CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Bosan Dan Kecewa, Yusuf Azmi Sah Keluar PPIM

28-3-2018 10:16 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 6164| Komen: 29

Description: Pengarah Unit Tindakan Khas, Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) Yusuf Azmi mengesahkan yang dia sudah tidak lagi bersama persatuan tersebut.
Pengarah Unit Tindakan Khas, Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) Yusuf Azmi mengesahkan yang dia sudah tidak lagi bersama persatuan tersebut.

Berita Harian Online melaporkan, keputusan tersebut dibuat kerana dirinya bosan dan kecewa dengan pengkhianatan yang dilakukan teman rapat dan mereka yang dibantunya.

Foto: FB Yusuf Azmi 
"Saya berasa sangat kecewa sehingga mendorong saya membuat keputusan mengundurkan diri daripada PPIM.

"Fitnah yang dilemparkan terhadap saya sehingga merosakkan imej saya amat memberi kesan, saya tidak boleh terima perkara ini.

"Selain itu, saya keluar daripada PPIM bagi membolehkan saya meluangkan masa bersama keluarga yang selama ini sering saya tinggalkan untuk keluar berjuang bersama PPIM.


"Isu mengenai pergolakan dalaman juga tidak benar sama sekali, saya amat memandang tinggi Ketua Aktivis PPIM, Datuk Nadzim Johan, jika ada mengatakan wujud perselisihan faham antara individu tertentu, ia kekal sebagai spekulasi sahaja."


Foto: Malaysia Gazette
Selepas ini Yusuf akan memberi fokus kepada program bual bicara berbentuk santai bagi meneruskan perjuangan.

"Selain itu, saya merancang membuka sebuah pusat perlindungan kucing bagi menjaga kucing terbiar dan jika ada yang ingin mengambil untuk dibela, saya berikan percuma.

"Saya tiada rancangan membabitkan diri dalam politik, kalau ada yang berkata demikian, ia tidak benar."

Foto: FB
Menurut sumber lagi, Yusuf dikatakan tidak sehaluan dengan pertubuhan tersebut dalam memperjuangkan nasib pengguna.

Antara kes yang dikendalikan Yusuf sebelum ini adalah serbuan ke atas premis pajakan kereta di Kajang dan isu penipuan skim perumahan selain aktif memperjuangkan gerakan perngai along dan kegiatan penipuan gores dan menang.

Dia juga merupakan Ketua Sekretariat Persatuan Anak Muda Islam Malaysia dan Persatuan Pengguna Semboyan 1Malaysia serta aktif dalam Gerakan Banteras Aktiviti Haram. -CARI

10

Bagus
7

Marah
11

Terkejut
19

Sedih
16

Lawak
17

Bosan

Friends Rank (80 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote myakayina 28-3-2018 11:03 AM
kenapa dorg dok attack si usop ni je ek? so abg ali maintain lagi ke dlm ppim?
Quote pyropura 28-3-2018 11:09 AM
Cakap aje lah nak buat fulus lebih,kan senang
Quote bangcak 28-3-2018 11:17 AM
cuma 'warga pencen' je berani bersuara sbb utama suara generasi muda di sekat.
pencen pulis, pencen spr, pencen pm, dan suma 'bekas2' tau tapi...

[youtube]gGd8P-Rne8c[/youtube]

suara dorang nih sama level dgn rakyat biasa.
sama level dgn pembangkang.

...tadak kuasa.
Quote kerunai 28-3-2018 11:28 AM
letih nak bela nasib puak2 bodo senang kena tipu ni

eloklah kuar...dia leh fokus bisnes dia

sampai bila nak defend rakyat kena tipu nih
Quote revolusi_30 28-3-2018 11:31 AM
Apa kes sebenar nya.....Yg akak perasan kes hutang along kena markup sampai 150 k ke apa...lagi ada cctv amik dokumen apa tah ....X faham akak punco....
Quote MH3707 28-3-2018 11:36 AM
sape yg khianat dia tu? mamat yg sebelah kanan yg ada title dato tu ke?
Quote missinpiece 28-3-2018 11:41 AM
Owh yeke...?
Siap bertangisan gitew. Hati tisu?
Saspicious benau
Quote roy3 28-3-2018 11:43 AM
kerunai replied at 28-3-2018 11:28 AM
letih nak bela nasib puak2 bodo senang kena tipu ni

eloklah kuar...dia leh fokus bisnes dia

tipu byk jenis..aku tau maksud ko tu direct kene tipu cam gores dan menang kn..indirect kene tipu pn ade gak mcm byk kes pemaju seleweng deposit rumah.janji siap rumah awal kata xde masalah..last kadg tu umah separuh siap pastu ade masalah..bile nk kene saman dgn pembeli trus hilang kn diri..harap2 ko xde masalah ditipu
Quote tobobon 28-3-2018 11:49 AM
meols ingat ada satu forumer cari yang beria sokong Yusuf Azmi ni.... mana dia eh???  x membela heols ker
Quote pokaibanktokyo 28-3-2018 11:50 AM
Tinggal kaki latah mulut gatal macam Nadzim.16 juta sehari konon. Hahahaharrrkptuih
Quote gadis_tulip 28-3-2018 11:54 AM
iols pon tak faham ape kes depa nie.
Quote pukulrata 28-3-2018 01:40 PM
nak bela org kena tipu konon, diri sendiri pun kena game.
what a joke lol ucop
Quote tobby 28-3-2018 01:58 PM
Jiwa kena kental bro. Itu belum lagi kena mata lebam mcm zaman regime mahathir
Quote edoraixora 28-3-2018 02:53 PM
macam pelik pulak kisah ni
gaya macam si yusof xnak keluar tapi terpaksa keluar
takkan hati tisu sangat sebab dek pitenah tu
Quote tagas 28-3-2018 03:05 PM
bertepok tempik kegembiraan la scammer2

penipu2 lahnat di luar sana
Quote Otaku85 28-3-2018 03:08 PM
Pseudoscience Watch kat facebook pun dah takde. Kena gertak dgn budak2 Noh Omar kot?
Quote myakayina 28-3-2018 03:12 PM
edoraixora replied at 28-3-2018 02:53 PM
macam pelik pulak kisah ni
gaya macam si yusof xnak keluar tapi terpaksa keluar
takkan hati tisu s ...

kann? mcm sesuatu gituh..sebelum ni ucop bermati matian nak berjuang..diugut..diacu pistol bagai..org jantan ni susah nak menangis..tak bermakna dia hati tisu..maybe dia nangis tu sbb dah tak dpt nak teruskan perjuangan dia kot..
Quote myakayina 28-3-2018 03:13 PM
tagas replied at 28-3-2018 03:05 PM
bertepok tempik kegembiraan la scammer2

penipu2 lahnat di luar sana

so klu ucop keluar ppim mcm dah takde kuasa la nak membenteras segala scammer ni?
Quote bangcak 28-3-2018 03:18 PM
tobby replied at 28-3-2018 01:58 PM
Jiwa kena kental bro. Itu belum lagi kena mata lebam mcm zaman regime mahathir

kalu dah org bg offer nak kene letup ngan c4 ke nak kene simen dlm tong atau tembak kat trafiklite.
opkos le dia pilih utk bukak pusat bela kucing kat rumah je.  

bekas ketua polis pon serender dgn menteri2 komunis 9 dragon, inikan plak usop ppim.

Lihat semua komen(29)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-10-2022 02:25 PM GMT+8 , Processed in 0.076976 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top