CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Apa Khabar Michael Schumacher, Peminat Merinduimu..

23-3-2018 04:32 PM| Diterbitkan: Cari-LianaE| Dilihat: 5110| Komen: 21|Original author: Oleh: Liana

Description: Umum mengetahui berita kemalangan yang menimpa legenda sukan permotoran Formula 1, Michael Schumacher pada tahun 2013.Michael mengalami kemalangan se ...

Umum mengetahui berita kemalangan yang menimpa legenda sukan permotoran Formula 1, Michael Schumacher pada tahun 2013.

Michael mengalami kemalangan selepas bermain ski di Banjaran Alps.

Kemalangan itu menyebabkan juara dunia 7 kali itu mengalami kecederaan bahagian otak yang agak serius.

Malah pihak perubatan terpaksa meletakkan Michael dalam keadaan koma selama 6 bulan bagi memudahkan proses rawatan.

Selepas 5 tahun berlalu, pelbagai spekulasi timbul mengenai keadaan pelumba F1 itu.

Rata-rata peminat mahu mengetahui keadaan kesihatan Michael dimana keluarganya memilih untuk tidak berkongsi dengan umum mengenai keadaan terkini beliau.


Foto Carian internet

Ketika ini diberitakan, Michael menerima rawatan di kediamannya di Lake Geneva. 

15 pakar perubatan dan jururawat ditugaskan memantau dan menjaga perkembangan beliau 24 jam sehari juga kos rawatannya dilaporkan mencecah 115,000 pound seminggu.

Namun baru-baru ini pengurus Michael, Sabine Kehm membuka suara mengenai perkembangan terkini beliau.

"Apa yang saya boleh katakan, ahli keluarga amat menghargai sokongan dan simpati peminat'.

"Ramai memahami kenapa perkara ini tidak dikongsi kepada umum," ujar Kehm.

Kenyataan itu dibuat menjelang perlumbaan pembukaan F1 2018 di Australia hujung minggu ini.

Malah pada sesi ujian di Sepanyol, kain rentang dipasang bagi menghormati Michael juga sebagai tanpa sokongan. - CARI 
3

Bagus
1

Marah

Terkejut
7

Sedih
2

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (15 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • PomenObersea

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote shernazz 23-3-2018 04:46 PM
Maknanya masih vegetable lagi ke
Quote sepiITUindah 23-3-2018 05:09 PM
alhamdulillah ustaz wadi anwar kembali sihat
Quote Otaku85 23-3-2018 05:14 PM
Schumacher dari dulu lagi mmg sgt low profile tak suka hidup macam artis2 hollywood. Jauh sgt bezanya dgn Hamilton yg terlebih hip hop.
Quote dani-rox 23-3-2018 06:44 PM
dia nih philanthropist... byk bg derma dan bantuan terutamanya kpd badan2 kebajikan dan negara2 miskin. ai ingat lg schumacher derma dekat 7juta Euro utk membantu mangsa2 tsunami 2004, jumlah paling tinggi. even though it's a long shot, hope he'll get well soon.
Quote HannahMontana 23-3-2018 06:51 PM
semoga ko cepat sembuh abang Schu.
Quote Vee28 23-3-2018 07:29 PM
Ingat lagi kalau dulu me ma ng tetunggu nk tgk f1..minat Sgt dgn Schumacher. Semoga semakin sembuh.
Quote mjla 23-3-2018 10:18 PM
Harap2 dia cepat sembuh
Quote F685 23-3-2018 10:46 PM
Dah 5 tahun
Quote moonbug 23-3-2018 10:59 PM
Hopefully he will wake up one day. It's been too long
Quote greantea 24-3-2018 07:19 AM
dah 5 tahun rupanya
Quote anaktoyol 24-3-2018 04:24 PM
Wife dia ni dulu adalah gf kepada sorang lagi pelumba F1.. rasanya satu team masa tu...tapi entah apa jadi dia pilih MS dan kawin....sampi hari terakhir MS berlumba pun dia x bertegur sapa dgn pelumba ( walau dah team lain) yg lg sorang tu.....so selayaknya CASH  la untuk wife dia walaupun lambat...hihihi
Quote hzln 24-3-2018 04:46 PM
Orang yg sudah "mati" tapi dgn izin tuhan hidup semula mmg dikuncikan mulutnya dari berkata2l dan bercerita apa yg dialaminya di alam satu lagi itu. Cuma mampu duduk di wilcha, bisu, dan kadangkala menitiskan airmata bila anak isteri berbicara dengannya.
Quote hiswife 24-3-2018 07:37 PM
Siannya dia..
Quote OmJualGas 24-3-2018 07:41 PM
Suka dengan senyuman beliau
Quote Changa 24-3-2018 10:30 PM
innalillah untuk heshe
Quote Otaku85 24-3-2018 10:35 PM
anaktoyol replied at 24-3-2018 04:24 PM
Wife dia ni dulu adalah gf kepada sorang lagi pelumba F1.. rasanya satu team masa tu...tapi entah ap ...

Itu Heinz Harald Frentzen. Dpt drive Williams tahun 97 dulu pun tak dapat kalahkan Villenueve yang lagi junior.
Quote bloodyamuk 25-3-2018 08:02 AM
aku tak rindu pun...{:run{:run{:run
Quote Lagubestbest 25-3-2018 09:02 AM
Sebab takde pesaing, lewis hamilton seronok mendominasi. Paling berpotensi pun cuma max verstappen yang baru boleh buat lesen memandu tahun lepas.
Quote Otaku85 25-3-2018 03:15 PM
Lagubestbest replied at 25-3-2018 09:02 AM
Sebab takde pesaing, lewis hamilton seronok mendominasi. Paling berpotensi pun cuma max verstappen y ...

Dah start era V6 kete Mercedes paling laju. regulations F1 berubah selepas satu team mendominasi utk beberapa tahun.Jadi setiap kali peraturan yg berubah ada saja team yg dapat advantage berbanding team lain.Cuba kalau Alonso masuk team dia mesti struggle sgt nak mng tp mercedes ada pengaruh British lagi mestilah ada bias.

Lihat semua komen(21)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2023 06:57 AM GMT+8 , Processed in 0.112264 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top