Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Rimas Dengar Bayi Menangis Dalam Bas, Netizen Minta Lelaki Ini Beli Kereta Sendiri

Oleh: Aimi|13-3-2018 04:21 PM |Dilihat:3931| Komen: 82
Setiap kali menaiki pengangkutan awam, mesti kita akan jumpa dengan macam-macam perangai dan ragam orang sekeliling.

Baru-baru ini seorang lelaki dikenali sebagai Shamirul Nazrin memuat naik video meluahkan rasa tidak puas hati dia dengan seorang ibu yang membiarkan anaknya menangis dalam bas sepanjang perjalanan dari Kuala Lumpur hingga ke Johor.


Mendapat pelbagai respon dari netizen, ada yang menyokong Shamirul, katanya ibu tersebut tak bertanggungjawab kerana sibuk bermain telefon. 


Namun kebanyakannya menghentam Shamirul dengan mengatakan lelaki tersebut tidak layak naik pengangkutan awam.

Kata mereka,kalau tidak tahan dengan perkara sebegini beli sahaja kereta sendiri. Tenang dan tak dikacau oleh sesiapa pun.


Semua orang punya pendapat sendiri, mungkin Shamirul ini memang dah penat menahan sabar agaknya. Ada yang pernah alami situasi ini? -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
3
Terkejut
2
Sedih
5
Lawak
3
Bosan
5
Komen: 82
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Munshi 7-6-2018 05:35 AM
mohdcrow: S.E.M.B.A.N.Gbukan susah pun?....dah ada anak ke belum?

Maksud dia bukan susah pun tu kiranya utk si mak budak tu tunjukkan some efforts la utk tenteramkan bayi tu. Berjaya atau tidak sampai budak tu diam lain la pulak ceritanya. Bayangkan kalau kita stress ada baby nangis dan kita nampak mak atau bapak atau guardian baby tu usaha dah nak pujuk baby tu kita pun tak akan lah meroyan sgt. Ni kalau dah org tua pun asyik main phone mmg layak lah jugak mendapat cercaan.

Lain-lain Komen

Quote prizadane 13-3-2018 04:24 PM
tak tahu la nak komen apa. well, kesian dekat mamat ni, pencemaran bunyi padanya. yes, jauh tu from Kl to JB. dengan penat lagi..

tapi nak salahkan baby n mak baby tu pun tak boleh. maybe tu je mode pengangkutan yang ada. n baby, mana la kita nak expect mood dia swing time tu. nak pukul or marah, baby... kalau dah umur 2 yrs n above tu, boleh cubit-cubit manja or dipujuk dengan toys or candy.

kesimpulannya, kena give and take je la
Quote aHoi83 13-3-2018 04:35 PM
Bole tak nak ckp muka she olls lebih annoying dari bunyi tangisan baby
Quote siputsedut 13-3-2018 04:41 PM
Taktau lah..nk salahkan parents pon x boleh jgk..sbb baby bukan boleh predict pon bila dia nk meragam..dah kenyang pampers kering dah burp bagai pon kekadang nangis jgk kalau dia x familiar dgn suasana keliling..maybe parents tu mmg perlu naik bas..xde transport sendiri ke...

Sejak2 social media usage ni berkembang..aku tgk byk post yg shows lack of compassion dikalangan malaysian especially anak muda...gi kedai waiter ckp bhs kelantan pon boleh jd isu...tu lah kekadang aku suka jdk kalau duduk dkt2 ngn org tua..diorang ni byk words of wisdom yg menangkan hati though ade jgk org tua yg mulut x de insurans...ahhh ape aku merepek ni
Quote qistiena 13-3-2018 04:41 PM
for me both at fault...
yg mamat nie...come onlah...earphone takkan takde...
mak baby tu plak...baby usually cries because they r hungry, their nappy r wet, or they need attention...pay some to the babylah...bukan susah sgt pun...or...myb phone tu lagi penting..
Quote mohdcrow 13-3-2018 04:48 PM
qistiena replied at 13-3-2018 04:41 PM
for me both at fault...
yg mamat nie...come onlah...earphone takkan takde...
mak baby tu plak...ba ...

