Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Den Beli Starbucks, Ingatkan Kunyah Kacang Rupanya Benda Ni!"

Oleh: Ain|13-3-2018 01:47 PM |Dilihat:2945| Komen: 40
Pernah tak sedang anda ralit minum air, tiba-tiba tersedak atau terkunyah 'benda asing'? Rasa terkejut dan nak marah saja, kan?

Namun, apa yang dikongsikan pengguna Twitter ini lebih mengejutkan kerana seorang pelanggan Starbucks bukan hanya tertelan benda asing, benda yang ditelannya itu merupakan gel silica. Bahaya betul!


Ingatkan kunyah kacang, rupanya gel silica

 


Menerusi postingnya, Sharil Bharin turut berkongsi beberapa screenshot perbualan mangsa menerusi aplikasi WhatsApp.


Den beli Starbucks, sekali bila buka cawan...




Pada mulanya, dia menyangka tergigit kacang, namun sangkaannya meleset apabila ternampak gel berkenaan selepas membuka penutup cawannya.


 



Apabila dia ke klinik, doktor bagaimanapun merujuknya ke Hospital Serdang untuk mendapatkan rawatan lebih terperinci.


Doktor suruh tularkan

 




Perkongsian itu mendapat perhatian pengguna lain yang berasa 'seram' dengan kejadian dan berasa sangsi bagaimana ia boleh berlaku.

"Macam mana boleh jadi macam ni?
" tulis netizen.

 
Foto: Twitter

Adoi, macam mana staf Starbucks boleh melakukan kesalahan demikian? Mujur Anis cepat bertindak mendapatkan rawatan. Tak tahu apa akan terjadi jika dia tidak membuka penutup cawan dan buat tak tahu sahaja. Anda di luar sana dinasihati supaya berhati-hati, okey. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
2
Bosan
1
Komen: 40
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote afie_m 15-3-2018 04:51 PM
cuai..tapi bahaya lah

Lain-lain Komen

Quote shernazz 13-3-2018 02:01 PM
Haha
Kopi yg diminum tu..dlm mwsin tu tah apa yg ada tuwww
Quote sarahmirza 13-3-2018 02:03 PM
Pekerja cuai.
Quote saviour_09 13-3-2018 02:34 PM
gila ah
kalo aku situ jugak mengamuk
careless la ni sampai benda mcam tu pun ada
Quote kikuri 13-3-2018 02:35 PM
camne boleh termasuk sekali tuh... tp oklah tu... member aku siap tergigit ekor cicak lagi dalah teh tarik ingtkan halia
Quote Orix 13-3-2018 02:49 PM
kikuri replied at 13-3-2018 02:35 PM
camne boleh termasuk sekali tuh... tp oklah tu... member aku siap tergigit ekor cicak lagi dalah teh ...

Eeeeeeeee yuckssssss !!!
Quote VespaSilbe 13-3-2018 02:50 PM
Ayaq dah tak sedap.. ceroi baq hang!
Quote vanillaninja 13-3-2018 02:52 PM
Starbucks branch mana ni? Theyols dah keluarkan statement ke belum?
Quote myakayina 13-3-2018 02:58 PM
saman starbucks..
Quote fushimi 13-3-2018 03:24 PM
lain kali kalau nak kasi viral kasi detail tau

jangan tulis starbucks je sebab banyak branch

so lain kali tulis branch mana,jam berapa,staff laki ke pempuan



Quote mohdcrow 13-3-2018 03:26 PM
siannn....kikiki
Quote CardiGans85 13-3-2018 04:17 PM
Starbucks mana
Quote prizadane 13-3-2018 04:21 PM
ye, branch mana? starbucks ada berpuluh kat mesia ni dik..
staff tu cuai tu, terblend sekali silica gel
Quote Artemesiaa 13-3-2018 04:35 PM
Cam ada unsur kecuaian disitu elok disaman je
Quote Ambola 13-3-2018 05:47 PM
Extra pearl bubles ker {:shy
Quote insulin 13-3-2018 06:23 PM
Orix replied at 13-3-2018 02:49 PM
Eeeeeeeee yuckssssss !!!

Alaaa. Protein tambahan je tu....
Quote Orix 13-3-2018 06:58 PM
insulin replied at 13-3-2018 06:23 PM
Alaaa. Protein tambahan je tu....

Geli okeh. Ekor cicak pernah jatuh atas kepala masa kt kampung..... eeeeee I punya la geli geleman smpai nk menangis je rasa bila nmpak ekor cicak tu berjoget2 jatuh dari kepala I ke lantai.... tang2 tu I rasa nak menangis then terus msuk bilik air syampu rambut I... inikan pulak termakan eee yuckkssss
Quote SalenaGomez 13-3-2018 08:50 PM
Saman je ...jgn viral sahaja
Quote Lagubestbest 13-3-2018 09:05 PM
Edited by Lagubestbest at 13-3-2018 09:06 PM

What Happens If You Eat the Do Not Eat Pouch in Medicine Bottles?



Hiding inside just about every bottle of over-the-counter medicine (as well as assorted other products ranging from leather goods to beef jerky) is a small pouch that usually says something on it to the extent of SILICA GEL: DO NOT EAT. We probably wouldnt have eaten it anyway, but theyre really driving the point home. So its presumably poisonous, right? What really happens if you eat it?

First, a little background about what silica gel really is. Its a mineral known as silicon dioxide, which is also the primary component of quartz crystals, 95 percent of all rocks on the planet, and common sand. It also occurs naturally in vegetables including leafy greens, bell peppers, and beets. Its very porous, so it absorbs water (making it whats called a desiccant), so when formed into tiny beads and contained in a special packet, it absorbs humidity in whatever container its placed into.

According to Slate, silica gel is an inert, nontoxic substance that's essentially harmless. Indigestible, it passes through the body and comes out looking much the same as when it went in. The main reason manufacturers are so concerned about consumers eating the silica gel packets? The risk of choking.

So if you accidentally eat some of the silica gel in the beef jerky packet (or if your kid does), dont worry. Its completely harmless.

Source: DailyMeal.
Quote armin 13-3-2018 09:21 PM
Saman dpt duit ni

Lihat semua komen(40)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057059s Gzip On
To Top