Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Disangka Diculik, Rupanya Dua Beradik Dilarikan Ibu Kandung Sendiri

12-3-2018 11:51 AM |Dilihat:2674| Komen: 31
Insiden dua beradik yang dilaporkan telah dilarikan oleh tiga individu dari sebuah tadika di Seksyen 16, Petaling Jaya disahkan polis sebagai tidak berunsur jenayah.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Selangor SAC Fadzil Ahmat berkata Raheel Khan Mohd Saleem, 6, dan adiknya Aleya  Reyhana, 4, sebenarnya telah diambil oleh ibu kandung mereka.

Kita meminta ibu kepada dua kanak-kanak itu tampil bagi menjernihkan keadaan dan merujuk isu kekeluargaan ini kepada pihak berkenaan," katanya.

Foto: mStar Online
Menurut Bernama, Fadzil juga menggesa orang ramai agar menghentikan sebarang spekulasi berkenaan kes tersebut demi kebaikan kanak-kanak itu.

Sebelum ini, media melaporkan kedua-dua adik beradik itu telah dilarikan oleh tiga individu, salah seorangnya wanita dengan alasan untuk membawa mereka menjalani pemeriksaan kesihatan.

Perkara itu disedari oleh ibu saudara kanak-kanak tersebut ketika mahu menjemput mereka pulang dari tadika. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
4
Terkejut
3
Sedih
1
Lawak
4
Bosan
3
Komen: 31
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote rayray28 15-3-2018 05:11 PM
cupu replied at 12-3-2018 05:21 PM
Bukanla..ank saudara vie shanti khan.jandanya si eizlan yusof tu..aku ada tgk kat adik vsk razziah ...

Yup betul tu..tadika tu mmg x sepatutnya benarkan bebudak tu diambil cmtu je tanpa ada pengesahan dr penjaga yg dh didaftarkn mse masuk sekolah..even contact number yg menjemput tu pn xde kan patot dh pelik..mslh mak or bapak bwk lari sbb bercerai patot tadika alert byk dh berlaku..

Lain-lain Komen

Quote Modngengade 12-3-2018 11:53 AM
mcm mn pihak tadika boleh benarkan ye, atau emak bebudak tu mmg pihak tadika kenal?
Quote chinta89 12-3-2018 12:06 PM
cuainya pihak tadika.. ke pihak tadika mmg kenal emaknya so biarkan aje? kalau kenal, kenapa pakat ckp ni kes culik? maknanya x kenal la.
Quote jiji85 12-3-2018 12:13 PM
waktu kes ni viral d fb ada ummah fb dah syak mak budak ni yg ambik sbb no contact bapak nenek n mak saudara je..kesian tadika serba salah jd mcm ni.mak kandung kot yg jemput xkan sekolah x bagi.lain kali kalau ada mak bapak bercerai mohon sekali pihak ibu bapa bagi srt hak penjagaan anak supaya senang skolah larang sapa yg ambik.
Quote Oroi8887 12-3-2018 12:20 PM
Masalahnya belum confirm pon mak dia yg ambil. Pihak tadika pun takda bukti itu mak dia. Sampai skg family dia tak tau anak tu kat mana n dgn siapa?selamat ke tak. Perkara mcm ni mana bole ambil remeh. Suka2 jek bagi kat org. Polis pn belum hubungi fmily budak2 tu
Quote mawarika 12-3-2018 01:11 PM
Mengikut kajian aku, anak kena bawa lari pasangan mmg jarang dpt jumpa balik. Kawan aku separuh gila laki bawa lari anak keluar negara sampai skg tak jumpa. Kesian..
Quote intanumbrella 12-3-2018 01:14 PM
Makcik dia acom tu bgtau mmg mak dia yg ambik..polis pun da xnk masuk.cmpur masalah keluarga..mak bebudak ni new Zealand citizenship katanya..
Quote vanillaninja 12-3-2018 01:14 PM
I rasa I ada baca the aunt's IG ni katanya the mother memang dah lama lepaskan hak sebagai ibu pada anak2 ni. Tak pernah cari pun the kids selama ni. Katanya the family sendiri tertanya2 whereabouts adik2 ni.
Quote ell768 12-3-2018 01:18 PM
aku pon x rasa tadika tu bodoh sgt nak lepas budak2 tu kat org yg x dikenali..nak mampos gamaknya owner tadika tu duk men lepas budak n bg org luar masuk sesuka hati..skrg ni duk dgr citer sebelah pihak jer..bekas isteri menghilangkan diri laa apa laaa..mesti ada kisah lain jgk ni...
Quote sarahmirza 12-3-2018 02:04 PM
Maknya yang ambil.
Budak2 tu dah besar, kenal orang.
Depa kenal mak depa.
Budak2 mestilah excited maknya datang.

