CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Pasangan Tak Datang, Pengantin Perempuan Tetap Gagah Bersanding Sendiri

20-3-2018 04:17 PM| Diterbitkan: Cari-Abdul| Dilihat: 6185| Komen: 49|Original author: Oleh: Abdul

Description: Hari persandingan adalah hari paling ditunggu-tunggu oleh setiap pasangan pengantin di mana mereka dipakaikan busana indah dan dilayan bak raja pada hari itu.
Hari persandingan adalah hari paling ditunggu-tunggu oleh setiap pasangan pengantin di mana mereka dipakaikan busana indah dan dilayan bak raja pada hari itu.

Namun lain pula bagi wanita ini apabila terpaksa bersanding berseorangan di hari yang istimewa itu.

Foto: Twitter
Foto: Twitter
Menurut pengantin perempuan yang dikenali sebagai Badriyah Amir, pasangannya tidak dapat hadir kerana tidak dapat pengecualian dari latihan bomba.

Namun dia tetap tabah meneruskan majlis itu walaupun tanpa kehadiran pasangannya.


Kisah ini mendapat perhatian para netizen yang rata-rata sedih dan tidak berpuas hati mengapa pengantin lelaki tidak diberi pelepasan.
Nah baca komen mereka.

Tak mengapalah, yang penting akad nikah sudah selamat dilakukan. Kalau ada rezeki lebih nanti, boleh buat majlis bersanding lagi selepas ini okay? -CARI
29

Bagus
28

Marah
25

Terkejut
23

Sedih
21

Lawak
23

Bosan

Friends Rank (149 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Clan204 20-3-2018 04:20 PM
lurus betul abam bomba tu... train askar pun blh tidak hadir 3 kali wakaka
Quote saviour_09 20-3-2018 04:22 PM
something wrong somewhere ni
takkan la bos jabatan dia sekejam tu
i can't brain that

baik tak payah jadi orang
bangsat2 pun half day pun takpe dah
pandai la dia nak berkejar kot mana pun
Quote krustykrab 20-3-2018 04:26 PM
awat ceq tak pi ja kat tmpt dia training tu...gempur sanding kat situ ja
Quote chazey 20-3-2018 04:27 PM
Seswatuh.

I don't buy this story.
Quote idakamaruddin 20-3-2018 04:33 PM
syarat wajib nikah kene ada lelaki dan perempuan

tak penah lg dengar syarat wajib sanding wajib kene ada kedua pasangan hahah

btw akak suspicious la ye ke tak leh keluar sbb training bomba..nth nth....

Quote mbhcsf 20-3-2018 04:45 PM
tak paaaa aih Kak oi... nikah sah sudah , tu dah baik dah...depa yg mai tu pun kenyang aih...

semoga  diberkati dunia akhirat
Quote prettyuglybabe 20-3-2018 04:48 PM
kalau dah laki tak leh datang, tak yah la sanding bagai..
tangguh je bila laki bini dah ada..
kalau tak sempat nak tangguh, buat je la kenduri makan-makan biasa..
Quote lumie 20-3-2018 04:51 PM
Hrp balai bomba tersebut dpt bg penjelasan... Mghrpkan plot twist..{:smile
Quote LiliSam 20-3-2018 04:52 PM
prettyuglybabe replied at 20-3-2018 04:48 PM
kalau dah laki tak leh datang, tak yah la sanding bagai..
tangguh je bila laki bini dah ada..
kala ...

kan..nk kata buat majlis ni..mesti dh plan lama dah kot..bukan nya tetiba je ..eh nak sanding esok .eheh
Quote LiliSam 20-3-2018 04:52 PM
lumie replied at 20-3-2018 04:51 PM
Hrp balai bomba tersebut dpt bg penjelasan... Mghrpkan plot twist..{:smile

kan..nk gak tau..jeng jeng jeng
Quote Orix 20-3-2018 05:09 PM
Clan204: lurus betul abam bomba tu... train askar pun blh tidak hadir 3 kali wakaka


Mgkin abam bomba telahpun menggunakan ketiga2 kesempatan utk ponteng training pd sebelum2 ini........
Quote missinpiece 20-3-2018 05:11 PM
Erm last minit dpt panggilan training kottt
Dah dek terlalu minat sgt dgn dunia kebombaan terpaksala diturutkan ye dak.
Dah mcm tu pakai baju lawa2 xyahla sanding just layan tetamu yg dtg jela.
Quote missinpiece 20-3-2018 05:11 PM
Erm last minit dpt panggilan training kottt
Dah dek terlalu minat sgt dgn dunia kebombaan terpaksala diturutkan ye dak.
Dah mcm tu pakai baju lawa2 xyahla sanding just layan tetamu yg dtg jela.
Quote missinpiece 20-3-2018 05:11 PM
Erm last minit dpt panggilan training kottt
Dah dek terlalu minat sgt dgn dunia kebombaan terpaksala diturutkan ye dak.
Dah mcm tu pakai baju lawa2 xyahla sanding just layan tetamu yg dtg jela.
Quote missinpiece 20-3-2018 05:11 PM
Erm last minit dpt panggilan training kottt
Dah dek terlalu minat sgt dgn dunia kebombaan terpaksala diturutkan ye dak.
Dah mcm tu pakai baju lawa2 xyahla sanding just layan tetamu yg dtg jela.
Quote missinpiece 20-3-2018 05:11 PM
Erm last minit dpt panggilan training kottt
Dah dek terlalu minat sgt dgn dunia kebombaan terpaksala diturutkan ye dak.
Dah mcm tu pakai baju lawa2 xyahla sanding just layan tetamu yg dtg jela.
Quote Artemesiaa 20-3-2018 05:21 PM
Gigih betul apalah agak cerita sebenarnya tak dapat hadir tu.
Quote de_ikea 20-3-2018 06:42 PM
Ni kenduri belah lelaki kan? Mujurlah belah lelaki. Kurang sikit org mengata. Kalau belah pompuan, lg haruuu
Quote M.Rose 20-3-2018 07:30 PM
Entah2 kawin laki org
Pakat bg alasan x dpt pengecualian training.

Lihat semua komen(49)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-12-2021 05:32 AM GMT+8 , Processed in 0.073308 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top