CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

KJ Suka Sangat Pakai Stoking Lain Warna! Rupa-Rupanya Ada Sebab...

23-3-2018 03:51 PM| Diterbitkan: cari-khair| Dilihat: 3750| Komen: 7|Original author: Oleh: Khair

Description: Instagram KJKhairy Jamaluddin sememangnya terkenal sebagai seorang menteri yang berketrampilan menarik dan menjaga cara pemakaiannya. Pendek kata memang padan selaku tugasnya sebagai Menteri Belia dan ...

Foto: Instagram KJ
Khairy Jamaluddin sememangnya terkenal sebagai seorang menteri yang berketrampilan menarik dan menjaga cara pemakaiannya.

Pendek kata memang padan selaku tugasnya sebagai Menteri Belia dan Sukan di kementerian tersebut.

Bahkan jika anda mengikuti Instagramnya (@KhairyKJ) pasti perasan bahawa KJ adalah seorang yang gemarkan stoking yang mempunyai warna-warna yang striking walaupun sedang dalam pakaian formal. Ini kerana bagi beliau, warna stoking yang ceria dan menarik akan memberikan satu mood yang baik untuk si pemakainya.

Foto: Instagram KJ 
Baru-baru ini, KJ telah memuat naik sekeping foto di Instagramnya yang menunjukkan beliau memakai stokin yang tidak sama pasangannya ketika menghadiri sidang Parlimen. Sebelah kuning dan sebelah lagi bercorak belang biru.


Rupa-rupanya KJ mempunyai sebab tersendiri mengapa beliau memadankan stokin tersebut sebegitu. Menurut posting IG itu, KJ memberitahu tujuan dia memakai sedemikian kerana ingin menunjukkan sokongannya bersempena Hari Sindrom Down Sedunia pada 21 Mac yang lalu.

Foto: Instagram KJ 
Bagi KJ Hari Sindrom Down Sedunia itu terasa dekat dengannya kerana beliau sendiri mempunyai anak saudara yang menghidap sindrom down. Tambah beliau lagi, sepatutnya sindrom down bukanlah satu perkara yang patut dimalukan dan sepatutnya masyarakat normal perlu memberi sokongan kepada mereka untuk menjalani kehidupan sama seperti orang lain.


Foto: Instagram KJ 
Para netizen turut terkesan dengan posting IG KJ tersebut dan ramai yang sedar bahawa Sindrom down bukannya satu penyakit bahkan ia perlu diraikan dengan cara memberi sokongan dan layanan seperti orang biasa.

Usaha KJ ini sememangnya patut dipuji kerana beliau memanfaatkan pengaruhnya di sosial media dengan memberikan kesedaran sebegini kepada orang ramai. Ini barulah betul-betul social media Influencer! -CARI
7

Bagus
5

Marah
7

Terkejut
9

Sedih
19

Lawak
25

Bosan

Friends Rank (72 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote sakinahxpdc 25-3-2018 02:44 AM
Bila KJ pakai nampaklah style nye.. Tapi bila aku pakai, sah2 kena bahan ngan member2... hahahaha
Quote Artemesiaa 25-3-2018 09:57 AM
Nothing new bebudak kpop dah lama pakai stokin lain warna cam ni bukan setakat stokin je kasut pun kadang lain warna tak kecoh pun
Quote rosasen 25-3-2018 10:08 AM
KJ pakai xpe la kot...hehe
Quote debab76 25-3-2018 09:18 PM
oh abam kj :x
Quote yayaachan 25-3-2018 09:52 PM
Still teringat pasal tweet choke me daddy tu hahahaa
Quote LostStar 26-3-2018 11:57 AM
cube kalau die bukan menteri.. harus org keji..
Quote mohdcrow 26-3-2018 12:58 PM
100 juta mana?

Lihat semua komen(7)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2023 06:10 AM GMT+8 , Processed in 0.078763 second(s), 37 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top