Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Nak Ubah Suai Studio, DS Vida Ditipu Kontraktor RM11 Juta

13-3-2018 11:48 AM|Oleh: Saiful | Dilihat: 5697| Komen: 99

RM11 juta, bukan sedikit duit! Namun kos tersebut adalah kerugian yang terpaksa ditanggung oleh Datuk Seri Vida selepas ditipu oleh kontraktor.

Menurut penyanyi I Am Me ini, kontraktor tersebut adalah pihak yang bertanggungjawab dalam menguruskan projek pengubahsuaian studionya.

Foto: IG DSV
Sepatutnya ia dijadualkan siap sejak tahun lepas, namun segalanya tertangguh.

“Sakitnya hati saya. Saya terpaksa menanggung kerugian RM11 juta selepas ditipu kontraktor berkenaan.
 
“Padahal, studio itu sepatutnya siap pada September tahun lalu dan program Gegar Vaganza juga patut dilangsungkan di situ.
 
“Saya terpaksa mencari orang lain untuk menyelamatkan projek berkenaan dan menukar kontraktor. Insya-Allah selepas raya nanti, studio itu akan beroperasi dan program keagamaan terbitan saya bakal dilangsungkan di sana,” katanya kepada Astro Gempak.

Foto: IG DSV
Kalau perasan, Datuk Vida sekarang banyak berdiam diri untuk bermuhasabah diri katanya.

“Saya cuma mahu berehat seketika selepas dua tahun aktif dalam dunia ‘glamor’. Saya lebih banyak fokus dengan perniagaan menerusi media sosial.
 
“Saya sengaja menguji sejauh mana media sosial dapat membantu perniagaan saya. Ternyata, saya berjaya menempatkan diri dalam kalangan pengikut ramai,” tambahnya.

Foto: IG DSV
Tabahlah DSV, pasti ada hikmah di sebalik semua ini. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
7
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
2
Lawak
5
Bosan
4
Komen: 99
Komen

Previous : Elak Aqeef Disentuh Orang, Amyra Rosli Letak Syarat Untuk Anaknya

Next       : Sherry Ibrahim Bengang Dikaitkan Dengan Perkahwinan Fattzura

Komen Terbaru

Quote Knowlee 10-5-2018 04:27 PM
Zuzu75 replied at 13-3-2018 12:13 PM
i pernah deal dgn dato vida utk projek renovation stadium kelantan dulu..br peringkat proposal jelah ...

Ohooo... This is the other side of the story yg public tak nampak. Thanks for sharing.

Lain-lain Komen

Quote keds 13-3-2018 11:50 AM
Muhasabah diri itu yang terbaik...
Quote mieymiey 13-3-2018 11:50 AM
Alaaa bagi TokVida ni 11 juta tu umpama 11 ringgit jer. Celah kuku sheols jer
Quote mamapea 13-3-2018 11:50 AM
bnyknya duit
Quote Aduradura 13-3-2018 11:52 AM
11 jutaaaa
Quote buragazz 13-3-2018 12:00 PM
mieymiey replied at 13-3-2018 11:50 AM
Alaaa bagi TokVida ni 11 juta tu umpama 11 ringgit jer. Celah kuku sheols jer

Ha ah.. cincin sheolls dengan gelang dah boleh cover 11 juta tu..
Quote mizruncing 13-3-2018 12:02 PM
uwaaaaa 11 juta tu. bg la aku sikit nk bli umah ni
Quote tomaz 13-3-2018 12:07 PM
Byk nya duit sheolss. Yg makan pamoga semua sengkek. Sheolss kaya bertingkek tingkek. Huntung badan
Quote aleesyasofia 13-3-2018 12:10 PM
ptut la iolss tgk dsv dok snyp jer.. brmuhasabah dri rupanya.. bgus la.. moga istiqamah.. jgn lagho sgt..
Quote mieymiey 13-3-2018 12:12 PM
buragazz replied at 13-3-2018 12:00 PM
Ha ah.. cincin sheolls dengan gelang dah boleh cover 11 juta tu..

