CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Siapa Yang Bodoh Sebenarnya?" - Tak Tahu Cerita Sebenar, Netizen Sibuk Mengecam!

20-3-2018 04:17 PM| Diterbitkan: cari-khair| Dilihat: 7356| Komen: 70|Original author: Oleh: Khair

Description: Satu perangai netizen di Malaysia adalah cepat benar membuat andaian sendiri, bahkan mereka gemar mengecam tindakan seseorang tanpa mengetahui cerita sebenar terlebih dahulu.
Satu perangai netizen di Malaysia adalah cepat benar membuat andaian sendiri, bahkan mereka gemar mengecam tindakan seseorang tanpa mengetahui cerita sebenar terlebih dahulu.


Foto: Twitter

Baru-baru ini, seorang netizen (@skinnyondinie) di Twitter telah mengecam tindakan atlet lasak negara, Redha Rozlan atau lebih dikenali sebagai Mat Redho kerana telah melakukan rope swing bersama anaknya yang masih kecil.

Netizen tersebut bukan sahaja mengecam tindakan bapa itu, bahkan turut menyifatkan operator sukan ekstrem Rentas Adventure tidak bertanggungjawab kerana membenarkan aksi tersebut walaupun dilengkapi dengan peralatan keselamatan.


Sebelum itu, Mat Redho yang sebelum ini terkenal dengan aksinya dalam Ninja Warriors Vietnam telah memuat naik beberapa video memaparkan aksi berani dia dan anak kecilnya ketika terjun dari Jambatan di Kuala Kubu Baru, Selangor.


Foto: IG Mat Redho

Menerusi posting di Instagramnya, Mat Redho memaklumkan bahawa terjunan tersebut bukanlah dilakukan secara paksaan tetapi anaknya sendiri memohon untuk terjun dan dia sebagai bapa memang mengambil kira keselamatan anaknya dengan memakaikan abah-abah yang diikat pada badannya. 

Secara logik, pasti Mat Redho tahu apa langkah keselamatan yang perlu diambil untuk melakukan aksi ekstrem seperti ini kerana dia lebih berpengalaman dan tahu had-hadnya.

Tweet daripada netizen terbabit turut tidak dipersetujui netizen lain dan menyifatkan tweet tersebut sekadar ingin meraih retweet yang banyak tanpa berfikir sedalam-dalamnya.


Foto: Twitter

Mujur juga ada netizen yang tahu cerita sebenar, jadi sebelum anda mengecam apa-apa tindakan orang lain, selidik dan dapatkan kisah sebenar terlebih dahulu. Jangan cepat sangat nak melatah. - CARI
13

Bagus
17

Marah
13

Terkejut
17

Sedih
14

Lawak
12

Bosan

Friends Rank (86 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote multinicky 20-3-2018 04:39 PM
so, ni ke ciri2 apak2 kesukaan bbnu sekarang?? xlm lpsni sorg tu pon mgkn tiru kot..
Quote manehnya 20-3-2018 04:41 PM
hurkehh... anak hg la terhebat.. anak org lain semua x ready lg
Quote lumie 20-3-2018 04:46 PM
Memula tgk cm pelik gk sbb bwk ank. Tp bila tgk safety harnes smua ade.....lantak ko lah...{:sing
Quote noraidil_06 20-3-2018 04:50 PM
No way! Brp umur ank dia tu? Gile
Quote chazey 20-3-2018 05:06 PM
Still bodoh no matter. Bodoh namampus bapak kertu kalah dengan anak umo 2 tahun.
Quote pearl.silver 20-3-2018 05:32 PM
Lepas upsr nnt ank dia akn panjat papan tanda ipoh
Quote prettyuglybabe 20-3-2018 05:49 PM
hebat anak dia dua tahun dah pandai request ek..
anyway, aktiviti kat jambatan tu berlesen berinsurance ke tak?
Quote ninnakarinna 20-3-2018 05:52 PM
multinicky: so, ni ke ciri2 apak2 kesukaan bbnu sekarang?? xlm lpsni sorg tu pon mgkn tiru kot..


Adakah sorang itu HH?
Quote shernazz 20-3-2018 06:58 PM
Praktis bunuh diri bersama anak ke?
Quote MeghanK 20-3-2018 07:02 PM
still bodoh sebab anak tak pakai helmet
Quote M.Rose 20-3-2018 07:25 PM
Bpak bangang. Kau dgr ckp ank atau ank dgr ckl kau
Quote Andyscenes 20-3-2018 07:31 PM
Netizen menyokong? Adoyy.. still bodoh tu je
Quote shop_girl 20-3-2018 08:26 PM
Gayat laaa..jgn babitkan anak ok wpun ko ckp budak tu yg nak
Quote Nurul8001 20-3-2018 08:30 PM
Ada tak doktor yg boleh bg pandangan..
Saya takmo komen tentang safety harness, yg saya nak tanya, ada tak risiko otak gegar, glaokoma, atau apa jua mudarat pada organ lain memandangkan anak ini sangat kecil, dah tentu organnya belum matang..
Quote Nurul8001 20-3-2018 08:31 PM
Pergerakan laju, altitud berbeza..
Sedangkan orang tua pun ada risiko..
Quote imransulaiman 20-3-2018 09:47 PM
multinicky: so, ni ke ciri2 apak2 kesukaan bbnu sekarang?? xlm lpsni sorg tu pon mgkn tiru kot..

Laki hanis kah?
Quote eyansss 21-3-2018 12:22 AM
prettyuglybabe replied at 20-3-2018 05:49 PM
hebat anak dia dua tahun dah pandai request ek..
anyway, aktiviti kat jambatan tu berlesen berinsur ...

nope... pakcik aku bomba kat kkb tu... dia kata takde memana company yang dapat lesen untuk beroperasi cenggini...
Quote RatuDunia94 21-3-2018 12:31 AM
Sejenis Kekrul juga la ni...
Quote mongoose_kidz 21-3-2018 06:07 AM
pastu klau ank nk terjun gaung bapak pun terjun gaung sekali ke???org skrg ni urban lain mcm la
sptuttnya ko la g pujuk ank ko...kata xleh

Lihat semua komen(70)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

24-1-2022 11:29 AM GMT+8 , Processed in 0.084194 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top