CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Antarabangsa Lihat artikel

Sebar Gambar Bogel Seolhyun, Agensi Jamin Hukuman Berat

20-3-2018 03:41 PM| Diterbitkan: Cari-suzy| Dilihat: 9548| Komen: 17|Original author: Oleh: Suzy

Description: Syarikat yang menguruskan kumpulan AOA, FNC Entertainment mengumumkan akan mengambil tindakan undang-undang terhadap pihak bertanggungjawab menyebarkan gambar salah seorang ahli kumpulan itu, Seolhyun ...


Syarikat yang menguruskan kumpulan AOA, FNC Entertainment mengumumkan akan mengambil tindakan undang-undang terhadap pihak bertanggungjawab menyebarkan gambar salah seorang ahli kumpulan itu, Seolhyun dengan tujuan berniat jahat.

Agensi itu juga menyatakan mereka sudah mengumpulkan bukti-bukti terakhir sebelum memfailkan kes tersebut. 


Anggota kumpulan AOA

"Setelah mengumpulkan semua bukti yang mungkin berkaitan dengan gambar Seolhyun yang kini disebarkan ke media sosial serta aplikasi pesanan mudah alih dan mengenalpasti ke mana foto itu diedarkan, kami merancang untuk memfailkan dakwaan terhadap pihak bertanggungjawab hari ini," ujar wakil FNC pada 19 Mac lalu.



Foto: Koreaboo

"Kami akan mengambil tindakan undang-undang yang tegas terhadap bukan sahaja pembuatan foto yang diedit, tetapi juga penyebaran gambar itu bersama-sama dengan maklumat palsu.

"Kami akan memastikan orang yang bertanggungjawab membuat dan menyebarkan (gambar yang diedit) akan dihukum dengan berat. Kami juga dengan jelas menyatakan bahawa kami tidak akan berlembut lagi dengan fitnah-fitnah yang dilemparkan terhadap Seolhyun," ujar wakil tersebut.


Sumber foto: FNC ENtertainment

Kenyataan FNC Entertainment dikeluarkan sebagai respon kepada penyebaran gambar-gambar bogel Seolhyun secara berleluasa di atas talian dengan kapsyen 'Foto dari telefon bimbit Zico yang hilang'.

Zico dan Seolhyun Block B sebelum ini bercinta selama beberapa bulan pada tahun 2016 sebelum mengumumkan perpisahan mereka pada Ogos tahun sama.

Siapalah yang dengki sangat dengan Seolhyun itu ya? - CARI
12

Bagus
10

Marah
28

Terkejut
20

Sedih
24

Lawak
17

Bosan

Friends Rank (111 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote shernazz 20-3-2018 03:55 PM
Alahai cian
Bahaya dek.dok snap snap pic naked poen bagai...
Lagi.plak.skang ada i cloud neh..eee..seram.iols
Quote siputsedut 20-3-2018 04:05 PM
Seolhyun ni body sedap gila..lekuk di tpt yg betul...tp nk wat camno seolhyun..ailee pon pernah tersebar gk gamba bogel..aman2 je skang teruakan karier nyanyian...Tabahlah
Quote Clan204 20-3-2018 04:14 PM
siputsedut replied at 20-3-2018 04:05 PM
Seolhyun ni body sedap gila..lekuk di tpt yg betul...tp nk wat camno seolhyun..ailee pon pernah ters ...

mcmana nak tau ok ke tak kalau mosaic die mcm tile dlm rumah byknye...huhuhu..yg tukang mosaic pun timbang rasa la sikit... hahaha #hardcore
Quote siputsedut 20-3-2018 04:19 PM
Clan204 replied at 20-3-2018 04:14 PM
mcmana nak tau ok ke tak kalau mosaic die mcm tile dlm rumah byknye...huhuhu..yg tukang mosaic pun ...

