Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Guru Maut Ketika Bermain Badminton

6-3-2018 12:37 PM |Dilihat:3003| Komen: 45
Ajal tak berbau. Seorang lelaki maut ketika bermain badminton bersama rakannya.

Harian Metro melaporkan, kejadian berlaku di Dewan Gerakan Masyarakat Teluk Kumbar, Balik Pulau, jam 11.30 malam tadi.

Difahamkan, mangsa yang juga seorang guru berusia 39 tahun itu meninggal dunia dipercayai kerana serangan jantung.



Rakan mangsa mendakwa guru terbabit pengsan sebelum dia menghubungi isterinya, kata Ketua Polis Daerah Barat Daya, Superintendan A A Anbalagan.

Rakannya juga turut menghubungi ambulans dan mangsa kemudian dibawa ke Hospital Balik Pulau.

Isteri mangsa yang bergegas ke hospital diberitahu doktor yang suaminya itu sudah meninggal dunia, katanya.

Kes diklasifikasi sebagai mati mengejut. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
6
Terkejut
2
Sedih
12
Lawak
10
Bosan
6
Komen: 45
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote jlo 7-3-2018 10:43 AM
takziah...

Lain-lain Komen

Quote matamata 6-3-2018 12:44 PM
Takziah......
Quote prettyuglybabe 6-3-2018 12:50 PM
takziah.. takut betul macam ni..
Quote zulka 6-3-2018 12:56 PM
org kata kalau jarang2 atau tak pernah bersukan ni jgn paksa diri...
Quote helicornia 6-3-2018 01:01 PM
zulka: org kata kalau jarang2 atau tak pernah bersukan ni jgn paksa diri...

tapi ada beberapa footballers yg meninggal masa tgh main bola kan..
Quote CiliPadiSedap 6-3-2018 01:01 PM
innalillah kepadanya kita kembali. setiap bernyawa pasti mati - sis vokuru
Quote xdielzx 6-3-2018 01:07 PM
Takziah..

All men must die.
Quote moonbug 6-3-2018 01:11 PM
Takziah. Dah sampai masa dia
Quote ketekodok 6-3-2018 01:43 PM
helicornia replied at 6-3-2018 01:01 PM
tapi ada beberapa footballers yg meninggal masa tgh main bola kan..

ini kes masalah jantung tapi tak dapat detect.
Quote ketekodok 6-3-2018 01:44 PM
mula slow slow kalau nk bersukan lepas lama tak bersukan.  jantung tak cukup kuat bahaya wooo
Quote arman98 6-3-2018 02:15 PM
zulka replied at 6-3-2018 12:56 PM
org kata kalau jarang2 atau tak pernah bersukan ni jgn paksa diri...

fast pace game mcm futsal, badminton, basketball, squash....

kalau main, jgn follow youngsters punya pace...
Quote honeybee1802 6-3-2018 02:29 PM
arman98 replied at 6-3-2018 02:15 PM
fast pace game mcm futsal, badminton, basketball, squash....

kalau main, jgn follow youngsters  ...

Haah.. Dah tua2 buay la sukan la sukan tua plak.... Qigong... Taichi... Golf.   
Quote sarahmirza 6-3-2018 02:33 PM
zulka replied at 6-3-2018 12:56 PM
org kata kalau jarang2 atau tak pernah bersukan ni jgn paksa diri...

Tak juga.
Kawan I mmg dah biasa pergi gym seminggu 3-4 kali.
Suatu hari, balik gym malam, tidur dan terus tak bangun.

Ada sorang lagi, memang aktif marathon & main bola.
Tiba2 pengsan kat office dan terus tak sedar lagi.

Al-Fatihah untuk keduanya.
Quote zulka 6-3-2018 02:42 PM
honeybee1802 replied at 6-3-2018 02:29 PM
Haah.. Dah tua2 buay la sukan la sukan tua plak.... Qigong... Taichi... Golf.

39 kalau takde masalah kesihatan should be ok je takat main badminton, bukan nk cakap besarla aku yg dah late 40s ni pun kadang2 main bola lagi...alhamdulillah ok je, yg penting jgn paksa badan
Quote zjen 6-3-2018 02:49 PM
Edited by zjen at 6-3-2018 02:50 PM

takut tgk org mati dlm masalah jantung    sbb paling byk kes hidup kembali lepas si doktor ckp mati  ... kes lain pun ada tapi masalah jantung paling byk

ni bukan Melayu yer ?   semoga jgn hidup semula lepas masuk kubur ....   Islam tanam mayat pd hari pertama meninggal paling bahaya
Quote chinta89 6-3-2018 02:51 PM
takziah               
Quote iloveselangor 6-3-2018 02:55 PM
Baru umur 39 dah sakit jantung...ingat2 la yg lain tu ye
Quote abil_tetra 6-3-2018 03:00 PM
x semestinya x biasa main...kwn sy juga br 34, main futsal balik mlm letih katanya
terus meninggal...
dah selalu main pun, ada masa mgkin badan dah x larat juga
Quote AnBulisia 6-3-2018 03:16 PM
3 hari lepas, member aku meninggal selepas bermain badminton.
Lawan aku pulak malam tu.
Lepas main, ambil angin luar dewan, sedar sedar dah terbaring kaku
selalunya kes sebegini yang biasa aku jumpa disebabkan lama dah tak main..
macam kes kawan aku ni, setahun lebih tak main
kemudian mula main balik, tapi tak warm-up sepenuhnya
terus pulun main macam biasa..
jantung terkejut
pastikan kalau dah lama dah tak main terutamanya badminton
buat regangan badan, warm-up dan main biasa biasa dahulu
jangan terus teruja nak main secara agresif
al-fatihah untuk member aku tu
ada sorang lagi member aku, kuat merokok
habis main, sandar tepi dinding...pulun merokok
meninggal juga lepas main badminton
seorang lagi member aku, kena stroke lepas main badminton
tak hisap rokok, tapi kuat minum 3 in 1
nyaris tak meninggal
mild stroke je
aku dah pengalaman lihat 4 orang meninggal lepas main badminton di kawasan aku sahaja
Quote noell 6-3-2018 03:20 PM
AnBulisia replied at 6-3-2018 03:16 PM
3 hari lepas, member aku meninggal selepas bermain badminton.
Lawan aku pulak malam tu.
Lepas ma ...

so org lain takut ka nak lawan dgn hg ka sis??mesti pukulan smash tahap maut hg bg kat depa sampai meninggal

alfatehah utk kawan2 hg sis

Lihat semua komen(45)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.095673s Gzip On
To Top