Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Muak Dengan Media Sosial? Jom Berkampung Di 6 Laman Web Pelik Ini Pula!

13-3-2018 05:58 PM|Oleh: Ain | Dilihat: 1895| Komen: 24

Tak dinafikan lagi, kebanyakan daripada kita sering 'berkampung' di Facebook, Instagram dan Twitter sampai ada yang ketagih. Celik saja mata, pasti fon dicapai kerana nak memeriksa notifikasi atau cerita baru dipaparkan.

Tapi, pernah tak anda berasa muak dengan semua ini? Kalau anda bosan, tetapi tak mahu log masuk akaun media sosial anda, cubalah 'melepak' di laman web lain seperti 9gag, Quora dan sebagainya.


Foto: Reaction GIFs


Masih bosan?


Ada beberapa laman web lain yang mungkin anda tak pernah terfikir akan kewujudannya boleh anda layari untuk mengisi masa di kala kebosanan.

Jom tengok laman web apa saja yang ada seperti dipetik dari Iluminasi.com.


1. Cleverbot
 


Bosan, tapi tak tahu nak menyembang dengan siapa? Cleverbot boleh menemani anda!

Tanyalah apa sahaja. Sama macam aplikasi Simsimi, bot pintar ini akan memberi jawapan yang buat anda kagum.

 


Tapi, janganlah sampai ketagih berborak dengan bot ini. Nanti orang kata antisosial atau gila pula.


2. Feed the Head



Okey, apa kata kita perah otak sikit? Seperti teka-teki, kepala yang besar ini akan menentukan tahap kecerdasan anda. Cubalah dan tengok apa yang boleh anda buat dengan 'sebiji kepala' ini.


3. Map Crunch

 


Nak melancong, tapi tiada bajet dan kekangan masa? Klik saja Map Crunch dan anda boleh 'melancong' dengan percuma!


4. Flight Radar
 


Nak berangan konon-konon menjadi ejen pengintip? Flight Radar membolehkan anda mengintip pergerakan hampir semua pesawat di ruang udara!

Klik saja pada badan pesawat dan maklumatnya akan dipaparkan di skrin anda.


5. Staggering Beauty



Stres? Sabar dan klik web ini. Mungkin anda akan dapat merasakan tubuh mahu mengikut 'menari' bersama.


6. Creepy Pasta



Uooouoo... Laman web ini sangat sesuai untuk anda yang meminati kisah seram dan misteri. Patform ini menyediakan pelbagai koleksi cerita mendebarkan serta klip yang bakal buat jantung anda tercabut!


Semoga info ini tak membuat anda bertambah stres. Apapun, jangan terlalu bergantung kepada Internet. Sebaiknya, kongsikan masalah anda dengan orang lain, okey. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
2
Lawak
4
Bosan
2
Komen: 24
Komen

Previous : Guna Telefon Mahal Tapi Gambar IG Tetap Buruk? Ini 9 Tip Daripada Instafamous!

Next       : Ini Rahsia Amalina Che Bakri Fasih Berbahasa Inggeris. Boleh Cuba Praktikkan Lepas Ni!

Komen Terbaru

Quote awanearisu 15-3-2018 12:58 AM
Kita dah terjebak dengan reddit

Lain-lain Komen

Quote iszablack 13-3-2018 06:47 PM
Iols dah jarang online fb, ig n twitter.. selalu berkuntum kat cari forum ni jer haaaaa{:nose{:nose{:nose{:nose
Quote iszablack 13-3-2018 06:47 PM
Iols dah jarang online fb, ig n twitter.. selalu berkuntum kat cari forum ni jer haaaaa{:nose{:nose{:nose{:nose
Quote shernazz 13-3-2018 06:54 PM
Nak.psiko..gi.aje.darkweb
Hahaha
Tp mmg menghantui pikiran.la
Quote salmon-suki 13-3-2018 07:00 PM
Socmed lama dah x aktif,bkuntum d cni saja..kdg2 bukak gk web creepypasta,xpun fiksyenshasha tu,ikut mood...hihi~

dulu salu layari blog2,Reddit etc,tp lps jmpe cari ni,duk melepak cni je..kekeke~{:shy{:shy
Quote CiliPadiSedap 13-3-2018 07:27 PM
kasihan cari forum xmasuk list ( port acik2 bawang berkepam )
Quote missinpiece 13-3-2018 07:45 PM
Maleh nak membelek ig fesbuk. Tempat org membongak je. Baik duk kt forum. Xpon baca komik. Maen game
Quote dubuk 13-3-2018 08:13 PM
sempat berkelahi sekejap dengan simsimi
Quote fliphair8 13-3-2018 08:31 PM
Aku suker duk porem ni sebab komen2 tak sama cam dlm fb/ig....dalam ni lebih telus....hehehe
Quote gummiebear 13-3-2018 08:41 PM
Iols dah lama tutup fb ig semua tu. Bawwringg tapi disebabkan nak membawang maka disinilah iols berkuntum
Quote Mary_jane 13-3-2018 11:12 PM
Yeke cari tak boring? Padahal bila weekend je cari senduuu. Pagi isnin/khamis 3-6am maintenance. Tau tak masa tu hantu berkeliaran.  
Quote umbut 14-3-2018 08:50 AM
Dah bertahun tutup fb.. koser
Quote cekelatkopi 14-3-2018 08:56 AM
Mestilah quora no 1 di hati. No 2 insta then baru forum
Quote nuryakmal 14-3-2018 10:16 AM
lama tak update ig
Quote jazaa100 14-3-2018 11:46 AM
fliphair8 replied at 13-3-2018 08:31 PM
Aku suker duk porem ni sebab komen2 tak sama cam dlm fb/ig....dalam ni lebih telus....hehehe

aku sampai terbawak bawak ke fb komen mcm kat porum ni.....

Quote Burong_Hantuk 14-3-2018 11:52 AM
minat susur laman belajar bahasa asing.amat bagos
Quote bottombikini 14-3-2018 12:01 PM
masa aku travel dulu
bila landing ada satu makcik tu sembang anak dia boleh tau flight dah sampai mana sume
flight radar tu la kot

Quote nadie90 14-3-2018 12:08 PM
Tggu msa nk tutup fb dgn twitter ja.....nk berkuntum dlm nie ja...lg menarik
Quote fliphair8 14-3-2018 12:18 PM
nadie90 replied at 14-3-2018 12:08 PM
Tggu msa nk tutup fb dgn twitter ja.....nk berkuntum dlm nie ja...lg menarik

Aku pun dah berjaman x bukak fb...lupa pun password, fb ni kuat nau bau bawang...pentaksub pun boleh tahan baik dr segi hiburan or politik....rimas....ig aku bukak sebab layan retis2 kokosen peberet aku  
Quote saviour_09 14-3-2018 12:23 PM
creepypasta
hilang bosan mengantuk segala tok nenek layan

Lihat semua komen(24)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Apple App Store
    Get it FREE Google play
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.043314s Gzip On
    To Top