Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Selalu Ada 'Jisim', Kali Ini Dapat Kotak Kosong!" - Pembeli Terkejut Barang Dikebas

Oleh: Ain|9-3-2018 05:37 PM |Dilihat:3232| Komen: 31
Membeli-belah secara dalam talian sememangnya memudahkan dan menjimatkan masa dan tenaga.

Bagaimanapun, benda yang paling tak disukai orang ramai adalah risiko yang perlu ditanggung seperti tipu, kualiti, kuantiti produk dan sebagainya.

Terbaru, seorang pengguna Facebook (FB), Zarizal Suhaili memuat naik posting mendakwa bungkusan diterimanya menerusi perkhidmatan Pos Laju didapati 'kosong'.

 


Aduh, siapa saja tak kesal apabila pewangi jenama Jimmy Choo yang dihantar menggunakan khidmat penghantaran Pos Laju dicuri individu tidak bertanggungjawab?

 





Berdasarkan klip rakaman itu, posmen terbabit menerima bungkusan berkenaan dalam keadaan kosong (ringan) serta telah dibuka dan ditutup semula dengan pita selofan selepas isi dalamnya dikebas.


Loading FB Post...


Zarizal bagaimanapun, tidak menyalahkan posmen berkenaan, namun merakam insiden itu sebagai bukti kejadian. Difahamkan, Zarizal sudah membuat aduan kepada Pos Malaysia.

"Saya tak syak dia sebab pihak pengurusan mendakwa posmen berkenaan baru sahaja ditukarkan ke bahagian penghantaran,"
katanya.

 


Orang ramai bersimpati di atas nasib Zarizal dan menyelar sikap segelintir posmen tidak bertanggungjawab.


Wahai pemuda pemudi Pos Laju...

 
Foto: FB

Alahai, nasib badan lah melepas. Apa boleh buat, anggap sajalaj bersedekah. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
2
Komen: 31
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote sakinahxpdc 15-3-2018 11:55 AM
ni la satu sebabnya risau nk beli online

Lain-lain Komen

Quote Orix 9-3-2018 05:49 PM
Poslaju ok kalau buat complain cepat je diorg ambil tindakan...... kalau GDEX kau mengamuk mcm org gila pun ada diorg kesah?
Quote Nenasketum 9-3-2018 06:01 PM
Tu ler sebab aku cuma berurusan cod jerk kalau beli barang atas talian. Melaun begini ada dimana2 sebab apak mak malaun duk atas takta putrajaya nun.
Quote Artemesiaa 9-3-2018 06:05 PM
Risiko kalau beli barang atas talian nyanya dapat kotak kosong je
Quote moonbug 9-3-2018 06:17 PM
Rasanya kalau kes mcm ni Poslaju compensate dgn duit tapi amik masa 2-3 bulan utk proses siasatan and refund. Tu pun kalau barang tu not insured, dia bagi maximum rm100 je utk parcel bwh 500g. Jarang dpt 100 pun. Kalau 2kg ke atas maximum compensation rm300 je
Quote pearl.silver 9-3-2018 06:20 PM
Camne diorg buka plastik pos tu pastu bleh gam balik
Melainkan diorg ganti plastik pos yg baru la
Quote pearl.silver 9-3-2018 06:20 PM
Camne diorg buka plastik pos tu pastu bleh gam balik
Melainkan diorg ganti plastik pos yg baru la
Quote pearl.silver 9-3-2018 06:20 PM
Camne diorg buka plastik pos tu pastu bleh gam balik
Melainkan diorg ganti plastik pos yg baru la
Quote multinicky 9-3-2018 07:27 PM
mntk ganti rugi je.. meols so far Alhamdulillah, xde lg kd mcm ni even shipping from oversea.. mntk jauh la bnd2 mcm ni..
Quote PongKang 9-3-2018 08:12 PM
sian posmen tu.. bukan salah dia...
Quote cmf_premierleag 9-3-2018 08:29 PM
Sbb tu akak stil prefer shop at brick and mortar
Quote iwan007 9-3-2018 08:36 PM
pearl.silver replied at 9-3-2018 06:20 PM
Camne diorg buka plastik pos tu pastu bleh gam balik
Melainkan diorg ganti plastik pos yg baru la

Kan sistur.  I ni one of the seller kat shopee. Last week masa pergi pos barang kat pos laju, i dengan konfidenla seal envelop mcm biasa. Tgk2 still terbuka. Rupanya plastik tu hujung tu tak kena bahagian gam envelop tu. I cuba la nak betulkan mmg x boleh. Terpaksa la beli 1 lg envelop baru. My mistake sebab careless. Tp buble wrap dlm tu i ambil jer recycle utk pos seterusnya
Quote pearl.silver 9-3-2018 08:49 PM
iwan007 replied at 9-3-2018 08:36 PM
Kan sistur.  I ni one of the seller kat shopee. Last week masa pergi pos barang kat pos laju, i de ...

Entah2 memang laki tu kena kencing dgn seller
Quote batmana 9-3-2018 09:27 PM
jimmy choo bukan wt kasut ka?
Quote iwan007 9-3-2018 10:12 PM
pearl.silver replied at 9-3-2018 08:49 PM
Entah2 memang laki tu kena kencing dgn seller

Mungkin jugak la. Berkemungkinan. Online seller ni x semua yg jujur. Ada juga yg menipu
Quote iwan007 9-3-2018 10:13 PM
batmana replied at 9-3-2018 09:27 PM
jimmy choo bukan wt kasut ka?

Jimmy choo tu mmg buat kasut. Perfume brand dia pun ada jugak. Sis pi la cuba dekat sephora. Sasa x pasti ada ke tak
Quote sofiazara 9-3-2018 11:29 PM
perfum dia bau kasut ke camna
Quote nooriesz 10-3-2018 03:25 AM
eii xmemasal jer.. seram nk beli brg online memahal ni.. so far seller rsenye ok jer depends pd review.. tang yg pos tu laa.. xamanah btul
Quote ashcroft86 10-3-2018 04:50 AM
Orix replied at 9-3-2018 05:49 PM
Poslaju ok kalau buat complain cepat je diorg ambil tindakan...... kalau GDEX kau mengamuk mcm org g ...

GDEX mmg the worst!!!!!! Selalu naik darah klu berurusan ngn GDEX. Service tahap cipan!!! Klu suruh pick up, perghhh, kekadang berhari2. Call mmg x diangkatnye!
Quote nurul_akmar 10-3-2018 08:41 AM
senang je nk tau sape salah.. tgk jumlah berat kat bungkusan tu.. yg print kat slip tu.. kalau mmg 0.5kg  ke, mmg bukan salah seller la... slh dekat pos laju... tp xde la menuduh pos laju... kena tgk perjalanan hidup parcel tu before sampai ke buyer.  

Lihat semua komen(31)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.062949s Gzip On
To Top