Tgk baju ketat melekap tu la..nampak mcm idokla sekeping...unless dia letak buah oren dlm bra...
Quote tomaz 20-3-2018 04:30 PM
X pelik pon kalau tu gbr sbnr. Lg2 sheolss ni bimbo pastu dating zico pulak. Kantoi dating pon sbb sheolss gi umah zico. X de yg pelik
Quote lumie 20-3-2018 04:53 PM
Tgk cm sekeping je....
Quote kamil8891 21-3-2018 06:26 AM
pic last tu...gilos dio punya apam..terbahagia dua kot hahahaha
Quote lkick2113 21-3-2018 08:02 AM
man yg tak censored???
Quote annehuda 21-3-2018 09:28 AM
aoa ni mcm suspicious gak sbnrnye

mcm thn lepas ke, ada isu trainee fail report polis psl gangguan seksual. trainee tu bawah umur. die citer bos company tu buat demo tak senonoh ngan sorg artis pompuan. so dlm artikel tu adela clue clue die. netizen speku artis pompuan yg buat demo tu adalah jimin aoa nih. tp citer ni senyap and mungkin senyap sbb trainee tu dah dibayar la kot.

pastu tahun lepas pun choa, the lead singer hiatus, pastu tetiba dia kuar group. due to depression. katenye sbb choa dah tak tahan nak kene bawak imej seksi meksi ni. aoa ni actually diorg start as girl band, main instrumen mcm cnblue and ft island. tp imej tu tak laku so bawakla imej seksi.  

mcm seolhyun ni ngan zico block b tu pun peliks gak, pas kantoi seolhyun gi rumah zico, umum couple. tp tak lama plak tu diorg break up and senyap sunyi tak sebut2 nama dah.  zico ni bkn takat rapper, die pun producer and song writer. jd ade yg speku aoa ni gi 'jual' seolhyun kt zico ka sbb nak lagu?

hhhmmmm
Quote tomaz 21-3-2018 10:12 AM
annehuda replied at 21-3-2018 09:28 AM
aoa ni mcm suspicious gak sbnrnye

mcm thn lepas ke, ada isu trainee fail report polis psl ganggua ...

X tahu pulak iolss ada yg speku mcm tu. Dunia idols ni bukan clean sgt. Tgk je la pakaian idols pompuan skrg. Makin seksi. Dahla budak bawah umur. X paham iolss mcm mana korean boleh bangga. Mcm jual anak pon ada. Masa produce 101 x silap ada one of producer cakap psl dia terbitkan show 101 ni mcm some sort of porn utk penonton. Yela. Sbb yg join budak2

Ni iolss tepek artikel tu...

Producer Han Dong Chul revealed a bizarre, unexpected, and provocative reason for why he created the show 'Produce 101'.

During an interview with 'High Cut', he was given the question, "Guys probably will not be interested in the male version of 'Produce 101'. How do you plan to attract male viewers?" PD answered, "Female or male, people will watch it if the program has a good, strong format. It's a matter of quality."

He continued, "I'm not sure how to say this, but the reason why I first created the female version is because I wanted to make healthy pornography for guys. Even though the contestants just seem like a younger sister or niece, aren't they adorable? I wanted to create a type of porn that gives you that feeling, and the male version will also serve as that type of porn for female viewers. I once heard that Rain's performance was like porn for girls. The male version of 'Produce 101' aims to fill in that fantasy, and if it's entertaining enough then male viewers will watch it too."




Quote purpler 21-3-2018 11:17 AM
tomaz replied at 21-3-2018 10:12 AM
X tahu pulak iolss ada yg speku mcm tu. Dunia idols ni bukan clean sgt. Tgk je la pakaian idols po ...

jawapan dia mcm seram jek....
tapi tulah... idol perempuan mmg sanggup hadap semua ni....
sanggup seksi nak biar lelaki hadap diaorang....
sebelum ni pernah jgk dgr idol lelaki bagi tips macammana diaorang beli condom...
tapi yg lelaki mmg tak boleh silap sikit....
tu yg ada kes sexual harassment tak habis2 kat sana...
sedangkan yg pompuan seksi tak ingat tu takpe....
Quote tomaz 21-3-2018 11:34 AM
purpler replied at 21-3-2018 11:17 AM
jawapan dia mcm seram jek....
tapi tulah... idol perempuan mmg sanggup hadap semua ni....
sanggu ...

