Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Salah Guna Gambar Untuk Berniaga, Aeril Dan Wawa Bengang

1-3-2018 03:38 PM|Oleh: Amirah | Dilihat: 1965| Komen: 11

Ada pihak yang tidak bertanggungjawab telah menyalahgunakan gambar Aeril Zafrel dan Wawa Zainal untuk tujuan perniagaan atas talian sehingga mendatangkan kemarahan kepada Aeril.

Foto: IG Aeril
Gambar peribadi tersebut diambil tanpa pengetahuannya untuk mempromosikan jualan jenama pihak tersebut.

Foto: IG Aeril

Aeril telah memuat naik satu kenyataan di Facebook untuk memberikan peringatan dan penafian supaya tidak menimbulkan salah faham kepada pembeli pada masa akan datang. 

Foto: FB Aeril
Dia menafi sekeras-kerasnya bahawa mereka tidak terlibat dengan perniagaan yang dijalankan oleh pihak tersebut dan tidak akan bertanggungjawab sekiranya berlaku apa-apa terutamanya kepada pembeli.

Foto: FB Aeril
Mereka juga tidak mahu pembeli tertipu dengan promosi yang dijalankan oleh pihak tersebut.

Peniaga memang tidak boleh sewenang-wenangnya menggunakan gambar sesiapa tanpa kebenaran bagi membuat apa-apa promosi. Selalunya keadaan sebegini sudah tentulah yang menjadi mangsa artis-artis. Jadi, ada baiknya artis peka dengan keadaan sekeliling supaya tidak menimbulkan fitnah di kemudian hari. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
5
Lawak
5
Bosan
4
Komen: 11
Komen

Previous : "Dah Lama Plan Rupanya" - Netizen Tuduh Izreen Azminda Rancang Perceraian Suami

Next       : Tolak Tawaran Berlakon, Sajat Bakal Keluarkan Single Baharu

Komen Terbaru

Quote cha-cha 2-3-2018 07:13 AM
Rimas aku tengok muka mamat ni. Serabut bulu

Lain-lain Komen

Quote mizruncing 1-3-2018 04:33 PM
xde org nk komen ke   msg2 sebok layan benang belofa lg
Quote beta_is_better 1-3-2018 04:51 PM
PokYa rilek2 jah ore guno gambar wat modal.. bukan modal nego..modal bendo lain.

Quote sayawifenikmie 1-3-2018 11:13 PM
macam gambar promo jer .. budak2 tu bukan anak dorang  pun kan?
Quote swimswim 1-3-2018 11:13 PM
Yawnnnnnnn
Quote swimswim 1-3-2018 11:13 PM
Yawnnnnnnn
Quote BookerT 1-3-2018 11:46 PM

ye la nyah...panggil la suami kau tu masuk tidur sekarang nyah....
Quote ashcroft86 1-3-2018 11:49 PM
Saman je peniaga anjing xde maruah tu. Biar terduduk. Berniaga xde ethics. Puihhhj!
Quote huehue 2-3-2018 04:11 AM
Bab bab pakai nama ni memang patutlah chuolls warning. Karang tak pasal pasal kalau ada apa apa terjadi, chuolls juga dapat nama.
Quote gekkou 2-3-2018 05:03 AM
kenapa kena cover nama syarikat?
padahal dalam post aeril tu terang2 tulis nama syarikat  

benang sendu sebab couple sendu yahamat
depa berdua ni tak berlakon lagi dah eh?
Quote Sonneblume 2-3-2018 06:06 AM
Sendunya benang,sesendu couple ni
Quote cha-cha 2-3-2018 07:13 AM
Rimas aku tengok muka mamat ni. Serabut bulu

Lihat semua komen(11)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.060775s Gzip On
To Top