Lainlah diambil dan dibawa secara paksa.
Itu baru culik.
Bila polis dah bagi statement tak nak masuk campur sebab masalah domestik, kemungkinan tiada arahan dari mahkamah yang bapa budak2 ni ada hak penjagaan secara sah.

Quote noor2 12-3-2018 02:15 PM
Rasa nak nangis baca kisah budak2 ni...kesian emak ayah bergaduh....kesian jiwa mereka. ...perasaan derang. ..
Quote noor2 12-3-2018 02:17 PM
Jagalah perasaan anak2 kita. ....jangan pisahkan mereka dengan ibu kandung. ...bapa kandung. ...dan bagi lah kasih sayang secukupnya. ....
Quote Nenasketum 12-3-2018 02:35 PM
Harap bebudak tu ok.
Quote haryatie 12-3-2018 02:53 PM
mula kuar berita ari tu da agak dah mesti kes parents bercerai ni
kalau bercerai sekali pun
knpa x nak bg ank2 jumpa bekas masing2 tu
yg bergaduh/bercerai bukan ank2..kenapa nak pisahkan
jgn jadikan ank2 mangsa..
aku dulu masa tu ank2 kecil lg..ex suami aku yg x nk jumpa ank2..x nak ambil tahu
tp aku bukan ibu yg kejam
aku x hasut ank2..aku pulak ckp kt ex laki aku
jgn nk tambah dosa..kecuali nnti dlm kubur atau time nak mati boleh lari dr seksaan
kalau dr kecil dia abaikan ank2...tinggal ank mcam tu
nnti bila ank da besar jgn nak ckp ank derhaka kt dia
mula2 dulu ank2 merajuk dgn dia, x nk jumpa dia sbb rasa diabaikan
tp aku selalu ckp jahat/salah mcam mana pun dia ttp ayah dia org
yg bercerai kita org
ni bila ank2 da besar.. ank aku da x kisah kat ayah dia org pun
x jumpa pun dia org da x heran..
ank aku x kisah pun ayh dia org kahwin lain
sbb dia org rasa da ada org jaga ayh dia org
dia org x yah nak risau kut2 kena jaga dia nnti..
dia pun da tua..biar je la bini baru jaga

Quote batmana 12-3-2018 03:57 PM
khan + oz = mcm shahida lak aku tgk



Quote meya 12-3-2018 04:12 PM
Semoga budak-budak ni happy selalu.
Quote hiswife 12-3-2018 04:13 PM
Comel budak2 ni
Quote Burong_Hantuk 12-3-2018 04:19 PM
chumil anak anak kecil nih
Quote jazaa100 12-3-2018 04:19 PM
ell768 replied at 12-3-2018 01:18 PM
aku pon x rasa tadika tu bodoh sgt nak lepas budak2 tu kat org yg x dikenali..nak mampos gamaknya ow ...

Mak dia bg alasan nk bwak gi klinik check up....

Dah bebudak tu pun kenal mak dorang, tadika tu pun benarkn lah
Quote indestructibleR 12-3-2018 04:38 PM
kesiannya kat anak2 ni..ibu bapa bercerai anak jadi mangsa.moga sentiasa dilindungi Allah SWT

Lihat semua komen(31)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.084597s Gzip On
To Top