Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Sunyi Selepas Bercerai, Hafiz Hamidun Mahu Cari Cinta Baru

6-3-2018 12:19 PM|Oleh: Saiful | Dilihat: 4416| Komen: 85

Sudah empat bulan berlalu sejak kes penceraiannya, namun Hafiz Hamidun mengakui ianya bukan proses yang mudah untuk meneruskan kehidupannya.

Kadang-kadang rasa sunyi menyelubungi diri,
lebih-lebih lagi bila melihat kawan-kawan dan adik beradiknya yang lain sudah berkeluarga.

Foto: IG Hafiz Hamidun
“Orang luar yang melihat, mungkin nampak seperti semuanya mudah. Tapi, untuk saya yang melaluinya, ia bukanlah sesuatu yang mudah.

“Bila saya sunyi dan sebagainya, saya akan hubungi ibu dan bercerita banyak benda. Mengenai kehidupan selepas penceraian, ibu dan ayah banyak memberi semangat kepada saya,”
katanya kepada Harian Metro.



Foto: IG Hafiz Hamidun
Tambah pelantun lagu Jodoh Berdua ini, dia juga tiada masalah untuk menerima wanita baru sebagai suri hatinya.

“Saya tidak ada masalah untuk menerima cinta baru. Tapi, kalau boleh biarlah wanita itu seorang yang memahami diri saya dan tahu apa yang pernah saya lalui.

Foto: IG Hafiz Hamidun
Semoga Hafiz bertemu wanita idaman tak lama lagi. Sama-samalah kita doakan. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
6
Terkejut
10
Sedih
5
Lawak
8
Bosan
16
Komen: 85
Komen

Previous : “Bilik Dihias, Lif Pun Dah Dipasang” – Datuk Seri Siti Nurhaliza Teruja Sambut Bayi

Next       : Sebat Anak, Suami Ziana Zain Didakwa Di Mahkamah

Komen Terbaru

Quote shania88 8-3-2018 09:08 AM

kucing beliyau

Lain-lain Komen

Quote onexox97 6-3-2018 12:21 PM
sunyi ye bercerai ni
seram la pulak
Quote shania88 6-3-2018 12:22 PM
ape kata kau bercinta je dgn orlea marissa
Quote doubleA 6-3-2018 12:25 PM
Semoga jumpa jodoh yg baik. Cari lah yg sederhana
Quote Tweety_Senrose 6-3-2018 12:27 PM
Meh sama Tweety je. Walaupun HH hauk Tweety sanggup ni nak naikkan nama Tweety sebagai hijabista burung tersohor
Quote kucingitam 6-3-2018 12:28 PM
semoga bertemu jodoh..jgn tgk pada mekap tebal je ye, pis.
Quote prettyuglybabe 6-3-2018 12:29 PM
orang kawin, ko pun nak kawin..
kalau dah takde rasa tu, tak payah la kawin..
alasan takat sunyi, banyak benda ko boleh buat untuk hilangkan sunyi..
Quote helicornia 6-3-2018 12:31 PM
kesian dia ni dh le susah nk dpt jodoh.dh dpt tk panjang pulak.i feel u hafiz
Quote Changa 6-3-2018 12:32 PM
mahu cari cinta cikki or ciknek dek??
Quote Loginlogoff 6-3-2018 12:36 PM
Hjh lopah ade...bleh la cuba.
Quote shania88 6-3-2018 12:36 PM
Oleh kerana pis medon memng baca thread(sebb mse kes dgn joy mengconfirmkan dia bce thread forum cari)

Iols nak nasihat sikit
En pis
pilih la perempuan yg sederhana dari semua segi
jgn pilih perempuan yg gedik2
kalau boleh pilih perempuan yg matang
jgn pilih perempuan yg dah ada kerjaya sendiri
pilihla yg sederhana/biasa2/yg kau rasa leh ikut ckp kau

harap pemilihan kau dulu (Joy) jd pengajaran kat kau untuk kriteria pemilihan perempuan
Tengok En Pis cam lelaki yg ala2 baik
tp sgt terkejut dlm kriteria  pemilihan perempuan
Quote BookerT 6-3-2018 12:38 PM


dulu ada mak hayam joy tak nak sentuh..main la dengan kucing tu nyah...
Quote BookerT 6-3-2018 12:38 PM
Changa replied at 6-3-2018 12:32 PM
mahu cari cinta cikki or ciknek dek??

sesenang kau je la jadi pengganti mak hayam joy buat mak hayam hafiz midon ni nyah...kau pun dah lama lonely kan nyah...
Quote BookerT 6-3-2018 12:39 PM
helicornia replied at 6-3-2018 12:31 PM
kesian dia ni dh le susah nk dpt jodoh.dh dpt tk panjang pulak.i feel u hafiz

kau pun mak hayam duda ke nyah?
Quote MsCinderella 6-3-2018 12:40 PM
helicornia replied at 6-3-2018 12:31 PM
kesian dia ni dh le susah nk dpt jodoh.dh dpt tk panjang pulak.i feel u hafiz

i pun feel dia jugak  
Quote BookerT 6-3-2018 12:41 PM
Loginlogoff replied at 6-3-2018 12:36 PM
Hjh lopah ade...bleh la cuba.

majlis nikah di zouk kan nyah?
Quote ladybugz 6-3-2018 12:43 PM
Semoga memperoleh jodoh yg sekufu dan boleh saling kasih mengasihi lillahitaala.
Quote niena90 6-3-2018 12:47 PM
Dah dpt peluang berbini cantik ko tanak sentuh. Kesimpulannya ko single ke berkawin ke ko tetap mensunyikan hidup ko. Lps ni ko gali la sedalamnya sejarah wanita yg ko target nak buat bini ok!
Quote eyansss 6-3-2018 12:47 PM
memandangkan apis tak kisah dengan wanita bergelar janda, why not cuba berkenalan dengan intan lepas dia diceraikan dan habis eddah... sebab tengok intan tu lembut je n pandai jaga aib suami...
Quote helicornia 6-3-2018 12:54 PM
BookerT replied at 6-3-2018 12:39 PM
kau pun mak hayam duda ke nyah?

i andartu nyah..

Lihat semua komen(85)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057700s Gzip On
To Top