Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

"Selagi Saya Hidup, Jangan Buat,"-Rizalman Warning Artis Keluar Jenama Baju Sendiri

1-3-2018 12:43 PM|Oleh: Saiful | Dilihat: 14461| Komen: 201

Kebelakangan ini memang ramai golongan selebriti yang mengeluarkan jenama sendiri dan apa yang menyedihkan mereka sebenarnya tiada ilmu pengetahuan yang lengkap dalam bidang fesyen.

Tidak mahu berdiam diri, pereka fesyen tersohor,  Datuk Rizalman Ibrahim  tampil menyelar golongan ini.

Foto: IG Rizalman
Katanya dia kurang setuju jika mereka hanya 'tangkap muat' sahaja terjun ke bidang perniagaan pakaian dan fesyen hanya semata-mata kerana wang sahaja.

"Fesyen adalah satu industri yang serius dan dipandang tinggi, jadi bagi segelintir artis yang kurang tawaran berlakon atau jualan album tidak memberangsangkan, kemudian cuba untuk menjual baju.

"Tolonglah jangan! Selagi saya masih hidup dan ada dalam industri ini, jangan pernah berani.

Foto: IG Rizalman
"Jangan perkosa industri fesyen sebab fesyenlah yang boleh membina tamadun, mengubah ekonomi negara, mengubah watak seseorang individu dan memberikan pelbagai jaminan dalam aspek kehidupan manusia.

"Oleh kerana itulah, adanya program seperti Gen F yang akan memaparkan betapa sukar dan ada banyak kriteria untuk menjadi seorang pereka fesyen," katanya kepada Astro Gempak.

Foto: IG Rizalman
Betul juga apa yang Rizalman cakap. Setuju tak? -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
5
Marah
3
Terkejut
0
Sedih
4
Lawak
3
Bosan
4
Komen: 201
Komen

Previous : "Dah Lama Plan Rupanya" - Netizen Tuduh Izreen Azminda Rancang Perceraian Suami

Next       : Salah Guna Gambar Untuk Berniaga, Aeril Dan Wawa Bengang

Komen Terbaru

Quote cairel_azlie 7-3-2018 03:52 PM
Betul dia cakap...kalo retis elok jadi retis jer...ni bila dah sendu sibuk nak jadi fashion designer la, Chef la, founder cosmetics la.... sementara tgh top korang manipulate status tu kaw2.... kesian utk orang yang betul2 belajar bidang ni...no wonder ramai graduate fine dining, fashion susah cari makan.... haha

Lain-lain Komen

Quote belon_cumil 1-3-2018 12:52 PM
Kalau retis tu ada ilmu dalam fesyen ... voleyhh tak???  Tapi tak dinafikan ramai jer retis yg mengambil kesempatan atas tiket dah ada nama kat industri seni ... ditambah dengan kurangnya job ... mrk terjun ke bidang yg dianggap boleh mendatangkan hasil kpd karier mrk ...
Quote LembingDayanti 1-3-2018 01:06 PM
Kenapa aku benci je tengok muka Rizalman ni? Muka pondan jahat
Quote multinicky 1-3-2018 01:08 PM
elok he ko hdp banm mannn ooii disaat rmi je retis keluar label sndr.. motifff fefeeling fashion police.. dh ade demand mstlah ade supply... klu mcm tu ko pon xpyh fefeeling interior designer sgt..selagi masih ade qualify ID yg hidup dkt bumi ni ko jgn sesekali twrkan prkhdmatan yg berkenaan..gitteww voleyyyhh
Quote tomaz 1-3-2018 01:09 PM
Poyo nya heolss
Quote Ambola 1-3-2018 01:12 PM
Hek eleh dia pun fefeling artis blh pulak  Mcm la dia ja yg ada idea mendesign
Quote samasam90 1-3-2018 01:16 PM
program gen f tu apa? motif fashion polis alih2 nak promote progrem ke, mak? tapi betul yach apa mak hayam kata.. lagi2 yg order kat luar pastu post kat ig acah2 hasil sendiri.. yg lagi teruk, katanya ada hasil kajian bertahun2 walaupun anak baru setahun dua siap klaim itu ini (bukan fesyen ye).
Quote namieamuro 1-3-2018 01:21 PM
dh mcm amyza adnan marahkan alep sukri
Quote virgo19 1-3-2018 01:22 PM
alah.. kalau baju yg artis tu reka cantik, apa salahnya? tak semestinya kena masuk sekolah fesyen (ke apa namanya?) baru boleh jual baju? sama jugak mcm makanan, asalkan pandai masak dan sedap boleh je nak jual, tak semestinya kena ambil kursus masakan.
Quote shailyvelera 1-3-2018 01:23 PM
kang ko wat baju rakyat marhen x mampu beli plak......baju retis tu murah skit...
Quote fish_o7 1-3-2018 01:23 PM
Wahh...Poyonye ...

So arrogant ... biarlaa org nk buat ape pon ... this is open market ... consumer decides ...

Fashion .... by all definition ... is ART ...and EXPRESSION ....  SENI pon nk kene control by this so called "elite"

Anyone can be a designer, even without formal education, most trends comes from the streets not the studio ... we should encourage people to design, create and build .... bukan bodo2 pegi beli kt kedai/ boutique / factory ... we should encourage entrepreneurship bkn consumerism.  

as more celebrities coming into the fashion world, baguslaa .... nt depa jugak yg hire fashion designer ... especially yg baru graduate..., Let them use whateva edge they have ... let the market flourished not only with competition but also new insight.

This is kind bullshit, comes from people who wish to monopolized the market  and reduce competition .... kiter open up the market and let more people in ...
Quote MatDeghem 1-3-2018 01:25 PM
Satu masa dulu Chef Wan ada marah dgn kak nita kerana keluarkan buku masak......buat program memasak. kak nita merajuk terus bawak diri menghilang.....




Quote KucingBiru 1-3-2018 01:26 PM
LembingDayanti replied at 1-3-2018 01:06 PM
Kenapa aku benci je tengok muka Rizalman ni? Muka pondan jahat

Samaa.... mmg nampak muka jahat gila. Acah acah humble tapi bragging bout all things. Awal2 nampak fun to see lama lama nampak hurm... craze for cheap publicity gak mcm alif syukri.

Tak boleh ke lek lek mcm jimmy choo or bernard chandran. Diam tapi powerful.
Quote KucingBiru 1-3-2018 01:28 PM
Habis tu dia bukan asal interior design bukan asal hotel management tapi boleh pulak buka business in that area?

Quote sepittepi 1-3-2018 01:29 PM

dia pung tiru design designer lain
Quote munchkin 1-3-2018 01:37 PM
Who the f are you? U dont own the industry. Ko pegi belajar balik lah selendang pun telah diperkosak jadi tosei tu. Stupid.
Quote munchkin 1-3-2018 01:38 PM
KucingBiru replied at 1-3-2018 01:28 PM
Habis tu dia bukan asal interior design bukan asal hotel management tapi boleh pulak buka business i ...

Precisely!!!!

Quote mieymiey 1-3-2018 01:44 PM
Terus teringat kat Alep Sukuri jual tudung katanya heshe sendiri yang lukis
Quote makita 1-3-2018 01:46 PM
Dia sorg je boleh perkosa pkai kebaya biru. Kami wanita2 ni xde keluar stetmen lelaki jgn la pkai kebaya pon.
Quote paz 1-3-2018 01:48 PM
Ayat dia macam sombong yer.

Lihat semua komen(201)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.073119s Gzip On
To Top