Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Elisya Sandha Dedah Perangai Sebenar Fasha Sandha

6-3-2018 10:36 AM|Oleh: Amirah | Dilihat: 9697| Komen: 109

Elisya Sandha sendiri mengakui bahawa kakaknya, Fasha Sandha memang seorang yang berdisiplin bukan sahaja mengenai komitmen kerja malah waktu bersama keluarga juga tidak boleh diambil ringan.

Foto: IG Elisya Sandha

Dia sendiri sangat berhati-hati dalam pelbagai perkara dan tidak mahu menjejaskan nama kakaknya dalam industri seni terutama sekali dalam bidang kerjaya.

Sebagai orang baru dia juga mencontohi kakaknya dan mahu memberikan yang terbaik dalam industri ini. Bukan sekadar menitikberatkan hasil lakonan namun untuk perkara-perkara lain juga yang membawa kebaikan pada dirinya.

Foto: IG Elisya Sandha
“Jujurnya saya sering ikut kakak di lokasi ketika masih kecil. Sebab itu jugalah saya minat untuk cuba nasib jadi pelakon.”

“Sepanjang pengalaman dan perhatian saya, apa yang dipelajari darinya ialah menepati masa dan disiplin setiap kali berada di set penggambaran.”

“Itu yang saya tahu mengenainya sejak dulu. Apa benda yang dibuat, esoknya mesti sampai on time.” katanya pada MH.

Foto: IG Elisya Sandha
Dia juga mendedahkan sifat kakaknya ketika berkumpul bersama keluarga seperti makan malam.

“Saya lambat 30 minit makan malam pun, Fasha dah marah. Satu hari kami ada makan-makan dengan keluarga dan saya sampai lambat kerana ada hal yang perlu dibereskan. Sampai sahaja, Fasha cakap sepatutnya datang jam 8.00 malam, kenapa sampai 8.30?”

Foto: IG Elisya Sandha
“Jadi daripada situ saya cuba belajar untuk punctual. Saya pun masih baru dan tentunya saya pun kena jaga nama baiknya juga”. 

Foto: IG Elisya Sandha
Begitulah ketegasan Fasha dan tahap disipilinnya dalam melakukan apa sahaja. Dia sememangnya seorang yang bersungguh-sungguh dan sentiasa memberikan komitmen yang terbaik malah sikapnya sejak dari dulu lagi dipuji.

Harap pendatang baru mencontohi sikap Fasha Sandha dan tidak berperangai ‘diva’ walaupun sudah popular. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 109
Komen

Previous : Eina Azman Bercumbu Atas Gondola, Habis Netizen Kecoh

Next       : “Bilik Dihias, Lif Pun Dah Dipasang” – Datuk Seri Siti Nurhaliza Teruja Sambut Bayi

Komen Terbaru

Quote munchkin 26-3-2018 07:57 PM
cikperiukkera replied at 26-3-2018 05:38 PM
Yg tu adik fasha...fasyina...manis je & jarang expose. Kulit cerah mcm fasha. Elisya  ada gelap ck ...

Oh adik dia rupanya. Ingat kakak. Sorry fasha. Heheheh

Lain-lain Komen

Quote miemiecha 6-3-2018 01:18 PM
mcm muka raja ilya dah.. mulut mmg kne muncung gtu ek
Quote ninjago 6-3-2018 01:26 PM
bukan bentuk mulut dia mmg cenggitu ke

elokla.. moga terus humble and bersih kontroversi liar.. sure u'll learn a thing or two from your kakak.
Quote Orix 6-3-2018 01:26 PM
miemiecha replied at 6-3-2018 01:18 PM
mcm muka raja ilya dah.. mulut mmg kne muncung gtu ek

I bru nk komen benda sama... Raja Ilya versi fair n lovely qu puteh
Quote miemiecha 6-3-2018 01:49 PM
Orix replied at 6-3-2018 01:26 PM
I bru nk komen benda sama... Raja Ilya versi fair n lovely qu puteh

kembar lain benua
Quote jahcomel 6-3-2018 01:51 PM
dulu berkerak je budak nih....
Quote evlinne 6-3-2018 02:01 PM
Dah cerah lawo sikit. Entah kenapa ada penampakan dua lipa
Quote sukacactus 6-3-2018 02:03 PM
Eh dulu bukan itam ke budak ni?
Quote kaogi 6-3-2018 02:06 PM
Lawa dia ni dari kakak dia
Quote qis_88 6-3-2018 02:07 PM
Wahhh.. da sama cerah mcm ayda jebat da ko ek.. dulu irenggg je..
Quote Changa 6-3-2018 02:13 PM
shape muka sheols lagi lawa dari kakak sheols.
sheols more to hindustan sebegitu kanss?
sis ghase??
Quote chinta89 6-3-2018 02:20 PM
eh mcm raja ilya lah
Quote chinta89 6-3-2018 02:21 PM
sukacactus replied at 6-3-2018 02:03 PM
Eh dulu bukan itam ke budak ni?

kan.... spesies gelap je dlu ni asal skg putih semacam je
Quote mieymiey 6-3-2018 02:25 PM
Memang bebetul dah cerah ker filter semata-mata?
Quote Hessa 6-3-2018 02:31 PM
fasha nampak ada rupa melayu..adik dia ala2 hindustan..tapi lawa jer..
Quote sukacactus 6-3-2018 02:50 PM
chinta89 replied at 6-3-2018 02:21 PM
kan.... spesies gelap je dlu ni asal skg putih semacam je

Setau aku bapak dia bangsa india, kulit pun ikut bapak dia
Ntah berapa byk drip nak kasi putih camni
Nak sama dgn AJ dah cerahnya
Quote bukan_ustazah 6-3-2018 02:54 PM
kakak nya dulu kini selamanya kontroversi .. ingat kes makan overdose pill sampai masuk hospital. But I x suka sangat fasha berlakon, but sheols cantik muda dulu .. selalu jadi cover urtv
Quote LautBiru52 6-3-2018 02:59 PM
Dah byk kali baca kisah fasha punctual ni. bagus la
Quote prizadane 6-3-2018 03:15 PM
adik dia lawa, tapi sendu sangat. mohon buat sesuatu untuk viralkan nama anda
Quote CrowneGlory 6-3-2018 03:18 PM
kakak ko punya kerang jah tak berdisiplin...part tu mak lupa ajar

x habis2 canang tang disiplin...dah basi sangat....

Lihat semua komen(109)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057190s Gzip On
To Top