Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Jangan Panjangkan Isu Ini Lagi! - Bapa Elfira Loy Beri Amaran

9-3-2018 04:48 PM|Oleh: Amirah | Dilihat: 11241| Komen: 113

Isu pertunangan Sufian Suhaimi dan Elfira Loy yang telah putus masih hangat lagi diperkatakan sehingga ke hari ini. Status mereka kini hanyalah kawan baik sahaja.

Foto: Carian Internet
Namun disebabkan isu ini seperti dipanjangkan lagi, bapa Elfira Loy sudah mula bersuara dan memberi amaran. Tambahan lagi Sufian Suhaimi baru-baru ini memuatnaik ucapan ‘Happy Birthday’ di laman twitter yang ditujukan kepada Elfira.

Foto: BH Online
BH Online melaporkan bahawa perkara ini telah menyebabkan bapa Elfira iaitu Ahmad Sabri Ariffin menegur Sufian agar segala kenyataan berhubung putus tunang ini dihentikan demi menjaga hati kedua-dua belah pihak.

“Sejak cincin tunang dipulangkan kepada keluarga Sufian di Muar, Johor pada 18 Februari lalu, saya fikir, hal ini tidak akan berpanjangan.

“Malah, bapa saudara yang mewakili keluarga Sufian ketika itu pun berharap tak perlu diperbesar dan dipanjangkan lagi isu putus tunang ini.

Foto: IG Sufian Suhaimi
“Namun, perkara di sebaliknya terjadi. Saya lihat Sufian terus bercerita dan anak saya, hanya beberapa kali memberi kenyataan. Saya fikir, kenapa dia perlu ‘main’ lagi isu itu?

“Anak saya juga tidak mahu memanjangkan lagi perkara itu. Bagi saya, ayah atau bapa saudara Sufian elok menasihatinya supaya tidak memanjangkan perkara itu… Benda ini sudah tamat,” katanya kepada BH Online.

Foto: IG Elfira Loy
Dalam kenyataan Sufian sebelum ini dia menafikan khabar angin punca memutuskan pertunangan ini adalah disebabkan hantaran tinggi yang diminta pihak keluarga Elfira.

Cukuplah Sufian. Jangan terbawa-bawa perasaan kecewa tersebut. Fokus pada kerjaya dan mengadulah pada Tuhan. Bimbang ianya akan merosakkan hubungan baik kedua-dua belah pihak. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
7
Marah
6
Terkejut
8
Sedih
12
Lawak
13
Bosan
12
Komen: 113
Komen

Previous : Manjanya Suami Izara Aishah, Tak Nak Lepas Tangan Lebih Dari 5 Saat

Next       : Tak Bermasam Muka, Zahirah Macwilson Masih Berhubung Dengan Zul Ariffin

Komen Terbaru

Quote neerxa 4-5-2018 02:43 PM
#artisbermasalah2018

Lain-lain Komen

Quote kakiah12 9-3-2018 05:04 PM
Bosanlah! Nextttt
Quote kiah_mai_pulak 9-3-2018 05:06 PM
Ntahnya pian ni.. x reti2 nk move on.. dek pian oiii,, bulu bukan sehelai je.. pegi la cari, selak kat mana2, dlm perpustakaan pun boleh. Kosserrrr
Quote Aduradura 9-3-2018 05:08 PM
Entah, menyampah iolls dgn si pian ni, muka mcm nobita!!! Amek kesempatan pulak ek kau pian sejak putus ni...bajet taylor swift, choiii
Quote Orix 9-3-2018 05:09 PM
Kan...........dah kena kau Pian...nasib apaknya yg bg statement... dapat ke mak El yg merempan lagi masak kau
Quote tomaz 9-3-2018 05:14 PM
Fadan muka. Nextttt
Quote aaz 9-3-2018 05:27 PM
Move on la Pian.. kalau tak leh move on lagi pun,  senyap2 dah jgn publish kat social media, jgn mengadu kat reporter. Some men yang ala2 cinta mati memang macam ni. My fren sampai tak gi kuliah,  gagal exam  gara2 mak ayah girlfren tak restu.sudahnya kawan2 semua grad,  dia masih di tahun akhir. Sib baik  jadi orang.
Quote samasam90 9-3-2018 05:30 PM
kiah_mai_pulak replied at 9-3-2018 09:06 AM
Ntahnya pian ni.. x reti2 nk move on.. dek pian oiii,, bulu bukan sehelai je.. pegi la cari, selak k ...

bulu elpira lebat.. bulu kening..
Quote gekkou 9-3-2018 05:32 PM
dik pian mohon baca forum
supaya acik2 forun leh beri anda snap biar sedor
Quote multinicky 9-3-2018 05:35 PM
move on je la pian oiiu... klu xblh move on, pg main bigo..
Quote Nenasketum 9-3-2018 05:36 PM
Macamlah anak pompuan dia tu hot gilerrr.
Quote CiliPadiSedap 9-3-2018 05:39 PM
shin chan bukan sorang, sis vokuru pun shin chan juga masa muda2 mudi dulu.
Quote wookiehoney 9-3-2018 05:49 PM
Dek pian haruslah meratap kan
Hilang lubuk emas
Ehhh
Quote samasam90 9-3-2018 05:55 PM
kah dek pian.. cash sgt.. meratib lagi lah..
Quote onexox97 9-3-2018 06:09 PM
anak dh diam elok ayah lak byk bunyik
dendiam dahle
Quote eyansss 9-3-2018 06:30 PM
sila nasihatkan sekali bini pakcik tu yea... dia pun banyak berkompang...
Quote Lolzer 9-3-2018 06:31 PM
Lah wujud bapaknyee. Asyik mak nyee berbunyii
Quote pearl.silver 9-3-2018 06:32 PM
Kata kawan
Wish birthday pun xbleh dah
Bkn nye pian tulis happy birthday ex-tunang
Quote idakamaruddin 9-3-2018 06:33 PM
x pnh tau el ni ada bapak lg tetibe je muncul hehee
Quote CikBersahaja 9-3-2018 06:35 PM
Ala rileksla Uncle.. dulu masa memula diorang announce the relationship kan melalui public juga..so bila berakhir kena jugalah melalui public medium.. sangat terbuka masa tu.. birthday naik helikopter kemudian berbalas 23 kuntum bunga.. update di Insta story semua.. adatlah bila anak tu orang terkenal.. memanglah jadi perhatian. Si Sufian ni saya rasa hanya sekadar menjawab soalan reputz yang choi sangat suka tanya benda obvious. Kedua-duanya pun figura awam, jadi kena terimalah ya attentions too..either good or bad. in happy or sad times.

Lihat semua komen(113)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.056527s Gzip On
To Top