CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

11 Destinasi Yang Harus Anda Lawati - Sekurang-Kurangnya Sekali Seumur Hidup

20-3-2018 02:41 PM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 3143| Komen: 10|Original author: Oleh: Azza Rai

Description: Apa ‘wishlist’ lokasi yang anda ingin lawati?Paris, kota cinta?Iceland, sejuk dan menyamankan?Asia yang menakjubkan?Jika anda benar-benar kaki jalan dan pastinya ada ‘bajet’, jangan lepaskan pelua ...
Apa ‘wishlist’ lokasi yang anda ingin lawati?
Paris, kota cinta?
Iceland, sejuk dan menyamankan?
Asia yang menakjubkan?

Jika anda benar-benar kaki jalan dan pastinya ada ‘RM lebih’, jangan lepaskan peluang untuk mengunjungi 11 negara yang disenaraikan popular oleh Pinterest ini.

Bermula dengan kesibukan di bandar besar hinggalah kepada pasar raya berwarna-warni di Marrakesh, Morocco, gambar-gambar ini pastinya membuatkan anda tidak sabar untuk ke sana. 

11. New York City, New York, USA

Pernah menonton drama bersiri CSI-New York atau apa sahaja yang berlatar belakangkan bandar sibuk Amerika Syarikat? Mahu merasai kesibukan warga US dengan berjalan di sekitarnya? Ya, anda harus merancang ke sana. Malahan 'billboard' Yuna pernah terpampang di skrin gergasi Times New York.

10. Milford Sound, Fiordland National Park, New Zealand

Pemandangan menakjubkan. Kaki jalan harus sampai ke sini.

 9. Cape Town, South Africa
Hutan menghijau, binatang-binatang liar yang berkeliaran dan pemandangan saujana mata memandang sangat sinonim dengan Afrika Selatan. Cape Town bandar yang harus di lawati - kaya dengan khazanah alam seperti pantai yang membiru, bunga-bunga yang berwarna –warni , hidangan makanan yang lazat dan juga penguin yang jalan terkedek-kedek dengan comelnya.

8. Marrakesh, Morocco
- Teruja dengan seni bina Islam mengagumkan? Anda harus ke Marrakesh, Morocco yang kaya dengan bazar sehinggalah bandarnya berwarna biru. 

Ia adalah sebuah tempat yang pasti akan membuatkan anda teringin untuk explore  sebaik sahaja anda berada di sana.


7. Lisbon, Portugal
Sinonim dengan penjajah. Ya! Portugal sangat padat dengan tapak-tapak bersejarah. Unik dan berbeza jika anda cuba travel 30 minit daripada sesuatu tempat ke tempat lain, mesti anda akan merasa seperti berada di negara lain pula. 
Sangat sesuai untuk anda yang menyukai sejarah.

6. Port Fairy, Victoria, Australia
Berjalan di sini sahaja pun dah boleh lupakan masalah. Belum masuk dengan pelbagai aktiviti yang diadakan di sini. Untunglah bagi siapa yang pernah sampai.


5. Kyoto, Japan
Orang tempatan di sini pernah berkata “The Heart of Japan is Kyoto and The Heart of Kyoto is Kiyomizu Dera”. Wow. Nampak sangat kena wajib pergi ni.

4. Havasu Falls, Grand Canyon, Arizona, USA
Apa lagi yang dicari setelah penat meneroka dunia, hanya dengan berlunjur kaki menatap keindahan air terjun yang menakjubkan.

3. Hanoi, Vietnam
Hanoi yang sudah berusia lebih 1,000 tahun ini kaya dengan peninggalan sejarah seperti kuil purba, teater unik, hutan belantara menakjubkan dan keseronokan di ibu kota Vietnam ini.


2. Musha Cay Island, Bahamas
Kaki 'diving' sila ke sini. Susah nak cakap tapi anda akan merasai sendiri nikmat tersebut.

1. Positano, Campania, Itali
Semua foto: Carian internet/pinterest

Menduduki tempat pertama ialah Itali - dengan keajaiban pulau, laut dan langit bersatu membiru. Asyiknya.

Bersedia untuk berjalan dan meneroka keindahan dunia? Jom. - CARI 

Kredit : Pinterest
10

Bagus
18

Marah
18

Terkejut
6

Sedih
21

Lawak
18

Bosan

Friends Rank (91 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Peterpan17 20-3-2018 03:05 PM
3 dlm senarai aku dah smp. Yg lain2 tu, blm rasa nak gi lg. Ada tempat lg best dlm kepala aku yg wajib visit.
Quote nisako 20-3-2018 03:08 PM
cantiknye.........................
Quote Artemesiaa 20-3-2018 03:26 PM
Betul tu banyak je destinasi lain yang tak kurang menariknya.  Tapi dari list tu Cape Town dan Bahamas je lum sampai lagi.  Harap kawasan peranginan dia dah ok selepas kena taufan aritu.
Quote RatuDunia94 21-3-2018 12:48 AM
Kalau la iols ada kuasa teleporter...
Quote ujin 21-3-2018 08:29 AM
4 dlm list tu dah sampai. Yg lain2 tu belum lagi.
Quote pavlova 21-3-2018 08:52 AM
3 dh sampai.. insyaAllah thn ni yg ke 4
Quote AppropriateNick 21-3-2018 11:16 AM
ingatkan mekah ada dlm list
Quote airmineral 22-3-2018 11:23 AM
satu pon belum sampai lagi  huhu
Quote skystrike 22-3-2018 11:44 PM
dlm list ni kyoto japan je yg pernah sampai.....
Quote Psfzi 25-3-2018 10:15 AM
Cantik gila! Insyallah nk pegi semua

Lihat semua komen(10)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2022 04:02 AM GMT+8 , Processed in 0.108725 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top