S.E.M.B.A.N.G
bukan susah pun?....dah ada anak ke belum?
Quote qistiena 13-3-2018 04:49 PM
anak buah ramai...
berderet...
boleh je jaga sorang2...
Quote cicicumel 13-3-2018 04:54 PM
Annoyed gila muka bapok ni..
Quote L_Z 13-3-2018 04:57 PM
Muka hodoh jantan ni.. Sapa la yg malang dapat laki ni as bf atau laki.. Paling malang kesian makpak dia yg beranak jaga dia kekecik dedulu.. Ingat dah tua bangka cerdik tapi malangnya bodoh Dan muka hati pon busuk..
Quote Victorioussss 13-3-2018 05:00 PM
Mcm sotong je mamat ni
Quote CardiGans85 13-3-2018 05:05 PM
Rs nk bg tempeleng kt muka ko dek..{:laugh
Quote BoongaKertas 13-3-2018 05:36 PM
siputsedut replied at 13-3-2018 04:41 PM
Taktau lah..nk salahkan parents pon x boleh jgk..sbb baby bukan boleh predict pon bila dia nk meraga ...

pls tweet kelantan tu, meols tergelak sendiri sbb pandai plak org tu mrh plak lepas org srwk ckp bahasa srwak kat dia. hahahaha. kelakor yg tu.
Quote drivethru 13-3-2018 05:53 PM
Asalkan jangan goncang2 dan sepak2 kerusi aku dah la.. Setakat menagis dan bising aku x kisah sangat. Pasang earphone pastu aku tido.
Quote bottombikini 13-3-2018 06:14 PM
bukan sume org bawa earphone ke hulu ke hilir dek non
Quote mongoose_kidz 13-3-2018 06:48 PM
tolak ansur la....ni paling penting
Quote salmon-suki 13-3-2018 07:06 PM
Idc psl baby nangis tp paling geram spesis parents y xreti suh anak behave,umur dah besar main tendang2 kerusi,that's a big no-no for me..lagi satu,bkn budak je bt gitu,adults pn bt gitu..dorg suka selitkn kaki kt kerusi org dpn,pstu tgedik2 kaki tu,ai penah kena rasa mcm nk aje cucuk kaki tu dgn jarum beracun biar rosak kaki..igtkn pakaian acah2 urban ada kesedaran sivik,tp prangai tetap pprt!
Quote azimodin 13-3-2018 08:06 PM
Munteri suruh rakyat naik kenderaan awam. Last2 rakyat gak kena hencap. Aku rasa parents mmg prefer naik kereta kecuali kalau dah xde option lain
Quote giyomi 13-3-2018 08:15 PM
iol setuju dgn budak ni, rata2 yg menhentam mesti parents2 bebal yg tak reti jaga anak, dah tau mash kecik, mereka lah ptt beli kereta and bawak anak mereka dlm kereta, bukan menyusahkan pengguna lain...mmg selalu kita lihat di supermaket atau mana tmpt awam, anak2 lari sana sini, mak bapak duk kepit handpon memanjang, bila hilang meraung satu kampung menyusahkn pihak polis jer cari anak depa.
Quote armin 13-3-2018 09:17 PM
qistiena: for me both at fault...yg mamat nie...come onlah...earphone takkan takde...mak baby tu plak...baby usually cries because they r hungry, their nappy r  ...
yeke? Kalau baby tak selesa tak menangis ke?
Quote caritegar 13-3-2018 09:30 PM
Tah la.. Sebagai mother of one to a toddler,  i sendiri pon xsuka anak menangis dalam bas.. I know people terganggu.. In fact i pon terganggu... Will do my best xnak bg anak menangis..  Sebab i sendiri pon akan rimas...  Come on.. Dia pon bayar duit tiket what.. He deserves to get a peaceful journey

Lihat semua komen(82)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.053340s Gzip On
To Top