Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Kalah Perempuan! Lelaki Ini Lebih Yakin Pakai Stiletto Pergi Kerja

14-3-2018 02:53 PM|Oleh: Ain | Dilihat: 1863| Komen: 19

Fuh, sekali lihat memang segak habis ahli perniagaan ini berjalan ke pejabatnya. Tapi, ada benda yang tak kena dengan kakinya.


Foto: Mail Online

Jika lelaki berkerjaya lain segak memakai kemeja dan sut serta berkasut formal, berbeza dengan Ashley Maxwell-Lam, 30, yang mendakwa selesa berkasut tumit tinggi, lapor Mail Online.

Pengurus projek di sebuah syarikat insurans itu mendakwa dia mula memakai kasut tumit tinggi setahun lalu apabila rakan sekerja wanita memberitahu bahawa dia berasa yakin dan berkuasa setiap kali memakai kasut tumit tinggi.


Foto: The Sun

"Selepas memikirkannya, saya terus ke kedai kasut untuk mencuba kasut tumit tinggi. Ketika itulah saya memutuskan untuk memakai kasut tumit tinggi ke pejabat," katanya kepada The Project.

Menurut Ashley, memakai kasut tinggi melonjakkan keyakinan dirinya dan membuat dia berasa sangat berkuasa seperti boleh melakukan apa sahaja.


Foto: Mail Online

Hingga kini, dia memiliki sembilan pasang kasut tumit tinggi dengan empat daripadanya untuk kegunaan pejabat sementara lima lagi untuk digunakan ketika bercuti.


Foto: The Sun

Macam-macam cara digunakan untuk meningkatkan keyakinan diri seseorang. Tapi, kalau lelaki Malaysia buat begini, memang menempah makian sajalah nampaknya. - CARI




Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
3
Terkejut
3
Sedih
5
Lawak
6
Bosan
1
Komen: 19
Komen

Previous : Apa Yang Buat Putera Arab Saudi Ini Nampak Cool?

Next       : Lelaki Ini Jatuh Lumpuh Selepas Duduk Terlalu Lama Dalam Tandas. Watch Out!

Komen Terbaru

Quote Themilo 18-3-2018 09:25 AM
tiru selebriti LGBT pinoy sinon loresca kah? heshe penuh konfiden drag bikini, dress bagai.. naik treadmill kat gym pun heshe pakai heels..

Lain-lain Komen

Quote shernazz 14-3-2018 03:17 PM
Kasut tumit tinggi.ni mmg menjadikan jalan x bersepah..hahaha
Iols pon kakau pakai kasut tumit mmg jalan ok sikit...
Quote Artemesiaa 14-3-2018 03:22 PM
Dalam hati ada pelangi ler ni
Quote fushimi 14-3-2018 05:10 PM
betul betul bila pakai kasut tumit tinggi kopiden level tu lebih sikit

berjalan pun rasa cam bongkak dan berlagak je

tapi lepas tu tuhan je tahu penatnya kaki iols

Quote mziskandar 14-3-2018 11:21 PM
Elok pakai rollerblade je.
Quote mtjcmc 15-3-2018 08:42 AM
Nampak pelik je laki pakai kasut tumit tinggi
Quote kucen_miang 15-3-2018 09:05 AM
abis opis hour acik ni drag ke?
Quote vanillaninja 15-3-2018 10:40 AM
Pakai high heels ni memang boleh ooze self-confidence. I admit that la. Tapi yang pakai high heels 24/7 tu sejenih gigih la
Quote devilito2 15-3-2018 12:15 PM
xpayah la nak tiru...
Quote dani-rox 16-3-2018 04:11 AM
kalo ikut sejarah, dulu2 kasut tumit tinggi memang dipakai org lelaki saja. lol
Quote Orix 16-3-2018 07:07 AM
shernazz replied at 14-3-2018 03:17 PM
Kasut tumit tinggi.ni mmg menjadikan jalan x bersepah..hahaha
Iols pon kakau pakai kasut tumit mmg  ...

Jwpan uols sama mcm toksriti.... sheols pn ckp benda yg sama
Quote shernazz 16-3-2018 07:12 AM
Orix replied at 16-3-2018 07:07 AM
Jwpan uols sama mcm toksriti.... sheols pn ckp benda yg sama

Ye ke uols? Hahaa
Tp memang la..jalan jadi teratur gitchu..
Flat shoes..habis ciri ciri wanita melayu terakhir...kikikiki
Quote ReginaGeorge 17-3-2018 08:45 AM
Bff sajat nihh
Quote whadda 17-3-2018 10:58 AM
gigihnye la.. salute btol mane yg tahan berjam2 pakai high heels ni.. letih kaki dan badan oi walopon dah biasa
Quote makita 17-3-2018 09:43 PM
shernazz replied at 16-3-2018 07:12 AM
Ye ke uols? Hahaa
Tp memang la..jalan jadi teratur gitchu..
Flat shoes..habis ciri ciri wanita m ...

Hahah meols pkai flat shoes...terpaksa la bajet acik acik. Meols start umo 30 x bole da pkai kasut 2 inci. Sakit blkg peha.
Quote HannahMontana 17-3-2018 09:55 PM
permepuan mana xde high heel ??
Quote shernazz 17-3-2018 10:58 PM
makita replied at 17-3-2018 09:43 PM
Hahah meols pkai flat shoes...terpaksa la bajet acik acik. Meols start umo 30 x bole da pkai kasut ...

Ye la kan...iols sejak.gundu sikit neh dh.kurang dh...
Jadi jalan.agak bersepah...kikikiki
Nak.kejar anak.lg..
Quote coconico 18-3-2018 01:39 AM
I blh pakai high heels selama 2 hours max. Sakit kaki wehhh.... tak tahan. Nasib sekarang ni g keja guna sneakers je, spesel occasion je pakai heels
Quote hyie 18-3-2018 03:26 AM
lebih selesa pkai flat sajork...tapi kalau tengah pakai heels tetiba tumit patah, cecepat makan mentos yach
Quote Themilo 18-3-2018 09:25 AM
tiru selebriti LGBT pinoy sinon loresca kah? heshe penuh konfiden drag bikini, dress bagai.. naik treadmill kat gym pun heshe pakai heels..

Lihat semua komen(19)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Apple App Store
    Get it FREE Google play
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.040823s Gzip On
    To Top