan makanan manusia. Apa salahnya manusia pula makan makanan kucing?
Quote annabellaruz2 29-3-2018 12:10 PM
berair mata aku gelak weyh...
yg bestnya dorg melayan plak pengomen2 kat twitter tu..
betul jd hiburan pagi nih..hahahaha
Quote talapia 29-3-2018 12:28 PM
glamerla ko Mr Meow... esok2 dijemput dalam program apa tu.. Viral ke hape yg kt tv tu..

Muka hensem.. bole la tu.. jemput skali kawan2 dia yg sengal.. yg tukang letak dlm fridge.. n yang tukang mintak doa skali. housemates kot dorang ni. hahaha..

#sisterhiburngatngat
Quote makton 29-3-2018 12:45 PM
teringat dulu masa kecik aku ada bela kucing. kitorang bagi makan whiskas . masa tu whiskas tu mcm benda baru kat pasaran.

ada budak (anak jiran) dia ni mcm pelik sikit. dia minta whiskas tu sikit konon nak pegi bagi kucing liar makan. dia ckp nak cari kat area rumah kitorang. lepas aku bg whiskas tu, aku intai dari tingkap umah aku, aku nampak dia makan whiskas tu! selamba je kunyah2 mcm makan popcorn.

ntah apa la rasa bendalah tu.
Quote zorrro_03 29-3-2018 01:45 PM
Mentang2  la mamat tu hensem. Masing2 komen suci murni je dalam thread.  Hamjad.
Quote SecretLuv 30-3-2018 04:46 PM
Tapi memang ada makanan kucing yang boleh dimakan manusia. Kat tin tu akan ada tulisan yang manusia boleh makan juga. Tapi mahal la jenis tu. Yang makanan kucing budak ni makan pun mahal jugak. Mampu dia beli ye.

Lihat semua komen(30)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-10-2022 02:59 PM GMT+8 , Processed in 0.074162 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top