Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

OMG Yakin Habis!- Salah Sebut Nama Jenama, Sajat Disindir Kaki Makeup

Oleh: Abdul|12-3-2018 02:44 PM |Dilihat:6174| Komen: 48
Usahawan kosmetik Nursajat memang penuh dengan kontroversi dengan pelbagai isu.

Terbaru Sajat sekali lagi menarik perhatian netizen apabila dia memuat naik satu video yang menyaksikan dia sedang membelek wajahnya yang sedang ditata rias oleh jurusolek.

Namun apa yang lucu ialah apabila Sajat dengan yakinnya menyebut jenama "Kat Von D by Urban Decay" sedangkan dua-dua jenama itu ialah jenama yang berbeza! Nah lihat videonya.



Selepas itu apa lagi, berduyun-duyun 'kaki makeup' meninggalkan komen kerana kesilapan itu. Sejak bilalah dua-dua jenama ini berkerjasama kata mereka.

Baca lagi komen:
Apa pun buat Sajat, lepas ni perbanyakkanlah ulangkaji jenama-jenama mekap ini ya, takut lepas ni tersalah lagi. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
5
Marah
0
Terkejut
3
Sedih
0
Lawak
2
Bosan
1
Komen: 48
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Kak-Leen 13-3-2018 05:42 PM
mawarika replied at 12-3-2018 06:24 PM
Dah lama tak nampak mamat pondan ni... ingat dah mati. Lain benar muka skg hampir iras riz ulala. Da ...

Td ternampak gambar dia buat majlis kat kedai dia. Siap berjubah & bertudung. Jemputan dia ialah anak2 tahfiz satu bas. Sedihnya akak tgk Bamjat ni.. lepas tu alang2 banyak masa akak tgk la video dia dgn mak dia di dapur.. Sedih akak tgk mak-anak ni.. Dan sedih tgk video anak2 angkat dia panggil dia ummi & dia sendiri dok sebut diri sendiri ummi. Mmg x suka maknyah2 yg acah perempuan ni tp apa akan jadi 10 tahun dari sekarang? Especially pd anak2 angkat dia tu..

Lain-lain Komen

Quote vanillaninja 12-3-2018 04:36 PM
Sama je la perangai pun dengan bff heols Aliff Syukri tu, beli jam mahal2, bukan setakat tak reti sebut, spelling pun langsung takde bayang dengan brand asal.
Quote saviour_09 12-3-2018 04:42 PM
asal eh diorang ni duit banyak tapi sooo pprt
betul la money cant buy class
ppffftttt!
Quote missinpiece 12-3-2018 05:00 PM
Iols lagila xtau jenama2 mekap ni
Quote Ferr_Remy 12-3-2018 05:03 PM
So? Ape yg nak malunya? Makeup je pun, n sheols bkn mak andam pun.
Quote pearl.silver 12-3-2018 05:29 PM
Sedih wei i kena lepaskan jawatan sebagai wanita tulen sebab xtau pasal brand mekap kat von d segala ni
Quote apedehal 12-3-2018 05:30 PM
da sebulan ke belum ni..awat jakim senyap jaa
Quote kaseh80 12-3-2018 05:33 PM
Quote Orgkgdukobesi 12-3-2018 05:34 PM
Taktik abam sajat pompuan tak siap saja je utk menarik perhatian orang..setaraf dgn tok badang katak pisang dan artis jual turban sambil berdakwah di zouk tuuu
Quote anony-mous 12-3-2018 05:35 PM
Ferr_Remy replied at 12-3-2018 05:03 PM
So? Ape yg nak malunya? Makeup je pun, n sheols bkn mak andam pun.

Malu la weh. Makeup klau tepuk boleh jerebu 1 malaysia tp jenama pon xtau? Lg plak dia byk duit xkn xpenah jejak sephora? Nmpk naw dia mekap2 guna jenama thailand sajork. Maklum la kulit lelaki xkesah guna mekap apa muka x rosak
Quote mixed 12-3-2018 05:40 PM
aku pn x penah tau ada makeup nama Von d vonda vongeh
Quote kikiharris 12-3-2018 05:47 PM
iols lagik kesian dgn org yg gigih tgk video..sanggup ek korang tadah telinga dgr suara Bro Sajat.
Quote noell 12-3-2018 05:52 PM
mixed replied at 12-3-2018 05:40 PM
aku pn x penah tau ada makeup nama Von d vonda vongeh

kat von d nih rasanya artist tatoo yg ada siri realiti sendiri...famous kot

tp dah masuk makeup line plak

Quote mixed 12-3-2018 05:53 PM
noell replied at 12-3-2018 05:52 PM
kat von d nih rasanya artist tatoo yg ada siri realiti sendiri...famous kot

tp dah masuk m ...

oo ya ke nok x tau plk
tatoo toto ni nye founder
Quote lasagna 12-3-2018 05:59 PM
apedehal replied at 12-3-2018 05:30 PM
da sebulan ke belum ni..awat jakim senyap jaa

rse brbulan dah, dan iols rsa jakim senyap2 jer kisah ni, supaya netizen tak membawang agaknya.
Quote shachihata33 12-3-2018 06:12 PM
pearl.silver replied at 12-3-2018 05:29 PM
Sedih wei i kena lepaskan jawatan sebagai wanita tulen sebab xtau pasal brand mekap kat von d segala ...

tu lah..kenapa malu nk jd perempuan tp x tau jenama make up... meolss dilahirkan sebagai perempuan tp sama lah x kenal jenama make up kecuali avon, simplysiti, silky2 ape lg ntah, jenama mcm ni mmg x kenal lgsg
Quote mawarika 12-3-2018 06:24 PM
Dah lama tak nampak mamat pondan ni... ingat dah mati. Lain benar muka skg hampir iras riz ulala. Dagu udah kecik.. pegi potong rahang atau sis tertipu dgn video edit 360 biar nampak cun jenama oppo??
Quote hyie 12-3-2018 07:02 PM
tak semestinya kalau kita kaya, kita akan tau semua nama jenama di dunia ini yach...so stop blaming himher
Quote Acikayumii 12-3-2018 07:08 PM
Alahai sajat oiii.. ai yang bukan jenis kaki make up pun tau kat von d & urban decay is totally a different brand..
Quote Minami2013 12-3-2018 07:10 PM
I pun tk tau...

Lihat semua komen(48)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057229s Gzip On
To Top