Idols atau pelakon yg baru nak naik mmg iolss rasa sanggup je hadap semua ni. Korea skrg kan mcm jd artist ni lg mewah dr keje biasa. Budak2 muda kalau tanya nak jd apa msti jawab nak jd idols. Muka lawa bakat xde pon boleh buat duit. Sexual harassment bagai tu benda biasa je dlm industri kat mana2 pon. Kdg boleh jd win2 situation kdg x. Ada je yg sanggup gadai diri asal boleh femes kan. Awkward sgt kalau tgk idols pompuan menari depan2 viewers dlm variety show ke apa. Dgn short pant tu







Quote sungaiseram 21-3-2018 02:08 PM
lawa betul dia kan..

brapa % fake dia gak nye?
Quote annehuda 21-3-2018 02:09 PM
tomaz replied at 21-3-2018 10:12 AM
X tahu pulak iolss ada yg speku mcm tu. Dunia idols ni bukan clean sgt. Tgk je la pakaian idols po ...

aah kalau benda2 mcm ni payah nk meletop kat malaysia. tp netizen kpop kt korea tu level csi diorg berganda2 kot. takat level csi bodgos tu pun jauh bertiang-tiang ditinggalkan

lagi satu, one reason ngape idol idol kpop ni tak nak bercinta, bukan taknak, tapi katenye udah dispedo oleh mak dan bapak hayam memasing.

kalau tak silap dulu ada kes idol bunuh diri sebab dah tak sanggup dilacurkan dah. tp senyap sunyi la kes tu smpi sudah
Quote chazey 22-3-2018 02:27 AM
tomaz replied at 21-3-2018 10:12 AM
X tahu pulak iolss ada yg speku mcm tu. Dunia idols ni bukan clean sgt. Tgk je la pakaian idols po ...

Pedonya statement, euw!

Memang idols pompuan sekarang rata2 jual seks jah dengan imej, lagu dan dance yang provokatif. Heran ai ok pulok lepas masuk tivi segala kat Korea itu. Layak dikahaktuihkan jah industri meka ni.
Quote delia3003 27-3-2018 11:46 PM
Edited by delia3003 at 27-3-2018 11:50 PM
annehuda replied at 21-3-2018 09:28 AM
aoa ni mcm suspicious gak sbnrnye

mcm thn lepas ke, ada isu trainee fail report polis psl ganggua ...

ada lagu AOA dari Zico ke? Macam takde je (iols tak follow pun group ni) tapi AOA start famous dengan lagu Miniskirts dari Brave Brothers. Macam tak logik je, kalau aim setakat idol rapper...kalau jerung2 besar yang boleh sponsor logik ler jugak. Seolhyun takde langsung drama atau filem atau tv program famous yang boleh buat dia jadi popular/IT girl. Dia start naik masa AOA tengah famous, sebagai visual....FNC ni push dia, tiba2 dapat iklan SKT, terus famous sebab iklan ni dan jadi IT girl. Macam Suzy tu nampak ler jugak dia jadi IT girl sebab ada drama dan filem popular (dia sebagai lead)

pose ni ler (untuk iklan SKT) dan media play yang buat dia popular dan jadi IT girl. Kalau uols suruh senaraikan filem atau drama famous dari dia sebagai lead (sebelum jadi IT girl) memang takde



Gambar vogel tu nampak macam skrempeng je, FNC dah deny pun sebab tu nak ambil tindakan.
Quote aunisofia 5-4-2018 12:33 PM
muka durang pun da serupa....tak tahu mana satu seol hyun hhuhuuhu.

Lihat semua komen(17)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2022 03:54 AM GMT+8 , Processed in 0.079504 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top