Harap sheols ada buat report polis la kan?
Sheols rugi 11 juta, sheols rasa sakit hati sebab ditipu.
Kalau marhaen macam weols, sah-sah dah gila kalau ditipu 11 juta
Masalahnya sejuta pun takder ni
Quote Zuzu75 13-3-2018 12:13 PM
i pernah deal dgn dato vida utk projek renovation stadium kelantan dulu..br peringkat proposal jelah...n first time  i jumpa client  yg serba serbi mintak free/sponsor...konon2 kat tv kata nak keluar modal dari poket sndiri 16juta utk renovate stadium,,tp during my company punya presentation, tanpa malu segan sume nak free,konon2 dia akan promote company kitorg kat tv..so my company drop this projek since nama company ktrg mmg dah gah..international lg so buat ape nak bg free..n lepas tu xtaulah dia dapat x sponsor dari comny2 besar lain..so in this case 11juta lahkan,,maybe datuk seri kena muhasabah diri
Quote kikuri 13-3-2018 12:13 PM
walopon tok vida banyak duit bukan boleh jadi penyebab kontraktor tu nak menipu... mohon to vida saman jota jota balik kontraktor menipu...
Quote kroit92 13-3-2018 12:15 PM
perasan jugak dia senyap akhir2 ni, ok lah, berehat kejap ye makcik. kesian dia penat, dah la tanggun semua sorang sekarang ni
Quote BookerT 13-3-2018 12:42 PM
selama ni menipu dengan produk bohong kau tak rasa bersalah pulak nyah...
Quote BookerT 13-3-2018 12:43 PM
kroit92 replied at 13-3-2018 12:15 PM
perasan jugak dia senyap akhir2 ni, ok lah, berehat kejap ye makcik. kesian dia penat, dah la tanggu ...

ramai yang slow down agak nye nyah...mak perasan jugak kat tv memang slow iklan produk oem bajet ada kilang sendiri ni nyah...mungkin sebab doktor di twitter dan instagram mula buka mulut kot nyah...
Quote apedehal 13-3-2018 12:44 PM
11 juta??? ku rasa kau ni kuat gebang ja dsv
Quote kroit92 13-3-2018 12:48 PM
BookerT replied at 13-3-2018 12:43 PM
ramai yang slow down agak nye nyah...mak perasan jugak kat tv memang slow iklan produk oem bajet a ...

pasal kes ubat timbang tu eh
Quote seattle 13-3-2018 12:48 PM
Zuzu75 replied at 13-3-2018 04:13 AM
i pernah deal dgn dato vida utk projek renovation stadium kelantan dulu..br peringkat proposal jelah ...

kau rasa betul ke 11juta? mungkin projeck tu yang 11juta, tapi bukan ditipu 11juta...  
Quote CiliPadiSedap 13-3-2018 12:58 PM
Zuzu75 replied at 13-3-2018 12:13 PM
i pernah deal dgn dato vida utk projek renovation stadium kelantan dulu..br peringkat proposal jelah ...

standard lah tu jutawan ke billionwan ke mmg akan minimize cost mereka lah paling kedekut paling cermat. cuma bg akak posisi dato vida ni dia intention make money bukan purpose on football. dia pun xde background manage team football.

tp kelakar juga company gah2 kena psiko cmtu. kalau company cap ayam xpe juga doakan dia baik2.
Quote Zuzu75 13-3-2018 02:32 PM
seattle replied at 13-3-2018 12:48 PM
kau rasa betul ke 11juta? mungkin projeck tu yang 11juta, tapi bukan ditipu 11juta...

Rasanya camtulah..si vida ni kdg2 bkn bijak naw..tp i x terkejot lah kalau si kontraktor lari sbb kerugian akibat menghadap customer yg sume menda mintak sponsor..ape dia ingat kalau kos keseluruhan projek 11juta keuntungan bersih kontraktor 10.9 juta?

Lihat semua komen(99)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.061150s Gzip On
To Top